Tom's Hardware Guide
|
Dükkan
|
Bülten
|
Reklam
|
Hakkımızda
Donanım Rehberleri
Anakart ve Bellek
İşlemci
Ekran Kartı
Ekran
Ses ve Görüntü
Veri Depolama
AÄŸ
Taşınabilir Aygıt
Çevre Bir.ve Tük.El.
Nasıl Yapılır
Oyun ve EÄŸlence
İş Dünyası
Köşe Yazıları
1000000000
F1 2007
Ofis Kedisi 1
Donanım Rehberleri
Anakart ve Bellek
İşlemci
Ekran Kartı
Ekran
Ses ve Görüntü
Veri Depolama
AÄŸ
Taşınabilir Aygıt
Çevre Bir.ve Tük.El.
Nasıl Yapılır
Oyun ve EÄŸlence
İş Dünyası
Köşe Yazıları
Crysis
9800GX2
Intel’e İnanılmaz Rakip: Tilera’dan 64 Çekirdekli Tile64 İşlemcisi
Donanım Rehberleri
Anakart ve Bellek
İşlemci
Ekran Kartı
Ekran
Ses ve Görüntü
Veri Depolama
AÄŸ
Taşınabilir Aygıt
Çevre Bir.ve Tük.El.
Nasıl Yapılır
Oyun ve EÄŸlence
İş Dünyası
Köşe Yazıları
Bilgi
Book index
Bayrak
Totalwar Türkiye
13 Mayıs 2008, 08:44:36
EriÅŸim:
Washington
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse
buraya tıklayın.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular
: Çoğunluğu
BÜYÜK HARFLERLE
yazılmış konu ve iletiler forumumuzun okunabilirliğini olumsuz etkilemektedir ve
yasaktır
, özen göstermenizi rica ederiz...
Ana Sayfa
Yardım
GALERİ
Etiketler
GiriÅŸ Yap
Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz
>
Genel
>
THG Yazıları Tartışma
>
Yeni Lider GeForce 9800 GX2
Sayfa: [
1
]
Sayfa sonuna git
« önceki
sonraki »
Kısayol Ekle
|
YAZDIR
Gönderen
Konu: Yeni Lider GeForce 9800 GX2 (Okunma Sayısı 343 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BigBrother
TGForumz Yönetim
Yönetici
Meraklı
İleti Sayısı: 446
Konuyu BaÅŸlatan
Yeni Lider GeForce 9800 GX2
«
Tarih:
24 Mart 2008, 11:59:54 »
Nvidia’nın GeForce 9800 GX2 kartını bu deneyi yayınlamadan sadece birkaç gün önce ele geçirebildik ama neyse ki deneyleri zamanında tamamlamayı başardık. Yalnız, kartın çıkış için pek de hazır durduğunu söyleyemeyiz. Örneğin sürücüler o kadar kötü başarım veriyordu ki birçok Quad SLI deneyi ileri bir tarihe ertelendi. Ancak, en azından tek bir GX2’nin neler yapabileceğini bu yazı sayesinde görmüş olacaksınız.
Yazının tümü için tıklayın...
Kaydedildi
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar
Chakal
Forum Gurusu
Ynt: Yeni Lider GeForce 9800 GX2
«
Yanıt #1 Tarih:
24 Mart 2008, 12:03:49 »
Alıntı
Sonuçta 9800 GX2 en güçlü kart olabilir ancak fiyat/başarım yönüyle irdelendiğinde zayıf kalıyor.
Yine de hoÅŸgeldi sefa geldi, belki biraz diÄŸer kartlarda indirim olabilir bu sayede.
Kaydedildi
Şimdi ben ne yapacağım ? ...
MaRIkO
Sadık Üye
kromosto
«
Yanıt #2 Tarih:
24 Mart 2008, 12:21:56 »
bu işin hayal kısmı bana sorarsanız lider hala 8800 ultra ne 3870x2 nede 9800gx2 nin adam gibi driverı var fps iyi ama sorunlar had safhada
Kaydedildi
muratchimen
Eski Kurt
«
Yanıt #3 Tarih:
24 Mart 2008, 19:48:28 »
bu yazıyı okuduktan sonra gelecekten korkmaya başladım neden derseniz yeni diye çıkıyo ama sadece donanımı var yazılımı yok o zaman niye çıkıyorki kartlar. kimin birinci olacağımı önemli yoksa gerçekten iş yapan kart çıkarmakmı
Kaydedildi
E6750 / Asus Blitz Formula SE / Kingston HyperX 800 Mhz 2x1 GB / MSI 8800GTS 320MB OC / WD Sata II 160GB / Asus DRW-1814BLT / Asus DRW-10608P3S / OCZ StealthXstream 600W / Feel MIO733 / Powerpack 1KvA / Philips 190CW DVI / Logitech LX300 / Logitech Z5500
MaRIkO
Sadık Üye
kromosto
«
Yanıt #4 Tarih:
24 Mart 2008, 20:15:59 »
eee olay tüketim olayı artık başka birşey yok kimse elindeki kart nasıl diye düşünmüyor herkes yenisi peşinde böyle olunca belki bir çok kart driverları yüzünden kapasitesinin yarısı performans sergilerken eski nesil olup çıkıyorlar.
ilersi için söylentilere bakalım.
ati iyi gidiyor gibi bundan sonra belki bir iki ara kart çıkartır (pek zannetmiyorum ama) ama esas hedefi 3870x2 den bir sonraki üst sınıf kartı yeni nesilden olacak hemde düşündülerini yaparsaki umut verici gelişmeler yaşatıyorlar performansıda güzel olacak gibi. ama eğer erteleme olmazsaki kesin olacak ama az olursa diyelim çok yakında atinin yeni nesil kartlarını piyasada görebiliriz neyse bu durumda 3870x2 için belki hiçbir zaman adam gibi driver yazılmayacak.
nvidia cephesinde ise işler biraz daha karışık gibi onlarında gt200 ü var yeni nesil hatta ati 3xxx sserili isimlere geçmeseydi 9 serisi geforcelar gt200 olacaklardı neyse şimdi tartışmazsız performans lideri nvidia doğru ama bir söylentiye göre atinin yeni nesil kartları ile piyasaya çıkacak nvidia kartlarda g92 tabanlı olacakmış. olabilirmi olabilir ama olursa harbiden rezalet olur.
şimdi nvidia dediğimiz gibi kesinlikle lider ama hiçbir kullanıcının gözünde (hem ati hem nvidia fanatiklerini dışarda bırakalım tabii) atinin 3xxx serisinde yaptığı gibi bir atılım yapamadı 9xxx serisine geçerken. ati adam gibi bir atılım yaptımı oda yapmadı ama dx10.1 ve beklenmedik anda liderliği alan 3870x2 ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. nvidia ise 9800gx2 yi geçersek tamammiyle rezalet bir 9800gtx çıkartmayı planlıyor (evet ertelediler gene ama bu kadar kısa süreli ertelemede ne kadar düzeltme yapabilirler karta tartışmalı) ve bu kullanıcıların gözünde büyük bir eksi. ayrıca 9800gx2 gereksiz pahalı bir kart ati ise 3850 3870 ve 3870x2 lerinin fiyatlarını düşürerek nvidianın yeni neslinin önünü nerdeyse tıkadı.
şimdi bukadar veri elde varken ben elimdeki 7800gtx imi satıp parası mühim olmadan yeni bir kart almak istiyen kullanıcıyım. 1 haftadır düşünüyorum olayın üstüne ve ne kadar düşünürsem düşiniyim sonuçta 9800 serisi bir kart almak aklımın ucuna bile gelmiyor. ya 3870x2 ya 8800gts 512 sli düşünüyorum. yada atinin yeni nesil kartlarını çok fazla ertelemeyeceğini düşünerek 7800gtx ile biraz daha vakt geçirmeyi planlıyorum. ama dediğim gibi hiç bir şekilde 9800 serisi birşey almak gelmiyor aklıma.
Kaydedildi
Tw-Turkiye
Meraklı
OÄŸuz'un torunu :D
«
Yanıt #5 Tarih:
24 Mart 2008, 21:34:16 »
Ne hayallerim vardı 7800gtx almıştım. Sonraya bir tane daha alır ve sli yapardın. Fakat üretimi durdu satışa çıktı 2-3 ay içinde. Nokia 6600 gibi zamanın en baba kartıydı ama offf offf valla ben daha bekleyeceğim + parayıda toplayamadım zaten.
Kaydedildi
sheone
Yeni Üye
«
Yanıt #6 Tarih:
24 Mart 2008, 21:40:21 »
ATI çift GPUlu sistemlerinde daha başarılı bence. nvidianın tek kazancı neredeyse tüm oyunlarla anlaşmalı olması, neredeyse tüm oyunlar nvidianın kalesi durumunda. ATI buna çare bulmalı. 4870X2 gelsin de görelim bakalım nvidia ne diyecek.
Kaydedildi
muratchimen
Eski Kurt
«
Yanıt #7 Tarih:
14 Nisan 2008, 21:33:11 »
Özel tasarımlarıda çıkmaya başladı...
Hazırladığı ekran kartları resmi distribütörü aracılığı ile ülkemizde de bulunabilen Inno3D, an itibariyle Nvidia'nın en güçlü grafik çözümü olan GeForce 9800GX2'nin hız aşırtmalı özel versiyonunu duyurdu. Firmanın GeForce 9800GX2 Overclock olarak isimlendirdiği ekran kartı üzerinde 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan G92 gpu'sunun çifti yer alıyor. 1GB GDDR3 bellek ile donatılan ve 2x 256-bit bellek veri yoluna sahip olan grafik kartı üzerinde 256 adet paralel işlem birmi yer alıyor. Çift slot kaplayan ayrıca çift PCB'li özel bir tasarıma sahip olan ekran kartı arttırılan saat hızları ile dikkat çekiyor. Grafik işlemci hızı 650MHz, bellek hızı ise 2100MHz olarak belirlenen Inno3D GeForce 9800GX2 Overclock ayrıca DirectX 10 ve PCIe 2.0 uyumluluğuna da sahip. İkinci bir kart ile 4 gpu'lu Quad SLI kurulumuna da olana tanıyan kart, yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. Kısa süre içerisinde kullanıma sunulması beklenen kartın fiyatı hakkında ise şu an için net bir bilgi bulunmuyor.
Haber
Kaydedildi
E6750 / Asus Blitz Formula SE / Kingston HyperX 800 Mhz 2x1 GB / MSI 8800GTS 320MB OC / WD Sata II 160GB / Asus DRW-1814BLT / Asus DRW-10608P3S / OCZ StealthXstream 600W / Feel MIO733 / Powerpack 1KvA / Philips 190CW DVI / Logitech LX300 / Logitech Z5500
Cripo
Geçerken Uğradım
İleti Sayısı: 36
«
Yanıt #8 Tarih:
15 Nisan 2008, 00:10:19 »
Tek başına bir bilgisayar büyüklüğünde.
Kaydedildi
Asus A8n-e,Amd Athlon64 3500+,Evga7900Gt KO , Creative X-fi XtremeGamer ,1024SamsungDDR, Be Quiet Straight Power 500W, 2*320Gb Samsung SATAII, 200GbSeagate HDD, Sony DVD Rw , CreativeGigaWorks G500 5.1 , Samsung 22" 226Bw
Hardware Delisi
Tiryaki
«
Yanıt #9 Tarih:
15 Nisan 2008, 11:05:11 »
8800 serisinin GT ve üzerini alanların son dönemlerde paralarının karşılığını en iyi alanlar olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu.
Kaydedildi
CM Stacker 832 SE Kasa/Zalman ZM1000W-HP PSU/ASUS P5W DH Deluxe/C2D E6420/2 x Sapphire 3870 Toxic CF/4x1GB OCZ DDR2 800 ATI Certified/1x150GB WD Raptor (Vista Ultimate 64)/2x250GB SATA II 7200 WD Caviar SE16/Samsung SATA DVD/RW (SH183L)/Zalman 9500A LED CPU Cooler/Zalman ZM-MFC2 Controller
muratchimen
Eski Kurt
«
Yanıt #10 Tarih:
15 Nisan 2008, 19:37:41 »
Alıntı sahibi: Hardware Delisi üzerinde 15 Nisan 2008, 11:05:11
8800 serisinin GT ve üzerini alanların son dönemlerde paralarının karşılığını en iyi alanlar olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu.
O düşüncene sonuna kadar katılıyorum. Çünkü bu yeni 9xxx serisi o kadar fark yaratmadı bence
Kaydedildi
Sayfa: [
1
]
Sayfa başına git
Kısayol Ekle
|
YAZDIR
« önceki
sonraki »
Gitmek istediÄŸiniz yer:
Gitmek istediÄŸiniz yer:
-----------------------------
Genel
=> THG Yazıları Tartışma
=> Bilişim, Teknoloji, İnternet Haberleri ve Basın Bültenleri
=> Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor!
=> Tom Sokağı
===> Tom'un Kahvesi
===> Siber Sahne
===> İmleç Atölyesi
===> Terabayt Kütüphanesi
===> Stereo Müzik Evi
===> Hızaşırtma Spor Salonu
===> Gar-Garaj
===> Nano Hobi Merkezi
===> Sinerji Fabrikası
===> Forumzbank
===> Deneme 123
Bilgisayar Donanım Bileşenleri
=> Anakart ve Yongaseti
=> İşlemci (CPU)
=> Bellek (RAM)
=> Ekran Kartı
=> Kasa, Güç Kaynağı, Kasa Uyarlama, Modifikasyon
=> Sabit Disk
=> CD/DVD Yazıcı - Okuyucu
=> Ses Kartı Ve Hoparlör
=> TV/Video Kartı
=> Modem
=> Diğer Yapısal Bileşenler
=> 2.El Pazarı, İlanlar
=> Sistem Önerisi, Sistem Sorunları
Bilgisayar Çevre Birimleri
=> CRT Ekran
=> LCD Ekran
=> Yazıcı
=> Tarayıcı
=> Diğer Çevre Birimleri
Hızaşırtma (overclock)
=> İşlemci (CPU)
=> Ekran Kartı
=> Anakart ve Bellek (RAM)
=> SoÄŸutucu
Taşınabilir Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği
=> Cep Telefonu, Mobil İnternet
===> GSM Operatörleri
=> Sayısal (digital) Kamera, Fotoğraf Makinesi
=> MP3, WMA Çalar
=> LCD TV, Plazma TV, Projeksiyon, Uydu, Ev-Sinema ve Ses Sistemleri
=> Dizüstü, Avuçiçi, Taşınabilir, Mobil Bilgisayar
=> Diğer Tüketici Elektroniği
AÄŸ
=> Ağ (network), İnternet, LAN, WAN
=> Kablosuz AÄŸ (Wireless, Wi-Fi)
=> Ağ Geçidi, Yönlendirici, Ateş Duvarı (gateway,router,firewall)
Yazılım, Program, Uygulama
=> Windows İşletim Sistemleri
=> Linux İşletim Sistemleri
=> Video, Grafik, 3B, Ses, Tasarım, Web
=> Antivirüs, Güvenlik, İçerik Denetimi
=> Programlama Dilleri
=> İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
=> Diğer Yazılım, Program, Uygulama
Oyun
=> Bilgisayar Oyunları
=> Oyun Konsolu (PSP, X-Box)
=> Oyun Donanımı ve Ekipmanı
=> LAN Partisi, Turnuva, Klan
Robotik ve Otomasyon
=> Mikrodenetleyiciler
=> Mekatronik, Gömülü Sistem (integrated, embedded)
Macintosh
=> Mac İşletim Sistemleri
=> Mac Donanım
=> Mac Yazılım, Program, Uygulama
Görüşler ve Deneyimler
=> Teknoloji Mağazaları
=> İnternet Mağazaları
=> Tüketici Şikayetleri