Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Mini Formatta Seri ATA Fujitsu'nun 2.5" Sabit Diski

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Veri Depolama »

Akıllı ve Basit: Fujitsu ve Valueplus'tan Taşınabilir 2.5" Sabit Diskler

2.5" Yaygınlaşıyor: Fujitsu Ve Valueplus'tan Mobil Depolama Sistemleri

2.5" Yaygınlaşıyor: Fujitsu Ve Valueplus'tan Mobil Depolama Sistemleri

(Ç.N.: Bu yazıda incelenen 2.5" taşınabilir sabit diskler Türkiye'de bulunmayabilir. Sadece referan bilgi olması açısından verilmiştir.)

Günümüzde harici sabit diskler ve dahili olanları muhafaza edecek sabit disk kasaları her yerde karşımıza çıkıyor. Böylece birkaç bilgisayarda çalışabilme, kolay taşınabilme ve yedekleme işlemleri için ideal duruma geliyorlar. Fakat ihtiyacınız olan sürekli bir seyahat arkadaşıysa, bu diskler ağırlıkları, boyutları, kablo karmaşaları ve güç kaynakları yüzünden yarış dışı kalıyor. Ama artık küçük, enerji tasarruflu 2.5" sabit diskler maksimum kullanım kolaylığı sunuyor.

Dikkat çeken düşük güç kullanımları sayesinde güç kaynaklarına veya adaptörlere artık ihtiyaç kalmayabilir. Birçok modern bilgisayar USB veya Firewire portlarından 2.5" bir sabit diski çalıştıracak kadar güç sağlamakta. Üreticiler de bundan faydalanıp pakete güç kaynağını dahil bile etmiyorlar. Sonuçta bunlar klasik 3.5" disklerin iki katı kullanışlı - hem ağırlık, hem de yer rahatlığı açısından.

Testlerde de görüldüğü gibi bu bazı problemlere yol açabilir - örneğin, eski bir sistem, cihaza gerekli gücü besleyemediği zaman; ya da birbirine bağlı USB veya Firewire cihazlar arasında gücü dağıtamadığı zaman. Böyle durumlarda küçük bir adaptöre olan ihtiyaç kaçınılmaz.

Testimizdeki ürünler Fujitsu'nun iki HandyDrive'ı ve Valueplus'ın SPIO'su. İkincisi son derece kompakt boyutları ve kolay kullanımı sayesinde öne çıkıyor - ürün içindeki sabit disk kolaylıkla daha üst bir modelle değiştirilebiliyor.

İleri: 2.5" Modellere Karşı 3.5"

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Eylül 2008 - Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi :   Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değiştirip, "GTX" kısaltmasını öne alarak çıkardığı GTX 260 ve GTX 280 serisi kartların piyasaya sürülmesiyle, 9800 serisi kartlar yavaş yavaş orta seviyeye doğru kaymaya başlıyorlar.

Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi
Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değişt...

21 Ağustos 2008 - Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak :   Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in gelecekte çıkarmaya hazırlandığı Larrabee mimarisi kadar meraklıların ilgisini uyandırmıştır. Ürünün son halinin neye benzeyeceği konusunda henüz çok az ayrıntı belli şu an için elimizde ürünün temel de neler sunacağından başka bir şey yok. Doğal olarak gizemin ve merakın olduğu yerde dedikodular da alıp başını gidiyor ve Larrabee için de durum farklı değil.

Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak
Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in ge...

20 Ağustos 2008 - Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom :   Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tüketen yepyeni bir işlemci tasarımı getirmiş oldu. AMD'nin buna cevap vermesi gerekiyordu ve bunu Athlon 64'ü yavaşlatarak yaptı, K8 mikro mimarisinin olabilecek en düşük hıza (1 GHz) sahip üyesini duyurdu.

Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom
Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tü...

18 Ağustos 2008 - Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H :   Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (prototype) elimize ulaştı. Sizin için hızlıca temel özelliklerini gözden geçirdik.

Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (proto...

15 Ağustos 2008 - Asus Eee PC 901 :   İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha fazlasını vererek pazarda fırtına gibi esmişti. Asus daha önceleri es geçtiği bu yeni pazardan önemli bir kazanç sağlamış olacak ki önceki sürümlerde eksik olarak görülen özellikleri geliştirerek yeni modelleri pazara sürmeye devam ediyor.

Asus Eee PC 901
İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha faz...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin