Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
Son Haberler:

Cooler Master'dan yeni pasif soğutucu

Asus'tan "yükseltilebilir" ekran kartı

Nvidia ürün isimlerini "basitleştiriyor"

Intel ve SGI 10 PetaFlop'luk süperbilgisayara imza atacaklar

AMD 6 ve 12 çekirdekli Opteron'ları duyurdu

Doom 4'e doğru

Intel DirectX10'a geçiyor, Nvidia gülüyor

Intel yeni 4-dizisi yongasetleriyle geliyor

Nvidia-Intel savaşı 2010 yılında başlayacak

Super Talent'tan 650 USD'ye 120 GB Katı Durum Disk (SSD)

Ubuntu 8.04 Beta yayınlandı

Google'dan "İşletme Sayfaları"

OCZ'den 4 GB 2.0 GHz DDR3 bellekler

Intel Atom ile Mini-ITX altyapısı canlanacak

Microsoft sonunda Yahoo'nun peşini bıraktı

Microsoft Windows XP Service Pack 3 Türkçe hazır

XBOX 360 en sonunda Blu-ray'e kavuşuyor

JVC yeni Super Hi-Vision aygıtıyla HD'nin 17 katı çözünürlüğe ulaştı

Intel ve Nvidia paralel programlama konusunda el ele

Nvidia dinozorlarını bir hafta içinde yenileyecek

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Haberler »

Bilişim, Teknoloji, İnternet Haberleri


04 Mayıs 2008

20:13 [THG Haber]

XBOX 360 en sonunda Blu-ray'e kavuşuyor

Aylar süren yalanlama ve söylentilerin ardından Blu-ray diskli XBOX 360'ların 2008'in üçüncü çeyreğinde geleceği belli oldu. Asustek Bilgisayar'ın OEM kuruluşu olan Pegatron Teknoloji'nin yetkilisi Microsoft'tun XBOX 360'larını Blu-ray disklerle donatma ihalesini kazandıklarını bildirdi.

Önceki raporlar Microsoft'un yeni konsoluna Lite-On'un ürün vereceği yönündeydi. Lite-On şu anki XBOX 360'larda bulunan DVD sürücülerin üreticisi.

Sony Playstation 3'ün en güçlü noktası Blu-ray sürücü olarak kabul ediliyor. PS3 oyun ve video tutkunlarını bir araya getirerek XBOX'a göre büyük bir artı sağlamıştı. Blu-ray oynatıcıların %85'inin PS3 olduğu sanılıyor. Microsoft yöneticisi Steve Ballmer Windows altında Blu-ray desteğinin geleceğini önceden açıklamıştı. Microsoft'un XBOX 360 için bir Blu-ray çevre birimi düşündüğü söylentileri hemen başlamıştı.

Diğer yandan Microsoft tüm söylentileri yalanlayarak XBOX'a Blu-ray eklentisi düşünmediklerini açıklamıştı. Yazılım devi XBOX Live çevrimiçi hizmetlerindeki yüksek tanım (HD) içeriğe yonlaştıklarını da bildirmişti. Warner Brothers'ın Blu-ray içeriğe sahip çıkmasıyla Toshiba bu yıl başında yarış dığında kalmıştı ve XBOX 360'a HD-DVD eklentisi sağlama beklentisi de sona ermişti. Toshiba'nın çekilmesiyle XBOX 360 satışlarının şubat ayında Sony PS3'ün gerisinde kalması da dikkat çekici.

HD-DVD'nin ölümü Blu-ray donanım satışlarını tetiklemesi bekleniyor. Ancak iş kolunun canını sıkan yeni gelişmeler Blu-ray satışlarının sönük geçmesine de neden oluyor.

PS3 şu an pazarda bulunan en ucuz (görece olarak) Blu-ray oynatıcı ve aynı zamanda oyun konsolu da olması ilgiyi artırıyor.

Haberi tartış...

19:38 [THG Haber]

JVC yeni Super Hi-Vision aygıtıyla HD'nin 17 katı çözünürlüğe ulaştı

Tokyo (Japonya) - Yeni kuşak yüksek çözünürlüklü görüntü sistemlerini tanımlayacak terim neredeyse kalmadı. Yüksek tanımdan (high definition) dan sonra Sony tarafından kısa süre kullanılan daha yüksek (higher) tanım, Quad TV, 4k ve 8K da tükendi ve JVC yeni HD'lerin 17 kat çözünürlüğe sahip, 35 milyon nokta (megapixel) "Super Hi-Vision" (aşırı yüksek görüş) aygıtını tanıttı.

JVC günümüzdeki en yüksek çözünürlükteki resim ve videoları gösterebilen teknoloji için LCOS tabanlı D-ILA (Direct-Drive Image Light Amplifier, Doğrudan İletim Resim Işık Yükselteci) yüksek tanım (HD) yansıtıcı sıvı kristal yüzeyler kullandıklarını açıkladı. 2003 yılında tanıtılan 7.86 milyon nokta 4K2K (3840 x 2048) D-ILA projektör 2007 yılında 4096x2400 çözünürlüğe yükseltilmişti ve 8K4K D-ILA modeli ise 8192 x 4320 nokta çözünürlükte olacak.

Yeni üretim süreci sayesinde daha küçük noktacıklardan oluşan bir yapının üretilebilmesiyle 1.75" D-ILA aygıt gerçek oldu. Yeni ürün 1.27" 4K2K D-ILA aygıtlardan %50 daha yoğun nokta barındırıyor.

Para biriktirmeye başlamanız için biraz erken çünkü hem yeni projektörlerin maliteyi çok pahalı hem de tüketici pazarına sunulmasına daha birkaç yıl var. JVC halen 15,000:1 zıtlığa (contrast) sahip 0.7" 2K1K D-ILA tabanlı 1080p DLA-HD1 modelini 4600 USD fiyata satıyor. DLA-HD100 modeli ise 30,000:1 zıtlığa ve 6000 USD'lik etikete sahip.

4K2K D-ILA tabanlı 10 milyon nokta (megapixel) 4096x2400 çözünürlüklü DLA-SH4K modeli de halen 142,500 USD.

Haberi tartış...

Haberleri Tartış...

Yer İmi

Devam: 02 Mayıs 2008 Haberleri

Son Haberler


Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
8 Mayıs 2008 - NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi :   Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia da bu işi körüklüyor, peki bu yüksek başarımlı anakartların sonu gelecek anlamına mı geliyor? Yüksek başarımlı makinelerin baş düşmanı kabul edilen tümleşik grafik çözümleri artık tüm yeni Nvidia yongasetlerinde bulunacak. Tırnaklarınızı yemeye başlamayın hemen, NVidia tanıttığı yeni teknolojinin korkularınızı gidereceğinden emin.

NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi
Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia ...

7 Mayıs 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

6 Mayıs 2008 - Lenovo X300 ve Apple MacBook Air :   Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı hafif 13" bir dizüstü tasarladığı söylentileri başlamıştı. Lenovo söylentileri boşa çıkarmadı ve Şubat ayında X300 modelini tanıttı. Bu yazımızda X300'e odaklanacağız, ancak MacBook Air'la kıyaslamalar da yapacağız.

Lenovo X300 ve Apple MacBook Air
Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı ha...

5 Mayıs 2008 - EURO 2008 :   Aralık 2002'de yapılan oylama sonucu Türkiye/Yunanistan ve Avusturya/İsviçre ortaklıkları finale kaldı, kazanan Avusturya/İsviçre ortaklığı oldu. Böylece 2008 Avrupa Kupası hazırlıkları başladı. 2006'da başlayan elemelerde güzel başarılar elde eden Türkiye Milli Takımı 7 - 29 Haziran 2008'de Avrupa Kupası için canla başla oynayacak 16 takımdan biri olmayı başardı. 16 takım dört gruba ayrılmış durumda. Takımımız A Grubun'da: Ev sahibi İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Türkiye. Favori olarak gösterilmesek de Portekiz ve İsviçre'den alınacak hesaplarımız var. Ooo neyse kaptırdım gidiyorum. Ama belirteyim asla "holigan" değilim ve "fair play"den yanayım.

EURO 2008
Aralık 2002'de yapılan oylama sonucu Türkiye/Yunanistan ve A...

2 Mayıs 2008 - Dizüstünüze 4GB RAM ister misiniz? :   Ne kadar bellek (RAM) gerektiği her iki yılda bir veya her yeni Windows sürümü çıkınca tartışılır. Söylentilerin yanı sıra işletim sistemi ve gözde uygulamaların gereksinimlerinin de bellek miktarı üzerine etkisi olur. Bugün 512 MB RAM miktarı Windows XP veya Windows Vista için çalışılabilir alt sınır kabul edilebilir. Diğer yandan 1GB'ın altındaki her kapasite işletim sistemini disk üzerindeki takas dosyasına çok sık yazıp çizmek zorunda bırakacağından hem başarım çok düşer hem de dizüstü bilgisayarların pil ömrü oldukça kısalabilir. Bu durumdan yola çıkarak biz de tersi duruma göz atacağız: Dizüstü bilgisayarınıza 4GB bellek (RAM) eklediğinizde neler farkediyor?

Dizüstünüze 4GB RAM ister misiniz?
Ne kadar bellek (RAM) gerektiği her iki yılda bir veya her y...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin