Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Apple’ın Yılbaşı Hediyeliği: LED Aydınlatmalı 24” Cinema Display
Rastgele Resim
Tom Amca
Rastgele Resim
ASUS VENTO TA-F

Rastgele Resim
FireGL V7600 İle Nesneler Artık Çok Daha Gerçekçi – 24.08.2007
Rastgele Resim
CPU Turkey CeBIT 2008'de
Rastgele Resim
Samsung DDR2 Bellekleri Hızlandırıp Kapasitelerini Arttıracak – 15.09.2007

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

05 Aralık 2008, 02:45:02 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Telif içeren eserlere ait P2P ve İndirme bağlantıları paylaşmak yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?  (Okunma Sayısı 592 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BigBrother
TGForumz Yönetim
Yönetici
Tiryaki
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 515

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 27 Haziran 2008, 11:32:42 »

Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Yazının tümü için tıklayın...
Kaydedildi

"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 11,225

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 27 Haziran 2008, 12:29:48 »

Bence her ikisinin de yeri ayrı, sabit bir büroda kullanılacaksa elbette masaüstü bir PC kullanmak daha iyi, LCD monitörler de iyice yaygınlaştılar ve yer problemi de bir nevi çözüldü.

Evde ise laptop daha avantajlı (internet v.s. için tabi) yatakta dizinizin üstüne alıp uykunuz gelince kapatıp uyumanın yerini hiçbirşey tutmaz.
Kaydedildi
MaRIkO
Eski Kurt
Çevrimiçi Çevrimiçi

İleti Sayısı: 2,805

kromosto

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #2 Tarih: 27 Haziran 2008, 13:02:09 »

tercih meselesi tabii .ben mesela tamamiyle masaüstü seviyorum hiçbir şekilde laptoplara ısınamadım. bana kullanışsız ve zevksiz geliyorlar.
Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #3 Tarih: 27 Haziran 2008, 17:37:23 »

tercih meselesi tabii

bir de ihtiyaç meselesi  Gülümse haftada 3 şehir değiştirmek zorunda kalınca laptoptan başka alternatif kalmıyor, hatta yakın bir zamanda bir tane de 12" laptop alacağım ama ihtiyaç işte  Gülümse
Kaydedildi
highwayE6
Eski Kurt
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 2,247

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #4 Tarih: 27 Haziran 2008, 18:29:30 »

Önce ihtiyaç ve kullanım amacı tabiiki...
Bende iş için başka şehirlere göçmek zorunda kalıyorum. İş için değil ama evde masaüstüne en yakın taşınabilir bir makinayı  tercih ederdim. Birazda bütçe meselesi tabii.
Keşke olanaklarım daha iyi olsaydı 15" yerine daha yüksek çözünürlükte  17" , ekran kartı filan yerli yerinde bir diz üstü alabilseydim.
Ancak gerçeği söylemek gerekirse masaüstünün gücü, genişleyebilmesi ve bu sıcaklarda iflas etmeden süreki çalışabilmesine ilave olarak kaliteli bir ekran olanağı sunması masaüstünü bugün ve yakın gelecekte hala çok üstün klıyor.
Kaydedildi
demirparcasi
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 2

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #5 Tarih: 06 Temmuz 2008, 21:39:06 »

Yazıda dizüstüne biraz haksızlık yapılmış bence.
Çünkü $1850’lık dizüstü mevcut masaüstü sistemin sahip olmadığı özelliklere sahip.
-   16” LCD ekran
-   Kablosuz bağlantı WLAN
-   Web Cam
-   Lithium pil
-   Klavye/Mouse
-   Speaker

Masaüstü PC’ye de bu özellikleri karşılayan denk ürünler eklenmeliydi. (Ekran,UPS vs.)
Bir de toplama bilgisayarların genel de markalı ürünlere göre daha ekonomik olduklarını da unutmamak gerek.  Karşılaştırma yapılacaksa markalı dizüstü ile markalı komple masaüstü sistemi arasında yapılmalıydı.

Yukarıdakileri dikkate alan bir karşılaştırmada masaüstünün donanımı aşağıya çekilecekti ve aralarında performans farkı bu kadar çok olmayacaktı.

Uzun süredir (3 yıl) bilgisayar donanım piyasasını takip etmemiş, yeni bilgisayar almak için araştırma yapan ve masaüstü veya dizüstü arasında tercih yapmaya çalışan biri olarak bazı noktaları eklemek istedim.

•   Araştırmalarım sonucunda şaşırtıcı olarak fark ettim ki aynı model ve frekanstaki işlemciler ve ekran kartlarında artık dizüstü ve masaüstüler birbirlerine çok yakın performans değerleri gösteriyor. Örnek: Mobil ve Desktop 2.1Ghz Core Duo2. Hatta Yeni Mobil 2.1Ghz Turion X2 Ultra,  2.1 Ghz Athlon X2’ den daha iyi 3DMark06 CPU değeri gösteriyor.  Yeni ATI HD3200 serisi ekran kartları hem masaüstü hem de dizüstünde benzer 3Dmark06 değerlerine ulaşıyor.
•   Fakat masaüstü aynı performansa göre daha ekonomik oluyor. Fark değişken ama %20+ daha ucuz olabiliyorlar.
•   Ek olarak: Türkiye’de işletim sistemsiz masaüstü rahatlıkla toplanabiliyor. MS Vista’sız bir dizüstü bulmak pek mümkün değil. Bu sayede de masaüstünde $100’a yakın tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Orijinal Microsoft işletim sistemli bir masaüstü alırsanız ise fark olmuyor tabii ki.
•   Masaüstlerinin en büyük farklarından bir tanesi üst düzey sistemlerdeki performansa dizüstlerinde ulaşabilmenin mümkün olmamasıdır. Örnek: 4 çekirdekli işlemcili, 22” Ekranlı, 500Gb kapasiteli, $200+ ekran kartlı, üst düzey soğutmalı masaüstüne karşılık dizüstü yok.

Benim ulaştığım sonuç:
İş gören ve çok ucuz (<$500) bir bilgisayar almak istiyorsanız masaüstü avantajlı.

Normal veya multimedia performans bekleyen bir kullanıcıysanız, performans/fiyatta masaüstü daha üstün ama aradaki fark çok değil. Diğer taraftan dizüstünde masaüstünün sunamayacağı hareketliliğe ve pratikliğe sahip oluyorsunuz. Dizüstünde masaüstünün performansını almak mümkün ama birkaç $100’ı daha gözden çıkarmanız gerek.

Eğer en üst düzey oyunları oynayan, en üst düzey performans bekleyen, yoğun bir şekilde bilgisayar kullanan biriyseniz masaüstü çok avantajlı bazı durumlarda ise alternatifsiz.
Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #6 Tarih: 07 Temmuz 2008, 00:12:11 »

Tamamını okudum  Gülümse aklım karıştı  Kararsız
Kaydedildi
Sansal
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 229

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #7 Tarih: 07 Temmuz 2008, 10:48:05 »

Oyuncu isen, Masa üstü, işçi isen, diz üstü; benim gibi hem işçi hem oyuncu isen, yine masa üstü + ps...  Peynir
Kaydedildi

P4 3.41; 2 GB Kingston 667 mhz; 256 Sapphire X1600XT; Asus P5B, 250 GB Seagate SATA 2.
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #8 Tarih: 07 Temmuz 2008, 10:51:24 »

masa üstü + ps...  Peynir

ps oyunları kırık bulunabilse en iyisi ps+dizüstü
Kaydedildi
Sansal
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 229

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #9 Tarih: 07 Temmuz 2008, 11:07:37 »

ps oyunları kırık bulunabilse en iyisi ps+dizüstü

Ama strateji tarzı oyunlar için masaüstü. çunku ps 2 için yarış, macera, vs. de iyi. ondan dedim.
Kaydedildi

P4 3.41; 2 GB Kingston 667 mhz; 256 Sapphire X1600XT; Asus P5B, 250 GB Seagate SATA 2.
demirparcasi
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 2

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #10 Tarih: 08 Temmuz 2008, 07:50:24 »

Bugün dizüstüler oyun için de çok yeterli performans sunuyor. Testteki Acer'ı da incelerseniz ulaştığı grafik performansı piyasadaki nerdeyse bütün oyunlar için yeterlidir.
Ben bundan 3 yıl önce Toshiba Centrino 1.6Ghz, 1GB RAM ve ATIX600 lü bir notebook almıştım. NFS Underground 2 yi rahatlıkla oynamıştım. O zaman ki oyunların çoğunuda çalıştırabiliyordu.
Yine de masa üstünde oyun oynamak dizüstünden daha zevkli.
Daha gelişmiş klavye, mouse ve daha geniş ekran aynı grafik performansında bile daha çok zevk almanızı sağlıyor.

Ayrıca ben dizüstümde soğutma problemi yaşamıştım. Dizüstlerinin soğutma sistemleri masaüstleri kadar etkin değil(di) ve zamanla bilgisayara toz giriyor ve soğutma performansı daha da düşüyor. Ben Toshiba'mda ilk bir yıldan sonra Heroes of M&M V oynarken fazla ısınma ve kitlenme problemleri yaşadım. Beni rahatsız etmişti.

Yine de dizüstümün performansı bence tatmin ediciydi. Son testlere bakınca firmalar dizüstlerini masaüstlerine göre performansı daha da geliştirmişler.
Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #11 Tarih: 08 Temmuz 2008, 14:18:04 »

Yine de masa üstünde oyun oynamak dizüstünden daha zevkli.
Daha gelişmiş klavye, mouse ve daha geniş ekran aynı grafik performansında bile daha çok zevk almanızı sağlıyor.

Yani,
ben hala sözümdeyim, dizüstünde oyun olmaz.
Kaydedildi
japonese66
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 1

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #12 Tarih: 27 Temmuz 2008, 10:55:28 »

şu an dizüstü alanlar ama şöyle 3000-4000 doları bayılanlar bu yılın bir kaç oyununu yerlerde sürünerek oynarlar (20 Fsp Vs Vs Vs...) ama seneye şöyle oyun oynamak için bir 3000-4000 dolar daha bayılırlar o zaman da o yılın oyunlarını oynarlar sonra ....
Kaydedildi
semih_efendi
Sadık Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 1,549

gese'li üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #13 Tarih: 27 Temmuz 2008, 11:49:48 »

neden dizüstü bilgisayarlar yerine cep bilgisayarlarını düşünmüyorsunuz mesela portege G500 gibi ek seçenek olarak (optinal) klavye takilanlari bile var

dizüstülerden eksikleri yok fazlalari war

-wifi (hertürlüsü)
-Bluetooth
-Kamera

bunlara ek olarak

-3G yoluyla uydudan internet bağlantısı
-Sim kartınız ile görüşmeleriniz
Kaydedildi

odiksoz
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 20

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #14 Tarih: 17 Ağustos 2008, 21:06:16 »

Bazı şeyleri çok saçma buldum;
Birincisi testlerin neredeyse tamamında masaüstü galip.Sebep ise bu testlerin nerdeyse hepsi grafiğe dayalı.Ayrıca bu fiyata bu laptop'u almam.İşlemci mesela.2.1 ghz.2.5 yapılabilir.Grafik yongası ise ekrandan ödün verilerek(15" olsun)Hd 3870 olsun(bu yonga daha üstün diye biliyorum).Toplama sistemin ekranı yok birşeyi yok.O fiyata ekranı klavyeyi v.s. koyarsak özellikler düşer.Ayrıca 8800 gts ile 9500 gs'yi kıyaslamak zaten yanlış.Deveyle pireyi kıyaslamak gibi olacağının kanısındayım.
Kaydedildi
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
yeni yıl hediyesi ne almalı? Tom'un Kahvesi stuthkfl 11 999 Son İleti 01 Ocak 2006, 00:05:50
Gönderen: xamduser
DivX Player. Ne almalı LCD TV, Plazma TV, Projeksiyon, Uydu, Ev-Sinema ve Ses Sistemleri « 1 2 3 4  Tümü » yavuzkenan 45 8696 Son İleti 18 Ekim 2006, 23:11:16
Gönderen: Evolve
dizüstü bilgisayarda açılan menü, masaüstü bilgisayarda açılmıyor Programlama Dilleri sanal47 8 734 Son İleti 12 Haziran 2006, 16:12:06
Gönderen: ozzan6
AMD mi ALMALI İNTEL mi? İşlemci (CPU) deatmagic 13 638 Son İleti 17 Eylül 2006, 15:15:37
Gönderen: speclyzer
DF mi MB mi? hangisini almalı CRT Ekran xmumxt 3 361 Son İleti 24 Eylül 2006, 02:20:43
Gönderen: NO WAR
AGP 6600GT' den sonra ne almalı? Ekran Kartı nefesalmak 8 243 Son İleti 20 Kasım 2006, 10:26:45
Gönderen: berkeley
Hangi Laptop Almalı ? Dizüstü, Avuçiçi, Taşınabilir, Mobil Bilgisayar « 1 2  Tümü » Yagiz 16 552 Son İleti 07 Eylül 2007, 14:44:01
Gönderen: rok54
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.7.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.431 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu