Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Bit Pazarı
Rastgele Resim
Bit Pazarı
Rastgele Resim
pisicik

Rastgele Resim
Intel ve Orange County Choppers
Rastgele Resim
Intel’e İnanılmaz Rakip: Tilera’dan 64 Çekirdekli Tile64 İşlemcisi
Rastgele Resim
Sapphire’den Çift HD 2600XT Gücü – 14.09.2007

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

22 Ağustos 2008, 02:41:58 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Telif içeren eserlere ait P2P ve İndirme bağlantıları paylaşmak yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: Zevk Meselesi: Sun'dan AMD B3 Opteron tabanlı sunucular  (Okunma Sayısı 93 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BigBrother
TGForumz Yönetim
Yönetici
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 482

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 14 Mayıs 2008, 12:44:43 »

Santa Clara (CA) - AMD'nin "düzeltilmiş" Barcelona B3 tabanlı sunucu ürünlerini tanıtan firmalar kervanına Sun da katıldı. Sun'ın dört çekirdekli Intel tabanlı sunucu ailesi ve AMD tabanlı yeni sunucularıyla beraber kullanıcılara geniş bir seçenek havuzu sunulmuş oluyor.

Sun dört çekirdekli AMD Opteron tabanlı 1U, 2U ve ince sunucularını beklenenden sekiz ay geç tanıtabildi. Yeni sunucular 1U model X2200 M2, X4140, X4200 M2, X4400, 2U model X4240, X4600, X4440 ve ince model X8440 olmak üzere sekiz farklı lezzette olacak. Bu modellerden bazıları sekiz sokete, 16 bellek yuvasına ve 16 sabit diske sahip olabiliyor.

Ürünlerin gecikmesinin nedeni Sun değil. AMD'nin TLB kusurunu hemen giderememesi ve düzeltilmiş B3 Barcelona işlemcilerin çok geç üretilebilmesi gecikmenin asıl nedeni. AMD B2 aşamalı ürünlerdeki TLB kusurunun gerçek yaşam uygulamalarında bir sorun yaratmasını beklemediğini belirtmiş olsa da Sun yine de B2 ürünleri atlayıp B3 ürünleri bekleme kararı almıştı. Sun THG'ye yaptığı açıklamada B2 Barcelona yongalarından "başarım nedeniyle" vazgeçtiklerini belirtmekle yetindi.

Sun x86 sunucu pazarında Opteron tabanlı sunucularla başarıya ulaşmak istemişse de B3 Opteron'ların gecikmesini Intel dört çekirdekli modellerle atlatmayı başardı. Dahası özellikle Intel ürünlerine yatkın yeni bir kullanıcı pazarına da açılmayı başararak AMD tabanlı ürünler yanında yeni bir pazarda da gelişme sağlamış oldu. Sun'ın belirttiğine göre AMD kullanıcıları son derece sadık ve Intel dört çekirdekli sistemlere geçmek isteyen olmamış. Sun bir dönemi atlatmak için düşündüğü çözümün, bir taşla iki kuş vurarak işinin gelişmesini de sağlamasından mutlu.

İlginçtir ki Sun'a hangi dört çekirdekli sistemlerin daha iyi olduğunu sorduğumuzda marka adı vermekten sürekli kaçınıyorlar. Sun'ın belirttiğine göre belli bir çalışma yapısı için hangi işlemci altyapısının başarım ve güç tüketimi açısından iyi olacağını belirlemek neredeyse olanakasız. Sonuç olarak farklı işlemci altyapılarının kendilerine özgü artıları olduğunu ve gerçek iş yükü altında denemeden kesin sonuç elde edilemeyeceğini belirtiyorlar.
Kaydedildi

"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar
scaniaperest
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 12

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 22 Mayıs 2008, 16:33:01 »

İnanın ki artık THGTR Intel ve nVidia destekçiliğini açık açık gösterip, tarafsızlığını yitirdiğini açık açık gösteriyor ne yazık ki !

Uzun zamandan beri takılmıyorum THG'ye. Malumuunuz, taraflı olması. Bu haberden sonra da iyi taraflı olduğunu anladım. SUN zaten uzun süreden beri AMD kullanmıyor mu  ? Evet.

Onu geçtim, bunu geçtim de... Neden AMD kullanmak bir zevk meselesi oluyormuş anlamış değilim !  Barut Çok taraflısın THGTR, üzgününm; AMA ÖYLESİN !

Bu mesajdan sonra lütfen kullanıcı adımı banlayın ! Gerek kalmayacak ne de olsa, THGTR'ye girmeyeceğim. Arkadaşlarım az söylememişler de "THG tarafsız değil." diye. Ama inanmamıştım. Meğerse hakikaten taraflıymışsınız !
Kaydedildi
MaRIkO
Eski Kurt
Çevrimiçi Çevrimiçi

İleti Sayısı: 2,462

kromosto

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #2 Tarih: 22 Mayıs 2008, 16:52:47 »

ya kusura bakma ama zahmet edip mesajı okuduğunu zannetmiyorum açıkcası bigbrotherın mesajını okumadan seninkini okudum ve alla alla ne yazmış acaba diye hemen o mesaja geçtim ama amdyi kötüleyen veya inteli yücelten bir kelime bile yok. bence önce mesajları okumayı dene.
Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 10,422

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #3 Tarih: 22 Mayıs 2008, 16:53:41 »

İnanın ki artık THGTR Intel ve nVidia destekçiliğini açık açık gösterip, tarafsızlığını yitirdiğini açık açık gösteriyor ne yazık ki !

Yukarıdaki yazıda nVidia nerede geçiyor ben göremedim.

Bu mesajdan sonra lütfen kullanıcı adımı banlayın ! Gerek kalmayacak ne de olsa, THGTR'ye girmeyeceğim.

Kendin silebilirsin istersen  Gülümse
Kaydedildi

Artık seni özlemesem diyorum
Ömrün yarısını hasret alıyor
ravenholm
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 116

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #4 Tarih: 22 Mayıs 2008, 16:58:00 »

Bu konuyu bende açmayı düşündüm fakat hesabım silinebilir kaygısıyla susuyordum evet açık açık intel reklamı yapılıyor bu kanıya nerden vardın derseniz anlatiim;
mesela cpu testinde intel kazanırsa gönül rahatlığıyla gidin alın yada rakipsiz gibi cümleler sarfediliyordu
ama amd kazanırsa uzun yıllaki tercihlerinizi değiştiremeyiz yıllarca bmw kullanan birine mercedese geç diyemeyiz deniyor fakat durum intel olunca bunlar söyleniyor hatta bazen amd nin batacağını ima eden laflar birleşmek yada birleşmemek yok amd satılacak falan hatta dahada ileri gidip kim alırsa nasıl davranır demekten bile çekinmiyor site yöneticileri(sadece çeviri yapanlar hariç) sürekli intele övgü amd ye de zavallı
gözüyle bakma nede yavan bir yıldı yok pazar payı azaldı hatta pazar payı arttığında bile intelin %74.7 den %74.8 yükseldiği gibi önemsiz bir konu araya sokulup amd almayı düşünenlerin aklı çeliniyordu
açık açık bağırıyorum forever AMD (umarım bu yazdıklarımı kaldırmazsınız)
Kaydedildi
ravenholm
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #5 Tarih: 22 Mayıs 2008, 17:00:22 »

özellikle burada AMD başaramadı ama intel yaptı birde hangisi daha yüksek performanslı sorusuna cevap vermedi nedemektir ayrıca zevk meselesi değiş AMD kullanmak bence zeka meselesi daha uygun fiyata aynı işi yapacak işlemci varken neden daha fazla para ödensinki:
Sun x86 sunucu pazarında Opteron tabanlı sunucularla başarıya ulaşmak istemişse de B3 Opteron'ların gecikmesini Intel dört çekirdekli modellerle atlatmayı başardı. Dahası özellikle Intel ürünlerine yatkın yeni bir kullanıcı pazarına da açılmayı başararak AMD tabanlı ürünler yanında yeni bir pazarda da gelişme sağlamış oldu. Sun'ın belirttiğine göre AMD kullanıcıları son derece sadık ve Intel dört çekirdekli sistemlere geçmek isteyen olmamış. Sun bir dönemi atlatmak için düşündüğü çözümün, bir taşla iki kuş vurarak işinin gelişmesini de sağlamasından mutlu.

İlginçtir ki Sun'a hangi dört çekirdekli sistemlerin daha iyi olduğunu sorduğumuzda marka adı vermekten sürekli kaçınıyorlar. Sun'ın belirttiğine göre belli bir çalışma yapısı için hangi işlemci altyapısının başarım ve güç tüketimi açısından iyi olacağını belirlemek neredeyse olanakasız. Sonuç olarak farklı işlemci altyapılarının kendilerine özgü artıları olduğunu ve gerçek iş yükü altında denemeden kesin sonuç elde edilemeyeceğini belirtiyorlar.
Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #6 Tarih: 22 Mayıs 2008, 17:01:22 »

Bu yazdıklarına kimse kızmaz burada  Gülümse birçoğumuz katılırız bile. Eksik/yanlış gördüğün herşeyi yaz lütfen, seviniriz  Gülümse
Kaydedildi

MaRIkO
Eski Kurt
Çevrimiçi Çevrimiçi

İleti Sayısı: 2,462

kromosto

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #7 Tarih: 22 Mayıs 2008, 17:19:25 »

özellikle burada AMD başaramadı ama intel yaptı birde hangisi daha yüksek performanslı sorusuna cevap vermedi nedemektir ayrıca zevk meselesi değiş AMD kullanmak bence zeka meselesi daha uygun fiyata aynı işi yapacak işlemci varken neden daha fazla para ödensinki:

ravenholm burda istediğini istediğin kadar yazabilirsin tabii bunlar forum kuralları içersinde olduğu sürece ve forum kuralları içersinde amd yi savunan atılır veya thg nin intel yanlısı olduğunu söyleyen kovulur gibi birşeyler yok onun için gönül rahatlığıyla yaz ne istiyorsan.

ayrıca thg nin intel yanlısı olduğu yeni birşey diil taa kaç sene öncesine dayanır ve bunu bende biliyorum belki başka kişilerde biliyor. ama şimdi bu yazıda böyle birşey yokki yani öyle bir duyarlı hale gelmişsinizki ne okusanız aha amd yi yere vurdular inteli arşa çıkarttılar gibi görüyorsunuz.

amdnin tlb hatası yokmuyduda thg varmış gibi gösteriyor hayır. ayrıca tlb hatası varken bu işlemcileri kullanmamaya amd nin başarısız olduğunu düşünerek sun karar vermiş sizce bu kararda thg nin etkisi olabilirmi? haydi bunları geçtim hangisi daha iyi performans sorusuna sunın cevap vermemesinin thg nin intel taraftarı olmasıyla nasıl bir alaksı olabilir. hem soruya cevap vermeyen sun hemde bence cevap vermemesi kadar mantıklı başka birşey yok. hem iki işlemci aldığı firmayıda kızdırmama yoluna gitmiş cevap vermeyerek hemde bence neden cevap vermdiği açıklamasınıda çok düzgün ve akla yatkın yapmış. öyle veya bu yazıdaki bütün yorumlar suna ait sun ın yorumlarını ve yaptıklarını nasıl thg nin intel fanatikliğine vuruyorsunuz anlamıyorum.

başlık konusuna takıldıysanızda bence orda da fazla duyarlılık gösteriyorsunuz.

Alıntı
Zevk Meselesi: Sun'dan AMD B3 Opteron tabanlı sunucular

yazısını ben açıkcası "Ferrari kullanmak bir zevk meselesi" deki gibi algılıyorum.
Kaydedildi
ravenholm
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #8 Tarih: 22 Mayıs 2008, 18:01:52 »

Gülümse Ama ben thgtr nin intel yanlısı olduğunu bilmiyorum peki amad tarafından açıklama yapılmayan hatta ortada bile yokken thg nin amd birleşmelimi yada amd'yi kim alır demesi ne demektir amd alacaklar dikkat ama batarsa işlemcileriniz elinizde kalır thg böyle yapmaya devam ederse korkarım öle olcak zaten artık intel 3-4 senede bir yeni ürün çıkarır onuda baya tuzlu bir fiyata satar sizde sevinirsin intel önde diye(siz dediklerim İntel yanlıları)
Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #9 Tarih: 22 Mayıs 2008, 18:06:53 »

sizde sevinirsin intel önde diye(siz dediklerim İntel yanlıları)

Bir seviniriz ki sorma  Bullak

Neyse, dert etmene gerek yok. Yazılar senin dediğin gibi yanlı bile olsa, en azından forum kullanıcıları içinde ciddi amd fanları var.  Gülümse
Kaydedildi

ravenholm
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #10 Tarih: 22 Mayıs 2008, 18:17:52 »

neyse yeni konu açmiim aradan bişe soriiim bu profesyonel kartlarla(pny quadro yada ati fire-gl) oyun oynamak mümkün değil mi sanırım baya performanslı kartlar kendileri Göz Kırp
Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #11 Tarih: 22 Mayıs 2008, 18:36:31 »

neyse yeni konu açmiim aradan bişe soriiim

Ekran kartı bölümüne yeni bir konu açarsan detaylı cevaplar alabilirsin.
Kaydedildi

Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
19" LCDlerde cozunurluk meselesi...??? LCD Ekran nukleon 2 347 Son İleti 11 Mart 2006, 08:42:23
Gönderen: nukleon
Ermeni Meselesi Belgeleri E-Devlet ANGEL 2 398 Son İleti 26 Kasım 2007, 08:44:48
Gönderen: ANGELL
çalınınca kilitlenme meselesi Dizüstü, Avuçiçi, Taşınabilir, Mobil Bilgisayar « 1 2  Tümü » thpozitif 19 648 Son İleti 07 Temmuz 2006, 01:03:26
Gönderen: yavuzkenan
AMD tabanlı yeni bir PC topluyorum Sistem Önerisi, Sistem Sorunları msaatci 6 372 Son İleti 03 Ocak 2007, 11:49:51
Gönderen: msaatci
dns server ve hosting meselesi Ağ (network), İnternet, LAN, WAN « 1 2  Tümü » gsivri 16 570 Son İleti 03 Kasım 2006, 00:18:17
Gönderen: dac
sunucular hakkinda ilginc bir soru Ağ (network), İnternet, LAN, WAN kobem 0 78 Son İleti 30 Ocak 2007, 14:18:37
Gönderen: kobem
sansür mü yoksa frekans meselesi mi? LCD TV, Plazma TV, Projeksiyon, Uydu, Ev-Sinema ve Ses Sistemleri thedrama 0 56 Son İleti 26 Mart 2008, 13:38:14
Gönderen: thedrama
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.5.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.266 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu