Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
vangölü canavarı
Rastgele Resim
28 Haziran 1389 Çarşamba - 1. Kosova
Rastgele Resim
Seni Bekliyordum

Rastgele Resim
Unreal Tournament 3’ün Çıkışı 2008’e Ertelenebilir – 04.10.2007
Rastgele Resim
appletv2
Rastgele Resim
Asus EN8800GT

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

07 Eylül 2008, 14:20:15 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Çoğunluğu BÜYÜK HARFLERLE yazılmış konu ve iletiler forumumuzun okunabilirliğini olumsuz etkilemektedir ve yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  
Etiketler: mickcasey

Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: DDR3-1333 Hızında Hangi Bellek En Düşük Gecikmelere Sahip?  (Okunma Sayısı 290 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BigBrother
TGForumz Yönetim
Yönetici
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 483

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 02 Şubat 2008, 13:25:16 »

DDR3'ün standart hızları DDR2'lerde olduğundan çok daha uzun bir süre zarfında ortaya çıktı. DDR3-1066, 1333 MHz hızlarının, DDR2-533, 667 ve 800 MHz hızlarının yerini alabilmesi için aradan birkaç ay geçmesi gerekti. Üstelik yine DDR2 belleklerde de örneklerini gördüğümüz üzere "standart" olmayan hızlara sahip ürünlerde çıkarıldı ancak çoğu kullanıcı standart hızlara sahip ürünlerle karşılaşıyor ve satın alıyorlar.

Yazının devamı için tıklayın...
Kaydedildi

"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar
HumBaba
Eski Kurt
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 2,677

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 03 Şubat 2008, 01:12:19 »

combo anakart alalım mı?....
Kaydedildi

Memleketiniz?: Dünya/Güneş Sistemi
Dark Tranquillity - The Mind's Eye.mp3
CkocabaS
Tiryaki
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 753

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #2 Tarih: 03 Şubat 2008, 01:14:54 »

amd nin am2+ hamlesi daha yeni ve amd hala ddr2(1066) desteği veriyor...sırf buna bakarak combo bir karta gerek görmüyorum...ddr3 ddr2 nin üstüne fark edilir bir katkıyı uzun dönemde sağlayamaz ve fiyatlarda amd sayesinde orantılı kalır düşüncesindeyim
Kaydedildi
Mickcasey
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 1

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #3 Tarih: 13 Nisan 2008, 18:20:51 »

Bu test ettıgınız ramlerden OCZ PC3-10666 ReaperX HPC Enhanced Bandwidth modelını kullanıyorum ve test sıstemınızle bırebır aynı anakartımda asus extreme modelı sızın yaptıgınızz gıbı ramlerın deafult hızı olan 1066mhzden elle 1333 cıkardım voltaj olarak 1.8 volt zamanlama olarakda 6 5 5 18 verdım su an vısta 32 bıt kullanıyorm ve ramımı 2.8gb goruyor sorunum ıse 1 2 saat oyundan sora bazen mavı ekran cıkıp restart atıyor. Bunun nedenı ramdenmı kaynaklanıyor voltu 1.85e mı cekmem gerekıyor. Yoksa vıstanın 2.8gb gorup tam olarak 4 gb gormemesının bunun uzerınde bır etkısı varmı.
Kaydedildi
BigBrother
TGForumz Yönetim
Yönetici
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 483

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #4 Tarih: 14 Nisan 2008, 05:43:37 »

Sayın Mickcasey,

Her ne kadar bu inceleme yurtdışı kaynaklı olsa da kendi deneyimlerimizden yanıtlayalım.

Öncelikle 4 GB görmeme konusu donanımsal değildir ve belleğe ilişkin hızaşırtma ve mavi ekranla ilgisi yoktur. İşletim sisteminiz 32 bit yönergelerle 3.2 GB üstü adresleme yapamadığından "rapor edilen" bellek az görünmektedir.

Aynı üretim sürecinden geçseler de ürünlerin niteliği farklılık gösterir ve buna bağlı olarak hızaşırtma yetenekleri ve gereken ayarlar da değişir. Bunu yalnızca bellek değil tüm bileşenler için geçerli olduğu düşünüldüğünde konu daha da karmaşık olacaktır. Deneme yanılma yaparak ve tanımlanan hız değerleri dışında çalışmaya uygun olmadığını düşündüğünüz donanımı gözden geçirerek belki bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Üreticilerin aslında amatör bir hobi olan hızaşırtma konusunu gösteriş malzemesi yapması yanında, bu hızlarda sağlıklı çalışma garantisi "vermediklerini" anımsatalım ve dolayısıyla bu işlerin bir standardı bulunmadığını, yalnızca deneyimlerin paylaşılmasına dayanan bazı sonuçlara varılabileceğini belirtelim.
Kaydedildi

"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Etiketler: mickcasey

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.5.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 1.132 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu