Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Gulham, Selçuklu Sultan Koruma Askerleri
Rastgele Resim
Teknoloji İçimizde
Rastgele Resim
F1 2007

Rastgele Resim
Paul Otellini
Rastgele Resim
Cep Telefonlu Saat
Rastgele Resim
JVC

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

21 Kasım 2008, 06:31:41 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Çoğunluğu BÜYÜK HARFLERLE yazılmış konu ve iletiler forumumuzun okunabilirliğini olumsuz etkilemektedir ve yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  
Etiketler: 3dmarkvantage

Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: 3DMarkVantage "Işın-Zerreleri" Kullanıyor  (Okunma Sayısı 85 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BigBrother
TGForumz Yönetim
Yönetici
Tiryaki
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 507

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 28 Nisan 2008, 22:36:55 »

Espoo (Finlandiya) - Larrabee'nin gelmesine daha bir buçuk yıl var ancak FutureMark firması Intel'in Nvidia ve AMD'yle ne kadar başedebildiğini belirleyecek yeni ölçümünü şimdiden yayınladı ve bu ölçüm yeni bir özellik barındırıyor... "Işın-Zerreleri" (Ray-Tracing)

New Calico ölçümünde (Grafik Sınaması 2) 3DMarkVantage yüklü bir uzay savaşı kullanmış - ancak sahne hareketsiz tek bir cisimden oluşmuyor: Bu sahnede herşey hareket halinde ve Iraksama Emilim Eşleme (Parallax Occlusion Mapping), göz yanılması (impostor) ve hacimsel sis (volumetric fog) gibi yerel ve genel ışın-zerresi (ray-trace) etkileri kullanılıyor.

Tanıtımdaki gemilere yakından gözatarsanız hepsinin ışın-zerresi (ray-trace) etkileriyle görselleştirildiğini anlıyorsunuz. Şu anda ışın-zerresi etkilerinde Nvidia'nin ATI'den önde olduğunu görüyoruz. GeForce altyapısının bu "ağır" etkilerle başa çıkmak konusunda yetenekli olduğu belli. Diğer yandan Nvidia yeni Zihinsel Resim Işın-Zerresi (Mental Images RT) etkisinin de hem yaratıcısı, hem sahibi.

3DMarkVantage şu anki ve yakın gelecekteki tüm grafik donanımları ve işlemcilerin suyunu son doku parçacığına kadar çıkaracak gibi duruyor.
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2008, 12:24:02 Gönderen: BigBrother » Kaydedildi

"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar
videodrone
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 45

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 29 Nisan 2008, 01:55:36 »

Deneme sürümünü indirip denedim.  1 e-posta adresiyle sadece 1 kere yapılabildiği için testi grafik kartımın varsayılan değerlerinde ve bir kere de hız aşırtılmış halde deneyebildim. Bugün futuremark'ın sitesinde inanılmaz bir yoğunluk olduğu için ve skorları sadece çevrimiçi görebildiğimiz için oldukça sıkıntı yaşadım ve bu arada da ekran görüntüsü almayı unuttum.

Açıkçası 4 testte de hayal kırıklığı yaşadım. Performans olarak zaten çok başarılı sonuçlar beklemiyordum. Dumanı üstünde bir 9800gtx'in bile süründüğü Vantage'de 8800 gt ve e8400 işlemcimle 5000 puan sınırını rahatça aştım. Ancak görsel olarak testler beni çok etkilemedi. Yüksek çözünürlüklerde ve en yüksek kalitede belki çok daha iyi olabilir orasını bilemiyorum. Şu var ki kullanılan teknoloji ne kadar eski olursa olsun 3d mark 2006 görsel olarak çok daha stilize.

4 çekirdekli işlemcilerin core2 duolara, core 2 duoların da amd x2'lere cpu testlerinde iki kat fark atması da oldukça ilginç bir gelişme.

Oyunlarda kullanılan ve oyuncuların genelde ne işe yaradıklarını dahi bilmedikleri teknolojilerin bir gösterisi olan 3D Mark serisindan ben daha çok şey bekliyordum. Dileğim Futuremark'ın oyun geliştirmekten ivedilikle vaz geçmesi. Yoksa etrafımız görsellikten başka bir işe yaramayan içi boşalmış oyunlarla dolacak. Futuremark bence sistemlerimizi test etmede daha güvenilir ürünler sunmalı bizlere ve bu konuya yoğunlaşmalı.

Kaydedildi
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Etiketler: 3dmarkvantage

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
Mikroişlemciyle İletişim "Basit Giriş Çıkış" (Örnek PIC16C84 ) Mikrodenetleyiciler hkan 0 329 Son İleti 12 Mayıs 2006, 23:52:06
Gönderen: hkan
yardım edin=( "TOCA race driver 3 keycd problemi" Bilgisayar Oyunları qrew 1 298 Son İleti 16 Ağustos 2006, 21:37:12
Gönderen: ThailuNn..
"Otomatik kullan" seçenekleri. Windows İşletim Sistemleri Chakal 12 570 Son İleti 17 Ocak 2007, 18:48:33
Gönderen: Chakal
"X-Fi mı o da ne ? işte dünyanın en iyi ses kartları"" Ses Kartı Ve Hoparlör Darkchild 3 686 Son İleti 16 Şubat 2007, 16:07:23
Gönderen: berkeley
LCD EKRAN NOTEBOOK İÇİN 15,4" 15" 14,1" 12,1" 2.El Pazarı, İlanlar ismailtapan 0 248 Son İleti 17 Ağustos 2007, 09:58:52
Gönderen: ismailtapan
"Kraliçeler" ve" Kıro-liçeler" Tom'un Kahvesi ANGELL 1 103 Son İleti 28 Kasım 2007, 20:31:52
Gönderen: muratchimen
26 Nisan'dan sonra "KGS" veya "OGS" şart!.. Tom'un Kahvesi serhatkarabacak 2 279 Son İleti 23 Nisan 2008, 15:23:28
Gönderen: ramirez
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.7.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.326 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu