Sadece 180 gramlık ağırlığıyla SPIO, Fujitsu marka rakibini büyük oranda geride bırakıyor. Alüminyum kasa daha sağlam gözükmesine rağmen kaymayı önleyici lastiklere veya havalandırma boşluklarına sahip değil. İçerideki sabit diskin ısısı dışarıya borular yardımıyla atılıyor olmalı ki, cihazın fazla ısınmamasından bu sistemin iyi çalıştığı belli.
Pakete dahil olanlar arasında kısa bir kullanım kılavuzu ve sürücü CD'si var. Windows 2000 ve XP kullanıcıları bu CD'ye ihtiyaç duymayacaklar, çünkü bunun gibi taşınabilir veri sistemleri otomatik olarak tanınıyor ve disk üzerinde bölme (partition) mevcut ise, sürücü harfi atanabiliyor.
Paketten ayrıca SPIO için biraz dar kesimli küçük bir deri çanta çıkıyor. Kullanıcı bağlantı kablosunu nasıl taşıyacağına kendisi karar vermek zorunda. Fujitsu'nun çözümünde ise herşey SPIO'nunkinin 3 katı büyüklüğündeki deri çantalara kolaylıkla sığabiliyor.
İki düğmeye basıldığında kasa kolaylıkla açılıyor. İçerideki sabit disk kolayca ve hızlı şekilde değiştirilebiliyor.