eTesting Labs'ın (eski adı Ziff Davis idi) ürettiği WinBench 99, uygulama testleri arasında hala en iyilerden birisi. Burada 8 MB önbelleğin gerçek hayattaki etkisini detaylı olarak görebiliyoruz. Özellikle HighEnd Disk WinBench'te önbellek boyutu büyük olan sürücüler yarışı önde bitiriyorlar.
Sonuç: Editörün Seçimi!
10,000 rpm dönüş hızına sahip IDE sürücüler isteyen bilgisayar kullanıcıları, hızlı erişim süresinin ve yüksek transfer hızının karşılığında yüksek gürültü seviyeleri ve yüksek ısıyla karşılaşacaklarını bilmeliler.
WD1200JB birkaç tane avantajı bir arada içeren mükemmel bir seçim: Yüksek kapasite, düşük erişim süresi, hızlı veri transferi, düşük gürültü, düşük ısı ve yüksek uygulama performansı. Belki de tek dezavantajı fiyatı: 250 dolarlık fiyatı ile bu ürün herkesin alabileceği bir disk değil, ama yine de fiyat/performans açısından oldukça başarılı bir seçim.
UltraATA/133 için çırpınan kullanıcıların istekleri bir süre daha cevapsız kalacak, çünkü yeni üretilecek olan sabit diskler bile UltraATA/100'ün ne teorik (100 MB/s) ne de pratik (~ 85 MB/s) sınırına ulaşamayacaklar. Buna ek olarak, 120 GB hala kritik 127 GB sınırının altında ve popüler IDE arabirimler ile sorun çıkartmayacak.
Western Digital bir kere daha yüksek performanslı IDE sürücüler arenasında etkili bir oyuncu olduğunu bize gösterdi. Bakalım daha neler göreceğiz?