Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Ses ve Görüntü »

5 Megapiksel'lik Dört Sayısal Kamera Testte

Vincent Alzieu Çeviri: Cenk Tarhan 13 Şubat 2002 - Ses ve Görüntü

Otomatik Odaklama Her Şey Demek

Otomatik Odaklama Her Şey Demek

Manuel odaklama ile işler çok zor. Bu fonksiyon var, ancak pratikte kullanılabilir değil. Aktif hale getirmek ve kullanabilmek için daha önce sözünü ettiğimiz ayar gruplarına (C1, C2 or C3) girmek, arka taraftaki AF düğmesine dört kere basmak, basılı tutup kameranın üzerindeki "tek tuşu" kullanmak gerekiyor. Bu noktada zoom özelliğini kullanmak mümkün değil, ayrıca kamerayı tutmak zor ve yorucu hale geliyor. Bu yüzden en iyisi otomatik odaklamayı kullanmak. Bu seçenek verimli, ancak biraz yavaş (1.5 saniye, E-20 modelinde ise 1 sn'nin altında). Otomatik modda, kamera çekilen nesnenin pozisyonunu kendi tahmin ediyor ve seçili olan odaklamayı (beş seçenekten biri) monitöründe küçük kırmızı bir kare ile gösteriyor.

Kullanımı

Kullanımı

Test ettiğimiz kameralar arasında tepki süresi en az olan Coolpix 5000 idi. Açılması yavaş, yaklaşık altı saniye sürüyor. Bir JPEG resmi kaydetmesi ise dört ile beş saniye arasında sürüyor. Olympus, Minolta ve Sony bu işi yarı zamanda gerçekleştirebiliyor. Seçenekleri ayarlamak biraz zor. Düğmeler birbirlerine çok yakın ve C1, C2, C3 menüleri arasında kaybolabiliyorsunuz. Diğer üç kameraya göre objektifi karanlık, ama geniş açısını en iyi şekilde kullanıyor. Kumlu görüntü azaltma seçeneği ile kapalı alanlarda oldukça verimli çalışıyor. Kapalı alanlarda çekilen resimlerdeki kumlu görüntüleri ISO 800 ayarında bile azaltan bu özellik dar pozlamanın eksiğini kapatıyor. Renkler gerçeğe uygun yansıtılıyor, dahili optik sistem sayesinde detaylar keskin görünüyor.

Coolpix 5000 kurallara uyuyor: üzerinde küçük bir dahili flaşı var. Ancak ucuz kompakt kamera modellerinden farklı olarak üstünde tam standart bir flaş kızağı da bulunuyor. Her türlü standart flaş takılabiliyor.

Hedef Pazar

Hedef Pazar

Görülüyor ki Coolpix 5000 evinizdeki klasik fotoğraf makinesinin tahtına göz dikmek için üretilmemiş. En fazla, sıkışık alanlarda çok hantal kalan makinaların yanında hızlı çekimler yapmak için kullanabileceğiniz bir model denebilir. Bu yüzden hedefi, çözünürlüğü en iyisi olsun diye 5 megapiksellik sayısal kameralara yönelen deneyimli kullanıcılar olabilir. Ancak sonuçya bu ürünün Coolpix 775 ve 880 modellerinin satışını artırmak için üretildiğini düşünüyorsunuz. Onların tasarımı da aynı ancak fiyatlarının uygunluğu kullanıcıları kendilerine yöneltebilir.

Geri | İleri: Olympus E-20

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Eylül 2008 - Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi :   Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değiştirip, "GTX" kısaltmasını öne alarak çıkardığı GTX 260 ve GTX 280 serisi kartların piyasaya sürülmesiyle, 9800 serisi kartlar yavaş yavaş orta seviyeye doğru kaymaya başlıyorlar.

Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi
Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değişt...

21 Ağustos 2008 - Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak :   Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in gelecekte çıkarmaya hazırlandığı Larrabee mimarisi kadar meraklıların ilgisini uyandırmıştır. Ürünün son halinin neye benzeyeceği konusunda henüz çok az ayrıntı belli şu an için elimizde ürünün temel de neler sunacağından başka bir şey yok. Doğal olarak gizemin ve merakın olduğu yerde dedikodular da alıp başını gidiyor ve Larrabee için de durum farklı değil.

Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak
Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in ge...

20 Ağustos 2008 - Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom :   Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tüketen yepyeni bir işlemci tasarımı getirmiş oldu. AMD'nin buna cevap vermesi gerekiyordu ve bunu Athlon 64'ü yavaşlatarak yaptı, K8 mikro mimarisinin olabilecek en düşük hıza (1 GHz) sahip üyesini duyurdu.

Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom
Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tü...

18 Ağustos 2008 - Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H :   Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (prototype) elimize ulaştı. Sizin için hızlıca temel özelliklerini gözden geçirdik.

Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (proto...

15 Ağustos 2008 - Asus Eee PC 901 :   İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha fazlasını vererek pazarda fırtına gibi esmişti. Asus daha önceleri es geçtiği bu yeni pazardan önemli bir kazanç sağlamış olacak ki önceki sürümlerde eksik olarak görülen özellikleri geliştirerek yeni modelleri pazara sürmeye devam ediyor.

Asus Eee PC 901
İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha faz...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin