Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

DDR3-1333 Hızında Hangi Bellek En Düşük Gecikmelere Sahip?

Deney Düzeneği: En Düşük Kararlı Gecikme - Sayfa 1

Bir önceki sayfada bahsetmiş olduğumuz birim FSB hızı sınırlandırmaları nedeniyle DDR3-1333 ve DDR3-1600 hızlarını denemek için farklı FSB hızları seçmek zorundaydık fakat onun yerine işleri karıştıran hızları bir kenara atmayı kararlaştırdık.

DDR3-1333 bellekleri 5:3 DRAM/FSB oranı olmadan FSB-1600 hızında test etmek yerine FSB-1333 sistem hızını kullanarak bellekleri DDR3-1333 ve DDR3-1066 hızını karşılaştırdık. Daha sonra da FSB-1600 sistem hızıyla DDR3-1600 ve DDR3-1066 hızlarını karşılaştırdık.

Sadece iki CPU hızı hem FSB-1333 hem de FSB-1600 sistem hızlarıyla uyumluluk gösteriyor: 2.00 ve 4.00 GHz. Bu incelememiz bir hızaşırtma makalesi olduğuna göre 4.00 GHz'i seçtik. Bu hıza erişmek amacıyla kullandığımız çarpanlar FSB-1333 için 12 x 333 ve FSB-1600 için 10 x 400 MHz.

Gecikme Sınaması Donanımı
Anakart Asus Maximus Extreme Sür. 2.01G
Intel X38, BIOS 0501 (10/30/2007)
Socket 775 Processor Intel Core 2 Extreme QX9770 "Yorkfield"
(FSB-1600, 45 nm, 3.20 GHz, 12 MB L2 Önbellek)
Sabit Disk/td> Western Digital WD1500ADFD-00NLR1, Don.Yaz.: 20.07P20
150 GB, 10,000 d/dk, 16 MB önbellek, SATA/150
Ekran Kartı Foxconn GeForce 8800GTX, P/N: FV-N88XMAD2-OD
NVIDIA GeForce 8800GTX - 768 MB
Güç Kaynağı OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI - 700W
Yazılım ve Sürücüler
İşletim Windows XP Professional 5.10.2600, Hizmet Pakedi 2
DirectX Sürümü 9.0c (4.09.0000.0904)
Altyapı Sürücüleri Intel INF 8.3.1.1009
Grafik Sürücüsü NVIDIA Forceware 163.75

Asus Maximus Extreme birim sistem hızı meselesinden alnının akıyla sıyrıldığından bu deneyimiz için onu seçtik.

Deney Düzeneği: En Düşük Kararlı Gecikme - Sayfa 1

Dört çekirdekli işlemciler belleği çift çekirdekli işlemcilerden biraz daha verimli kullanabiliyorlar ve en yüksek gecikme deneyinde kullandığımız bellek hızı olan DDR3-1600, FSB-1600 işlemcilerinin sunduğu en yüksek bellek oranıyla birebir uyuşuyor.

Deney Düzeneği: En Düşük Kararlı Gecikme - Sayfa 1

Oyun deneyleri grafik başarımıyla doğrudan alakalı olduğundan Foxconn'dan güçlü bir GeForce 8800GTX ekran kartını da deney altyapımıza dahil ettik.Deney Düzeneği: En Düşük Kararlı Gecikme - Sayfa 1

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

Geri | İleri: Deney Düzeneği: En Düşük Kararlı Gecikme - Sayfa 2

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
6 Temmuz 2008 - Diablo III :   Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Blizzard'ın geçtiğimiz hafta Diablo 3'ü duyurması ise sanki yıllardır görmediğimiz bir kardeşimizi görmüşçesine heyecan yarattı.

Diablo III
Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Bl...

4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin