Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Veri Depolama »

Manyeto-Optik Depolama İzlenmesi Gereken Yol mu?

Eski İle Uyumluluk

Depolama ortamı ZIP disketi büyüklüğünde, kapasitesi ise çok daha fazla. Depolama ortamı ZIP disketi büyüklüğünde, kapasitesi ise çok daha fazla.

Fujitsu'nun MO'larının bir artı yönüde bütün sürücüler bir sonraki sürüm ile uyumlu. Yani 1300 modeli aynı zamanda 128 MB, 230 MB, 540 MB ve 640 MB'a yazabiliyor ve okuyabiliyor. Yani en son sürücüyü almış olsanız bile eski depolama ortamlarınızı kullanabilirsiniz.

Megabyte Başına Bedel

Önemli olan soru MO alternatifinin size ne kadara mal olacağı. İzleyen tablo çok iyi çalışmıyor, kabul etmek gerekir ki elma ile armudu karşılaştırıyoruz. Akla yatkın gelmesede bu ürünler en çok kullanılan alternatifler.


Ortam Kapasite GB Başına Bedel Bulunabilirlik Servis Süresi
MO ortamı 1.3 GB ~ 12 $ Özel Satış Noktası 50 yıla kadar
CD-RW 700 MB ~ 1.00 $ Hemen her yerde 5 ila yaklaşık 15 yıl *
DVD
DVD±RW 4.7 GB ~ 0.90 $ Hemen her yerde 5 yıl ve üstü **
Harici Sabit Disk < 250 GB ~ 1.50 $ Özel Satış Noktası Değişiyor ***
* Yazılabilir CD'lerin servis süresini belirlemek zor. 15-20 yıllık ideal depolama mümkün, ama bazılarının bir kaç yıl içinde okuma hatalarına yol açtığını da gördük.
** Bu alanda henüz bir veri bulunmuyor.
*** Sabit disk kusurlarının oluşma ihtimali diğerlerine oranla daha fazla. Bu nedenle sabit diskleri yedeklemede kullanmak riskli

Yazılabilir optik depolama ortamlarının bedellerini bilinçli bir şekilde tabloda verdik. Çünkü MO'lar ile karşılaştırmada önemli bir nokta.

Bedel-kapasite karşılaştırmasında CD'ler ve DVD'ler dikkatli bir şekilde incelenmeli. Çünkü pek çoğu belirgin bir şekilde tekrarlanan yazımlarda bozuluyor. teorik olarak 1000 olası yazım işleminde, genelde 200 işlem bile mümkün olmuyor.

Geri | İleri: Test Düzeni

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
6 Temmuz 2008 - Diablo III :   Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Blizzard'ın geçtiğimiz hafta Diablo 3'ü duyurması ise sanki yıllardır görmediğimiz bir kardeşimizi görmüşçesine heyecan yarattı.

Diablo III
Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Bl...

4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin