
Bilgisayarınız hem USB 1.1 hem de USB 2.0 sahibi olabilir. Eğer öyleyse hangi çıkışın 2.0 hangisinin 1.1 olduğunu bilmeniz gereklidir. Böylece fare ve klavye gibi çevre birimlerini daha yavaş olan 1.1 çıkışlarına ve veri depolamak için kullandığınız USB bellekleri ise 2.0'a takarsınız. Peki çıkışlarınızın hangi tipe ait olduğunu nasıl belirlersiniz?
Sizin için internette birkaç USB uygulamasına baktım ve birkaç kullanışlı program buldum. Yalnız bu programların hepsi 50 USD'nin üstünde satılıyor ve hatta bazıları 100 USD'nin de üstünde bir fiyata sahip. Böyle basit bir işlem için biraz pahalı oyuncaklar. Neyse ki Microsoft imdadıma USBView adlı bir programcıkla yetişiverdi. Aşağıdaki ekran görüntüsü yavaş USB çıkışına takılı konumda bulunan Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000'i gösteriyor.
Çıkışlara hangi aygıtların takılı olduğunu öğrenmek için pencerenin gri renkli sağ sütunundaki üretici kimliği bilgisini aratın. Ya da herhangi bir aygıtı yerinden çıkarıp, yeniden takarak nelerin değiştiğine bakabilirsiniz.
Tüm çıkışların ne olduğunu öğrenmek amacıyla ben sadece bir USB bellek kullandım. Bu belleği her çıkışa sırayla taktım. Bilgisayarım ön panelde iki ve arka panelde ise dört USB çıkışına sahip fakat anakart üzerindeki tümleşik USB kafalarını kullanarak dört çıkış daha ekledim. Toplamda sayısı on olan bu çıkışların tiplerini sadece beş dakikadan az bir süre içerisinde belirlemiş oldum. Eğer dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız bu işlem iki dakikadan daha fazla bir süre almamalı.
Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...



Gizemli "Volume Shadow Copy" Meselesi












hocam bi problemim var çözemedim yardım olursanız sewinirm;
windows, bilgisayarınıza bağlı bir aygıtla iletişim kurma hatasıyla karşılaştı. bu hata dış usb sürücüsü gibi bir aygıtın kullanımdayken çıkartılması veya bozuk olan sabit sürücü veya cd-rom sürücüsü gibi çalışmayan donanım nedeniyle oluşabilir. kaldırabilir depolama birimlerinin düzgün bağlandığndan emin olun, ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. bu hata iletisini almaya devam ederseniz donanım üreticisine başvurun. durum:0xc00000e9 bilgi: beklenmeyen G/ç hatası oluştu. hatasını veriyor bilgisayar açılmıyor..
Tüm usb aygıtlarını çıkar bilgisayardan bir de öyle çalıştırmayı dene.
ya arkadas aynı sorun benım arkadastada oldu aynı sekılde hata verıyor ne yaptıysak wındows acılmadı bıos ayarlarına gıryorum format ıcın cd rooma alıyorum ama tanımıyor .benım tahmınım virus .baska bole bı arıza neden olussun durup dururken.en alakası var usb ile bıos ayarlarını bıle tanımıyor pc kafasına gore hareket edıyor.hard dıskten kaynaklı bı sorun
Yorumunu yaz, fikrini paylaş!