Arka panel çıkışları bilindik üst düzey anakartlardan biraz eksik gibi gelebilir, ancak bu MSI'ın tümleşik sese güvenmeyip ayrı ek bir ses kartı da eklemesinden.
MSI normalde ses çıkışları tarafından işgal edilecek alana küçük bir ısıemici (heatsink) eklemiş. İki adet eSATA bağlantısı anakartımızın ne kadar çağdaş olduğunu gösterirken PS/2 yuvalar doğup büyüdüğümüz günleri anımsatıyor.
Göremediğimiz ise tümleşik görüntü kartına ait analog çıkışlar ki DVI/VGA çeviriciler şu an bulunan DVI-D yerine DVI-I arayüzü gerektiriyor. MSI bir HDMI uyarlayıcı da eklemiş ve yongasetinin HDMI ses desteği de bulunuyor.
Anakartın alt kenarına yakın yerleştirilmiş JMicron JMB363 yongası ikinci Ultra ATA ve eSATA bağlantıları için kullanılıyor. Konumlandırıldığı yerin bir bahanesi de var, çünkü Ultra ATA bağlantılar uzadıkça elektromanyetik girişim (interference) tehlikesi de artıyor.
İki IEEE1394 FireWire çıkışı VIA VT6308P denetleyiciye bağlı. Bu geçmişe gömülmek üzere olan arayüz yeterince yavaş olduğundan beş PCI kanalından birini Firewire'a ayırmak yeterli.
NVidia'nın yeni yongaseti tümleşik bir ağ denetleyici barındırıyor ve MSI'a bağlantıları yapmak kalmış. Realtek RTL8111C işbaşında.
İkinci ağ girişi Realtek RTL8211BL tarafından denetleniyor ve tam hıza ulaşabilmesini sağlayan PCI-Express yoluna bağlı.
Yüksek düzey ürün kullanıcıları tümleşik yerine ayrı bir ses çözümü kullanmayı tercih ederler ve MSI'da bu çağrıya kulak vererek yeni Diamond dizisi anakartlarının yanında Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio ses kartı da veriyor. Ancak MSI sürümünde geliştirilmiş bir girişim (interference) önleyici alüminyum kılıf da bulunuyor.