Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

DDR3-1333 Hızında Hangi Bellek En Düşük Gecikmelere Sahip?

Sonuç

Aslında bu makalemizde DDR3-1333 bellek fiyatları konusunda da değerlendirme yapmak istedik ve fiyatların tam bir listesini elde edebilmek için aylar boyunca bu tip belleklerin yaygınlaşmalarını beklemiştik. Ne yazık ki yarışmaya katılan birkaç bellek çiftinin fiyatlarını bir türlü öğrenemedik ama en azından fiyatlarını bulabildiğimiz ürünlere bakarak yorumlarda bulunabiliriz. Diğer taraftan fiyatlar hakkında yorum yapmadan elimizdeki parçaların başarımlarını kısaca özetleyelim.

Daha önce DDR3 belleklerinin satın alınması için en önemli nedenin, işlemci hızını arttırmanın önündeki en büyük engellerden birisi olan bellek hızı sorununun ortadan kaldırılması olduğunu söylemiştik. Ayrıca bu meselenin üstesinden gelmek için kimsenin uygun fiyatlı DDR3-1333 yerine astronomik rakamlardan satılan DDR2-1200 belleklere para yatıracaklarını düşünmüyoruz.

Sonuç

Hızaşırtma bizim öncelikli değerlendirme kıstasımız olduğuna göre OCZ Platinum Edition PC3-10666, kendisinden daha üstün bir düzeyde konumlandırılmış ve karmaşık bir soğutma sistemi olan OCZ ReaperX bellek çiftini bile geride bırakarak hız alanında birinci geldi. OCZ taraftarları bu galibiyeti olağan karşılayacaklardır fakat şu ana kadar yapmış olduğumuz hiçbir incelemede OCZ lider marka olamamıştı. Görünen o ki bu şirket geçmişteki saygınlığını yeniden kazanabilir.

Belleği 1600 MHz dolayındaki hızlarda kullanacak olanlar Super Talent'in PC3-10600 ve Kingston'un çağdışı ve sade görünümlü ValueRAM bellek çiftini satın alabilirler.

Aeneon belleklerini ilk kez böylesine geniş bir incelemeye dahil ettik ve Infineon'un eski bellek üretim bölümünün halen ayakta olduğunu görmek güzel. Bu bellekler övgüyü hak etmeseler de üretici firma en azında fiyat/başarım alanında iddialı ürünlerle karşımıza çıkabilir.

Wintec AMP PC3-10600 hızaşırtmada ikinciliği elde etti ve her ne kadar onu hiçbir mağazanın deposunda bulamamış olsak da şirketin OCZ'yi fiyat bakımından zor durumda bırakmayı planladığını öğrendik. Buna karşılık kullanıcılar düşük fiyatlı ürünlerin genellikle iyi hızaşırtma olamadıklarını da hesaba katmalılar.

Ve şimdi, bu ürünlerin internet üzerinde bulduğumuz fiyatlarına değinelim: OCZ'nin PC3-10666 Platinum Edition 300 Dolar'dan başlayan fiyatları mükemmel hızaşırtmalı DDR2 belleklerin bile oldukça üstünde. Öte yandan Super Talent PC3-10600 bellek çifti neredeyse bu bellekler kadar iyi hızaşırtma olabiliyor ve fiyatları 250 Dolar dolayında geziniyor. G.Skill ise 240 Dolarlık ortalama fiyatıyla biraz daha ucuz ancak hızaşırtma ve gecikme deneylerimizde sonunculuğun adeta abonesi oldu.

PDP Patriot'un iki kat fazla kapasite sunması fiyatını da neredeyse iki kat arttırmış: 580 Dolar. Gerçi bu bellek hızaşırtma ve gecikme deneylerinde genellikle orta sıralarda dolanıyordu fakat şunu bilmelisiniz ki genellikle yüksek kapasiteli belleklerde yüksek hızlara veya düşük gecikmelere erişmek daha zordur. Öte yandan az önce söylediğimiz gibi bu belleğin 4 GB'lık kapasitesi onun yerlerde sürünmesine sebep olmadı. Dolayısıyla yüksek kapasiteli bellek kullanmak isteyenler için PDP Patriot etkili bir çözüm olabilir.

Son olarak onca 2 GB bellek çifti arasında en yüksek fiyatlara Kingston HyperX PC3-11000 sahip. Kullanıcılar bu belleklere tam 480 Dolar saymak yerine, aynı parayı yüksek kaliteli DDR3-1600 belleklere verebilirler. Tüm bunların yanında HyperX bellekler, bizim deneyimizde de gördüğünüz gibi aynı firmanın kendi sıradan (value) bellekleri tarafından bile alt ediliyorsa onları satın almaya kimse tenezzül bile etmeyecektir.

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

Geri | Anasayfaya Dön

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

23 Haziran 2008 - Nvidia GeForce GTX 260/280 İncelendi :   GTX 280 ve GTX 260 hakkındaki son görüşlerimiz nedir? Her şeyden önce GeForce 7800 GTX ile paralellik yaşandığı bir gerçek. Zaten çalışan bir mimarinin bilinen bazı zayıf noktaları düzeltilerek işleme gücünde ciddi oranda bir artış sağlanmış.

Nvidia GeForce GTX 260/280 İncelendi
GTX 280 ve GTX 260 hakkındaki son görüşlerimiz nedir? Her şe...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin