Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Dijital Fotoğraf Makinaları: 2 Megapiksellik Yeni Canavarlar

5 Megapiksel'lik Dört Sayısal Kamera Testte

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Veri Depolama »

Flash Formatları Arasındaki Uçurum Çoklu Okuyucu/Yazıcılar Sayesinde Kapanıyor

David Stellmack Çeviri: Mehmet Artam 28 Ekim 2002 - Veri Depolama

Imation - FlashGo! Flash Memory Reader/Writer - IMN-USB-FG1

Şu anda piyasadaki en yaratıcı çözüm olan Imation IMN-USB-FG1 FlashGO! geçtiğimiz yıl piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, en yeni model rakiplerine karşı iyi bir mücadele verdiğini görüyoruz Şu anda piyasadaki en yaratıcı çözüm olan Imation IMN-USB-FG1 FlashGO! geçtiğimiz yıl piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, en yeni model rakiplerine karşı iyi bir mücadele verdiğini görüyoruz.

Bu tür ürünlerin pazarında Imation sık rastlanan bir isim değil, ancak geçen yıl Comdex'te görmüş olduğumuz gibi firma bu pazara oldukça agresif olarak girmeye hazırlanıyor. FlashGO! firmanın normal veri depolama ürünlerine ek olarak yeni pazarlara açılma stratejisinin bir ürünü. Piyasada birden fazla flash kart formatını destekleyen okuyucu/yazıcı ürünler arasında gördüğümüz ilk model FlashGO! idi. Şimdi bu arena daha da kalabalık ve ürün sayısı da hayli kabarık.


Model IMN-USB-FG1
Arabirim USB
Desteklenen Formatlar CF I & II, MD, SD, MMC, SM, MS/MG
Form Faktörü Harici
Web Sitesi http://www.imation.com/en_US/product.jhtml?Id=IM_PRD334
Garanti 1 Yıl
Önerilen Satış Fiyatı 59.99 $

Imation "uyumlu adaptörler" kullanan ilk firma. FlashGO! CompactFlash Type I & II ve Microdrive'ı destekliyor. Ancak adaptörler kullanarak bu desteği SD, MMC, SM, ve MS/MG formatlarına kadar çıkartabiliyor. Uygun adaptörü uygun yuvaya takıyor, uygun flash kartını da bu adaptöre takıyor ve okuyabiliyorsunuz.

Bu adaptör konsepti sayesinde FlashGO! modelinde diğer firmaların şu anda başaramamış olduğu bir özellik söz konusu. Diğer üreticiler şu ana kadar bu işi başarmak için ürünlerine yeni yuvalar eklemekle yetiniyorlardı. Elbette "taşınabilirlik" söz konusu olduğunda adaptörler ekstra yük getiriyor; ancak bunun karşılığında hemen hemen tüm formatları okuyabilen, uyumlu bir okuyucu/yazıcı ürüne sahip oluyorsunuz.

FlashGO! boyut olarak üst üste yapıştırılmış iki CompactFlash kart boyutunda. Bilgisayarın USB portuna direkt olarak takılabildiği gibi beraberinde gelen kablo yardımı ile bilgisayarın arkasına erişimin zor olduğu yerlerde USB portuna kolayca bağlantı yapabiliyorsunuz.

Ürün hem PC hem de Mac'lere bağlanabiliyor. Bu ürünü bir yıldır kullanıyoruz ve herhangi bir problem ile karşılaşmadık. Bu arada hemen not edelim, yeni birçok ürün artık FlashGO! kadar çok formatı destekleyebiliyor ve beraberinde adaptörler taşıma zorunluluğu da getirmiyor.

FlashGO! testlerimizde oldukça başarılı çıktı ancak aynı özelliklere sahip daha ucuz ürünler bulmak da mümkün. Yine de bu ürünü birkaç yerde ucuza alabileceğinizi biliyoruz ve güvenilirlik hanesinde de kocaman bir artı işareti yer alıyor. Eğer 60 dolardan daha ucuza bulabiliyorsanız (ki birçok yeni rakibi bu fiyattan daha ucuza satılıyor), hiç düşünmeden alın deriz.

Geri | İleri: Kingston - 6-In-1 Media Reader/Writer - FCR-U26/1

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
25 Temmuz 2008 - Alone In The Dark :   1992'de Infogrames'in Amerikalı ünlü korku edebiyatı ustası H.P. Lovecraft'ın eserlerinden esinlenerek ortaya çıkardığı Alone In The Dark, bu sefer Eden Studios'un ellerinde hayat buluyor. Bakalım Silent Hill ve Resident Evil gibi sağlam yapımlar karşısında eski dostumuz Alone In The Dark bizi nasıl bir maceraya sürüklüyor...

Alone In The Dark
1992'de Infogrames'in Amerikalı ünlü korku edebiyatı ustası ...

23 Temmuz 2008 - Centrino 2 İsmini Hak Ediyor Mu? :   Intel'in pazar payını Puma'ya kaptırmaya pek niyeti olmadığı gibi Intel, yeniliklerden uzak kaldığı için markasının MacBook Air'in arkasında kalmasına izin vermeyecek. Intel, Centrino'nun yerine geçecek olan yeni Centrino 2'nin tasarımı üzerindeki ince ayarlarını bitirdi.

Centrino 2 İsmini Hak Ediyor Mu?
Intel'in pazar payını Puma'ya kaptırmaya pek niyeti olmadığı...

19 Temmuz 2008 - ZOTAC GTX 280 AMP! Edition İncelendi :   GeForce GTX 280 yongasını kullanan ekran kartları raflarda yerini alalı çok olmadı. Elimize ulaşan ZOTAC GTX 280 AMP! Edition'ın oyunlardaki performansını ölçtük.

ZOTAC GTX 280 AMP! Edition İncelendi
GeForce GTX 280 yongasını kullanan ekran kartları raflarda y...

18 Temmuz 2008 - Hükümran Senfoni Online :   Hükümran Senfoni Online nedir, Ceidot şu an nerede, amaçlarını gerçekleştirebildiler mi, kimlerle çalışıyorlar, başka projeleri var mı  vb. sorulara bu yazıda cevap bulacaksınız. Ayrıca hiçbir yerde bulunmayan özel açıklamaları da gene bu röportajdan öğreneceksiniz.

Hükümran Senfoni Online
Hükümran Senfoni Online nedir, Ceidot şu an nerede, amaçları...

12 Temmuz 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Temmuz 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Temmuz 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin