Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Veri Depolama »

Yeni, Daha Hızlı, Daha Sessiz:
Seagate Barracuda 7200.8

Seagate Harici Sabit Disk 400 GB, Devam

Seagate Harici Sabit Disk 400 GB, Devam

Seagate Harici Sabit Disk 400 GB, Devam

Seagate Harici Sabit Disk 400 GB, Devam

Sabit Disk Yenileme: Dahili Ve Harici?

Yakın zamanda yeni bir sabit disk almayı düşünüyorsanız, harici bir modelin iyi bir fikir olup olmadığını bizce bir düşünmelisiniz. Tabii ki fazladan bir dahili bir sabit diskin bilgisayarınıza takılıyor olmasının avantajları var: sadece fazladan depolama alanınız olmuyor aynı zamanda diskin başarımından da tam olarak faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca sürücü harici bir modelden biraz daha ucuza patlıyor.

Diğer taraftan esneklik söz konusu olduğunda; diğer bilgisayarlara veri aktarmak için ağ arayüzünü kullanmak zorundasınız, tabi eğer sabit diskinizi söküp başka bir bilgisayara takmaya üşeniyorsanız.

Harici bir sabit diski bilgisayara bağlamak Windows çalışırken de bir sorun değil. Harici sabit diskler, çok fazla elde gezdirmeye gelmeyen dahili disklere göre daha sert darbelere karşı dayanıklı üretiliyorlar. Bizim bu deneyde kullandığımız harici sabit diskin darbe direnci ve yeterli iç soğutması vardı. Ayrıca sonradan kararınızı değiştirirseniz bu diski bilgisayarınızın içine de takabiliyorsunuz, yapmanız gereken sadece içerdeki sabit diski çıkarmak ve onu normal bir UltraATA disk gibi yerine takmak. Fakat şunu da belirtelim bunu yaptığınızda ürün garanti dışı kalıyor.

Geri | İleri: Deney Düzeneği

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Eylül 2008 - Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi :   Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değiştirip, "GTX" kısaltmasını öne alarak çıkardığı GTX 260 ve GTX 280 serisi kartların piyasaya sürülmesiyle, 9800 serisi kartlar yavaş yavaş orta seviyeye doğru kaymaya başlıyorlar.

Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi
Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değişt...

21 Ağustos 2008 - Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak :   Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in gelecekte çıkarmaya hazırlandığı Larrabee mimarisi kadar meraklıların ilgisini uyandırmıştır. Ürünün son halinin neye benzeyeceği konusunda henüz çok az ayrıntı belli şu an için elimizde ürünün temel de neler sunacağından başka bir şey yok. Doğal olarak gizemin ve merakın olduğu yerde dedikodular da alıp başını gidiyor ve Larrabee için de durum farklı değil.

Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak
Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in ge...

20 Ağustos 2008 - Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom :   Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tüketen yepyeni bir işlemci tasarımı getirmiş oldu. AMD'nin buna cevap vermesi gerekiyordu ve bunu Athlon 64'ü yavaşlatarak yaptı, K8 mikro mimarisinin olabilecek en düşük hıza (1 GHz) sahip üyesini duyurdu.

Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom
Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tü...

18 Ağustos 2008 - Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H :   Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (prototype) elimize ulaştı. Sizin için hızlıca temel özelliklerini gözden geçirdik.

Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (proto...

15 Ağustos 2008 - Asus Eee PC 901 :   İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha fazlasını vererek pazarda fırtına gibi esmişti. Asus daha önceleri es geçtiği bu yeni pazardan önemli bir kazanç sağlamış olacak ki önceki sürümlerde eksik olarak görülen özellikleri geliştirerek yeni modelleri pazara sürmeye devam ediyor.

Asus Eee PC 901
İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha faz...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin