Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Pusat
Rastgele Resim
Venera Venüs'teydi
Rastgele Resim
Medieval Klas Kafa :D

Rastgele Resim
Need For Speed Prostreet Ekim Ayında Çıkıyor – 01.09.2007
Rastgele Resim
appletv2
Rastgele Resim
Asus EN8800GT

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

22 Ağustos 2008, 03:06:41 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Çoğunluğu BÜYÜK HARFLERLE yazılmış konu ve iletiler forumumuzun okunabilirliğini olumsuz etkilemektedir ve yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2  Tümü   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: Cebinize Uygun En Hızlı Ekran Kartları  (Okunma Sayısı 3116 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BigBrother
TGForumz Yönetim
Yönetici
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 482

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 15 Ocak 2007, 12:58:48 »

Eğer araştırma yapacak ya da bütün karşılaştırma testlerine bakacak kadar zamanınız yoksa veya araştırmalarınızla ilgili kararsız kaldıysanız asla endişelenmeyin! Tom's Hardware Guide ekibi olarak size yardıma geldik: Şu an piyasadaki en iyi ekran kartlarının basit bir listesini sunacağız.

Ocak 2007 için tıklayın...
Şubat 2007 için tıklayın...
Mart 2007 için tıklayın...
Haziran 2007 için tıklayın...
Temmuz 2007 için tıklayın...
Eylül 2007 için tıklayın...
Ekim 2007 için tıklayın...
Aralık 2007 için tıklayın...
Ocak 2008 için tıklayın...
Mayıs 2008 için tıklayın...
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2008, 04:27:54 Gönderen: BigBrother » Kaydedildi

"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar
Nelson
Onursal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 4,408

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #1 Tarih: 16 Ocak 2007, 13:49:43 »

Salih'e çok teşekkür ederim, böyle bir yazıyı bizlere sunduğu için. Ancak yazının tamamını okumamakla birlikte, sadece kendi ekran kartımın olduğu bölümü okuduğumda küçük bir yanlışla karşılaştım. PCIE Ati X1950Pro'nun özelliklerinde 90 nanometre transistör büyüklüğünde üretildiği yazıyordu. Bildiğim kadarıyla bu kart 80 nm. transistörlerden oluşuyor. Hatalıysam affola  Göz Kırp
Kaydedildi
Salihgüler
Ziyaretçi
« Yanıt #2 Tarih: 16 Ocak 2007, 14:26:11 »

Saol Nelson ben teşekkür ederim uyarın için Göz Kırp

http://www.tomshardware.com/2007/01/05/the_best_gaming_video_cards_for_the_money/page4.html

Anasite'de bu şekilde yazıyor ve bu değer şuana kadar değiştirilmemiş. Bence de 80 nm olması gerekiyor aslında.
Kaydedildi
Nelson
Onursal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 4,408

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #3 Tarih: 16 Ocak 2007, 15:03:21 »

Saol Nelson ben teşekkür ederim uyarın için Göz Kırp

http://www.tomshardware.com/2007/01/05/the_best_gaming_video_cards_for_the_money/page4.html

Anasite'de bu şekilde yazıyor ve bu değer şuana kadar değiştirilmemiş. Bence de 80 nm olması gerekiyor aslında.

http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=1735 Bu kartın ilk incelemesini PCLabs'ta okumuştum, orada 80 nm yazıyor.
Kaydedildi
Salihgüler
Ziyaretçi
« Yanıt #4 Tarih: 16 Ocak 2007, 15:27:26 »

Tüm X1950 serisi kartlar 80 nm'dir. THG America ufak bir hata yapmış, bu bize de yansımış Gülümse
Kaydedildi
nazmisayar
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 103

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #5 Tarih: 18 Şubat 2007, 01:05:05 »

sunum için sağol oldukça güzel olmuş.
benim buradaki bir paragrafa kafam takıldı parağraf şu

"Pahalı bir AGP ekran kartına verecek paranız varsa bizce PCI Express arabirimine sahip bir anakart, ona uygun bir işlemci ve PCI-E ekran kartı alsanız daha iyi etmiş olursunuz. Bunun nedeni daha önce belirttiğimiz gibi PCI-E kartların, AGP kuzenlerinden daha ucuz olması tabii ki. Eğer eski sisteminizi satar ve PCI-E'li yeni nesil bir sisteme geçerseniz, tüm bir sistem için tek başına AGP'li bir karta ödeyeceğiniz paraya yakın miktarda bir ödeme yapmış olursunuz."
sormak istediğim şu nasıl oluyorda 270$+kdv ye 1950 pro almak varken tüm işlemci anakart ve ekran kartı değiştirmek aynı paraya mal olabiliyor. çünkü hemen hemen aynı başarıma sahip olan 1950pro pci-ekspress
220$+kdv iken diğerlerinide alırsak büyük bir mevla tutmaz mı
bana akıl verirseniz seninirim şimdiden teşekkürler
Kaydedildi

p4 3ghz,powercolor 9600xt brava,asus i865 anakart,1 gb twinmos ram(2*512), 160 gb sata maxtor hdd,samsung 793mb monitör, creative 7700 ses sistemi, creative audio2zs ses kartı
Salihgüler
Ziyaretçi
« Yanıt #6 Tarih: 18 Şubat 2007, 03:12:53 »

İstisnalar kaideyi bozmaz ve de gerçek şu ki yakın gelecekte AGP kart üretilmeyebilir yada bu kartlar işlemci darboğazına takılabilirler. O zaman gelip çattığı anda çok daha büyük bir masraf etmek yerine PCI Express bir sistem için azıcık daha yüksek bir para ödemek bence şu an hala daha mantıklı.
Kaydedildi
sacrilegious
Ziyaretçi
« Yanıt #7 Tarih: 15 Mart 2007, 11:36:10 »

Eğer araştırma yapacak ya da bütün karşılaştırma testlerine bakacak kadar zamanınız yoksa veya araştırmalarınızla ilgili kararsız kaldıysanız asla endişelenmeyin! Tom's Hardware Guide ekibi olarak size yardıma geldik: Şu an piyasadaki en iyi ekran kartlarının basit bir listesini sunacağız.

Ocak 2007 için tıklayın...
Şubat 2007 için tıklayın...
Mart 2007 için tıklayın...

BU BENCE BUGÜNE KADAR TOMS HARDWARE REHBERİNDEKİ EN İYİ TABLO OLMUŞ (SAYFA İÇİNDEKİ 7. BÖLÜMDEKİNDEN KASTIM) BENİMKİYLE AŞAĞI YUKARI O KADAR UYUŞUYOR Kİ ARTIK SİZDEN TAKİP EDEBİLECEĞİMİN SEVİNÇ VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM. İŞTE BUDUR BIGBROTHER AĞABEY OLAY BUDUR... TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR..
Kaydedildi
Carmelo_Anthony
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 30

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #8 Tarih: 18 Mart 2007, 15:35:40 »

AGP arayüzü teki kartlar için hala iyi düzeyde ama AGP yuvası olanlar iyi kartlar geçemiyorlar ATİ de bunu kırmaya çalışıyor ama yeni sistem düzenler PCI ı tercih ediyor açıkçası sadece PCI kart kullanıcam diye  AGP den vaz geçmem bir ton masraf
Kaydedildi
quantum_aso
Ziyaretçi
« Yanıt #9 Tarih: 19 Haziran 2007, 15:57:22 »

çok çok güzel bir çalışma
yeni ekran kartı alacak arkadaşlar için çok iyi oldu bence.
Kaydedildi
Salihgüler
Ziyaretçi
« Yanıt #10 Tarih: 19 Haziran 2007, 18:18:11 »

Teşekkür ederiz. Yalnız insanlık hali bazen ufak hatalar olabiliyor yazılarımızda. Onları kısa sürede düzeltmekteyiz. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Kaydedildi
quantum_aso
Ziyaretçi
« Yanıt #11 Tarih: 19 Haziran 2007, 18:23:08 »

Teşekkür ederiz. Yalnız insanlık hali bazen ufak hatalar olabiliyor yazılarımızda. Onları kısa sürede düzeltmekteyiz. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

olur o kadar hata
Kaydedildi
aceberg
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 17

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #12 Tarih: 26 Haziran 2007, 09:52:43 »

dx9 la 10 arasında çok fark var en iyi kart fiyatın yanında yakın teknolojileri destekliyen kartlardır. Ati nin şuanda  sadece  2900 modeli dx10 destekliyor  tabi 2600 ve 2400 modelleride dx10 i destekliyecek temmuz - ağustos  ayını beklemek lazım..  dx9 modeller şuanda çok iyi fiyatlarla satılıyor amaç bence elde kalacak dx9 modelleri elden çıkarmak... stok eritmek  ...  yeni dx9 alanlar daha sonra tekrar masraf yapıp dx10 kart almak zorunda kalabilirler... yeni kart alacaklar biraz beklesinler atinin  2600 dx10 lu veya daha başka modellerinin piyasaya çıkmasını beklesinler... 

2900 piyasaya çıktı  ama 2600 ve 2400 piyasaya daha çıkmadı  sebebi büyük ihtimalle  piyasada bulunan dx9 kartların stoklar dan çıkması  satılması ...
Kaydedildi
aceberg
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 17

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #13 Tarih: 13 Ocak 2008, 23:40:57 »

ben agp kartlar için uyarıda bulunacağım  eski sistemler için agp kartların piyasaya çıkması çok güzel ama.. Agp kartlarda driver sorunu var..
nasılmı ? sapphire  radeon 2600 pro kart aldım cd den driver yüklemesi yaptım  kart çalıştı fakat oyunlarda renkler bozuk sorunlar vardı bende ati catalist kontrol center dan update yapayım dedim ve yönergeleri izledim beni ati nin driver sayfasına götürdü bende en son driver i indirdim (version 7,11 ) yüklemeye çalıştım fakat "sisteminizde uygun kart yok " diye uyarı verdi ve yükleme yapmadı.. daha sonra öğrendim ki atinin web sitesinde ki driver pci-x kartlar için driver miş. agp için olmuyor kullanılmıyormuş..   yani atinin web sitesinde agp kartlar için driver yok ... bende sapphire in web sitesine gittim orada  agp için driver buldum fakat driver kasım ayının driveri 7,11 versionu değil zaten cd deki driver bir onceki driver di. mesele şu 7,11 versionu ile birçok sorunun giderildiğini söyleyen ati neden agp kartlar için driver güncellemesi yapmıyor yada yapamıyormu... agp kartlarda driver sorunu çok büyük  eskiden nvidea driver ile iyi oynadığım eski oyunlarda 2600 pro ile renklerde büyük sorun yaşıyorum hala, ayrıca driver devreden çıkıyor ekran simsiyah fakat oyun arkada devam ediyor.  windows explorer hata veriyor.
agp kart alırım işi hallederim diye düşünen arkadaşlar yanılmayın  atinin agp driver i yok olanıyla idare etmek zorunda kalacaksınız.. 7,12 versionu çıktı ama hala agp için driver güncellemesi yok agp için...  yapmıyorlarmı yapamıyorlarmı anlayamadım  bizleri 3. parti driver kullanmaya zorluyorlar... okadar bıktırdı ki durum ensonunda 3. parti driver yükledim (omega driver diye bir driver var inanın atini driver indan daha iyi çalışyor.. ama oda tam performans sağlamıyor. )

ati driver ları agp için çok kötü yok diyebilirim acaba pci-x kartlar için ati driverları iyimi ?  bilen tecrübe eden arkadaşlar varsa yazsın mumnun olurum.

daha evvel nvidea kart kullandım çok memnundum fakat nvidea agp kart çıkarmıyor artık bende son oyunları oynamak için atiye döndüm ama sonuç hüsran  atini agp kartları bence kapasite olarak çok yetenekli ve fiyatı çok iyi fakat driver sorunu çok büyük... driver olmassa hiç bir oyunu tam oynayamazsın ve kartın hiç bir anlamı kalmıyor... kullanamadıktan sonra.  burada yazdıklarım 2-3 ayda elde ettiğim sorunlardan sonra edindiğim bilgilerdir okadar bunaldımki bunları yazma ihtiyacı duydum ati ya bu agp kartları çıkarmasın yada driver sorununu halletsin.
en azından pci -x için driver çıkıyorsa agp içinde birazdaha geç olsada driver çıkarsın

agp kart alacak arkadaşların dikkatine....

Kaydedildi
GuSel
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 3,072

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #14 Tarih: 14 Ocak 2008, 00:13:47 »

Eski sürücüyü kaldırmadan kurulum yaptıysan bu tür bir hata ile karşılaşırsın.

Tavsiyem XP kullanıyorsan format atacakmışsın gibi cd'den boot edip işletim sistemini repair/tamir ettirmen.

Not: Ekran kartım X1650Pro AGP, Catalyst 7.12 kurulu (XP SP2).

Değişik oyunlarda renkler aynı şekilde bozuk çıkıyorsa ekran kartının arızalı olma ihtimali yüksek. Teknik servise göstermeni tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2008, 00:15:48 Gönderen: GuSel » Kaydedildi

Sanma ki kalmayacak bu kubbede hoş sesin,

Yeter seni anmaya "Azab-ı Mukaddes"in!
Sayfa: [1] 2  Tümü   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
agp ekran kartları Ekran Kartı nazmisayar 14 591 Son İleti 04 Şubat 2006, 17:17:35
Gönderen: [DUC]ERASER
SLI DESTEKLİ EKRAN KARTLARI Ekran Kartı m.firat34 3 331 Son İleti 27 Nisan 2006, 14:24:50
Gönderen: bossy
ekran kartları Dizüstü, Avuçiçi, Taşınabilir, Mobil Bilgisayar ozobozo 3 321 Son İleti 24 Eylül 2006, 17:30:47
Gönderen: PaRDuS
sorunsuz hızlı ve performansına göre fiyatı uygun bilgisayar (acil satılık) 2.El Pazarı, İlanlar eraser84 1 166 Son İleti 17 Mayıs 2007, 15:38:43
Gönderen: eraser84
MSI NX8800GTX 768MB HD, Bulabileceğiniz en hızlı ekran kartı 2.El Pazarı, İlanlar halil416 0 92 Son İleti 12 Mart 2008, 17:06:48
Gönderen: halil416
Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008 THG Yazıları Tartışma BigBrother 6 522 Son İleti 10 Temmuz 2008, 16:15:24
Gönderen: ywzckr
Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Temmuz 2008 THG Yazıları Tartışma BigBrother 1 271 Son İleti 16 Temmuz 2008, 01:49:17
Gönderen: qwep
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.5.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.265 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu