Outlook 2007'yi Exchange Sunucusuna Bağlamak

Salih Güler
| Diğer

Sıradaki ilk işim Outlook 2007'yi ağımda çalışır vaziyette bulunan Exchange sunucusuna bağlamak oldu. Fakat sürekli kullanıcı ismimi ve parolamı sorup durmasından ötürü istediğim gibi çalışmadı. Bu sorunun en kolay çözümünün Ferrari'yi Windows etki alanıma (domain) geçirmekte olduğunu tahmin ettim. Şu ana kadar sadece bilgisayarın kendisine doğrudan giriş yapıyordum.

Denetim masasını klasik görünüme kavuşturduktan sonra artık "Sistem" uygulama simgesini ekranımda görebiliyordum. Windows etki alanımla bağlantı kurmak XP ile yaptığıma benzer ve kolay oldu.

Büyük halini görmek için tıklayın.

Büyük halini görmek için tıklayın.

Etki alanınıza bir kere bağlandığınız zaman Outlook 2007'yi Exchange sunucusuna bağlamanız oldukça kolay oluyor. Normalde Outlook, sadece SMTP adresi tanımlanan bir Exchange sunucusuna kendiliğinden bağlanabiliyor olmasına karşın bende bunu başaramadı. Bunun üzerine ben de Outlook 2003'e benzer şekilde bağlantıyı elle kurdum. Outlook'u ilk açtığımda sunucuda bulunan tonlarca e-posta, programa akmaya başladı. Yaklaşık bir buçuk saat içinde sunucudaki klasörlerimde mevcut olan her şey Acer Ferrari'de bulunan Outlook önbellek (cache) dosyasının içine aktarıldı.

Aman kimseye söylemeyin ama ben Outlook 2007'den çok memnun kaldım. Temelde 2003 sürümüne çok benziyor ancak ana Outlook penceresinde ve ileti oluşturma veya okuma penceresinde size yardımcı olan bilgilendirme bölümü eskisinden çok daha iyi tasarlanmış. Ana pencerenin en üstünde bulunan sekmeler (Message, Insert, Options ve Format Text - İleti, Ekle, Seçenekler, Yazı Biçimi) sizin aradığınız şeyi bulmanızı kolaylaştırarak ve ekranda boş alan yaratarak sizi Outlook 2003'te bulunan geleneksel Windows açılır listelerinden kurtarıyor.

Büyük halini görmek için tıklayın.

Büyük halini görmek için tıklayın.

Büyük halini görmek için tıklayın.

Büyük halini görmek için tıklayın.

2007'deki Deleted Items (Silinen Öğeler) klasörünün çok hızlı bir biçimde boşalması aklımı biraz kurcaladı. Eminim ki bu basit bir numaradan ibaret. Outlook 2007, istemci - sunucu işlemlerini 2003'e göre sadece biraz daha hızlı olarak gerçekleştiriyor hepsi bu. Sonuçta asıl silinme işlemi sunucudan gerçekleştirilmeli.

| Diğer
Yorumlara Git

Sayfaya İlişkin Yorumlarınız

Yorumunu yaz, fikrini paylaş!

CAPTCHA
Bu denetim çöp içeriği engellemek için konulmuştur.
                      ______        
|____ |
_ __ ___ _ __ / / ___
| '_ ` _ \ | '_ \ / / / __|
| | | | | | | |_) | / / | (__
|_| |_| |_| | .__/ /_/ \___|
| |
|_|
ASCII sanat tarzında gösterilen kodu yukarıdaki alana girin.

Donanım Bülteni

Kafa Dengi

Kafa dengi kullanıcıları görmek için giriş yapmalısınız.

Bilginç

Evren 13.7 milyar yaşında

Yıllar süren çabalardan sonra astronomlar WMAP (Wilkinson Microwave Anisotropy Probe) kullanarak evrenin yaşını hesaplamayı b…Devamı

Ürün Destekçileri

CoolIT OMNI A.L.C.
Xigmatek Thor's Hammer
Western Digital Fabrika Gezi Resim 21
Foxconn H55MXV
PowerColor LCS HD5970
Donanım Listeleri