Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Veri Depolama »

Terabaytlık Harici Sabit Diskler İncelendi

Maxtor OneTouch 4 Plus 1 TB

Maxtor OneTouch 4 Plus 1 TB

Maxtor'un OneTouch 4 Plus 1 TB harici diskinin içinde 1 TB kapasiteli bir Seagate sabit disk var – Maxtor birkaç seneden beri Seagate'in bir parçası konumunda. Ürünün ismindeki "4" rakamı disk üzerindeki çıkış sayısını değil, ürünün kaçıncı nesil olduğuna ışık tutmakta. Maxtor'un diskinin güç anahtarı yok ancak USB veya Firewire bağlantısını yaptığınız anda çalışmaya başlıyor.

OneTouch 4 Plus bir yere sabitlenebilir olmadığından tam bir tüketici aygıtı olarak varsayılabilir. Yan taraftan bakıldığında alüminyum paneli tam bir sigara küllüğünü andırıyor fakat yinede görünümünden ve ürün kalitesinden memnun kaldık.

Deneylerimizi gerçekleştirmek uğruna disklerdeki tüm veriyi silmek zorunda olduğumuzdan ve disk yazılımlarını kullanmadan önce her zaman bu deneyleri yaptığımızdan birtakım sorunlar yaşadık. Yedekleme yazılımını Maxtor/Seagate'in web sitesinden öyle hemen indiremiyorsunuz. Yani destek sağlamak için ürününüzün seri numarasını siteye girmeniz gerekmekte. Ancak bunu yaptıktan sonra indirip kurabilme şansınız olmuş oluyor.

Disk Maxtor tarafından sunulan çok güçlü bir yazılım pakediyle beraber geliyor. Maxtor Manager dosyalarınızı istediğiniz yere yedeklemenizi sağlıyor; kişisel dosyalarınızı tanımlayabilir ve önceden belirlemiş olduğunuz bir tarih ve günde yedeklemek üzere ayar yapabilirsiniz. Ayrıca Sync adlı başka bir uygulama ise bilgisayarınızdaki dosya ve klasörlerinizi OneTouch 4 Plus ile eşleyebilmekte. Bu durumda bu iki program arasındaki temel farkın ne olduğunu merak edebilirsiniz: Sync sizin şu an kullanmakta olduğunuz dosyalarınızı olduğu gibi sabit diske taşırken, yedekleme programı ise yedeklenmesini istediğiniz dosyaların kalıbını (image) yaratır.

Encyption Tool içine sürüklenen tüm dosya ve klasörler şifreli korumaya alınıyor; şifre en az altı rakam veya karakterden oluşmalıdır. Üstelik OneTouch 4 Plus'ı da şifreli koruma altına alabilirsiniz ama bu tip bir güvenlik önlemi tam disk şifreleme (full disc encryption) kadar güvenli olmaz. Son olarak yazılımın son parçası kullanıcıların tüm sistemin kalıbını oluşturmalarını sağlıyor. Her türlü felaket senaryosuna karşı bilgisayarınız içindeki tüm verileri diskle beraber gelen Linux başlatım (boot) diski ile kurtarabilirsiniz. Eğer tüm sistemin kalıbını yaratacaksanız OneTouch 4 Plus'ı FAT32 ile biçimlendirmeyi unutmayın. Ve tabii ki, eğer bu disk üzerinde bu dediğim özelliklerden birisini etkinleştiren bir tek-dokunuş (one touch) düğmesi bulunmasa, bu aygıt "OneTouch" olarak adlandırılmazdı.

OneTouch 4 Plus'un başarımı mükemmel: 13 ms ortalama erişim süresiyle diğer üç harici diskin önüne geçen OneTouch'ın USB başarımı Buffalo'yu geçti ve Firewire 1394a'nın aktarım hızı neredeyse 39 MB/s'ye ulaştı. Bu aygıtın 250, 500 ve 750 GB kapasiteli sürümleri de var ancak şimdilik sadece A.B.D. ve Kanada'da satılıyorlar. Son olarak Maxtor'un belgelerini okurken bu ürüne beş yıl garanti verildiğini görmek bizi sevindirdi.

Maxtor OneTouch 4 Plus 1 TB

Maxtor OneTouch 4 Plus 1 TB

Maxtor OneTouch 4 Plus 1 TB

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

Geri | İleri: SafetyDrill Yazılımı

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
8 Mayıs 2008 - NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi :   Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia da bu işi körüklüyor, peki bu yüksek başarımlı anakartların sonu gelecek anlamına mı geliyor? Yüksek başarımlı makinelerin baş düşmanı kabul edilen tümleşik grafik çözümleri artık tüm yeni Nvidia yongasetlerinde bulunacak. Tırnaklarınızı yemeye başlamayın hemen, NVidia tanıttığı yeni teknolojinin korkularınızı gidereceğinden emin.

NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi
Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia ...

7 Mayıs 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

6 Mayıs 2008 - Lenovo X300 ve Apple MacBook Air :   Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı hafif 13" bir dizüstü tasarladığı söylentileri başlamıştı. Lenovo söylentileri boşa çıkarmadı ve Şubat ayında X300 modelini tanıttı. Bu yazımızda X300'e odaklanacağız, ancak MacBook Air'la kıyaslamalar da yapacağız.

Lenovo X300 ve Apple MacBook Air
Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı ha...

5 Mayıs 2008 - EURO 2008 :   Aralık 2002'de yapılan oylama sonucu Türkiye/Yunanistan ve Avusturya/İsviçre ortaklıkları finale kaldı, kazanan Avusturya/İsviçre ortaklığı oldu. Böylece 2008 Avrupa Kupası hazırlıkları başladı. 2006'da başlayan elemelerde güzel başarılar elde eden Türkiye Milli Takımı 7 - 29 Haziran 2008'de Avrupa Kupası için canla başla oynayacak 16 takımdan biri olmayı başardı. 16 takım dört gruba ayrılmış durumda. Takımımız A Grubun'da: Ev sahibi İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Türkiye. Favori olarak gösterilmesek de Portekiz ve İsviçre'den alınacak hesaplarımız var. Ooo neyse kaptırdım gidiyorum. Ama belirteyim asla "holigan" değilim ve "fair play"den yanayım.

EURO 2008
Aralık 2002'de yapılan oylama sonucu Türkiye/Yunanistan ve A...

2 Mayıs 2008 - Dizüstünüze 4GB RAM ister misiniz? :   Ne kadar bellek (RAM) gerektiği her iki yılda bir veya her yeni Windows sürümü çıkınca tartışılır. Söylentilerin yanı sıra işletim sistemi ve gözde uygulamaların gereksinimlerinin de bellek miktarı üzerine etkisi olur. Bugün 512 MB RAM miktarı Windows XP veya Windows Vista için çalışılabilir alt sınır kabul edilebilir. Diğer yandan 1GB'ın altındaki her kapasite işletim sistemini disk üzerindeki takas dosyasına çok sık yazıp çizmek zorunda bırakacağından hem başarım çok düşer hem de dizüstü bilgisayarların pil ömrü oldukça kısalabilir. Bu durumdan yola çıkarak biz de tersi duruma göz atacağız: Dizüstü bilgisayarınıza 4GB bellek (RAM) eklediğinizde neler farkediyor?

Dizüstünüze 4GB RAM ister misiniz?
Ne kadar bellek (RAM) gerektiği her iki yılda bir veya her y...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin