Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Intel mi Nvidia mı? nForce 680i, Intel P965 ve 975X'e Meydan Okuyor

Nvidia 680i Yongasetli Anakart Karşılaştırması, Bölüm 1

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

680i Anakart Karşılaştırması Bölüm 2

Deney Ayarları

680i birinci bölümdeki anakartlar güncellenen bellek ve Sistem Donanımı tablosundaki sürücülerle yeniden denendi. Ayrıca tarafsızlığı sağlamak için BIOS güncellemesi de yapıldı, Asus Striker Extreme sürüm 901 (24.02.2007) ve Abit IN9 32X-MAX sürüm 1.1 Beta 6 (23.02.2007). Abit'in BIOS'unun beta olmasına itiraz edenlere hemen hatırlatalım hem MSI'nın hem de Gigabyte'ın anakartları çıkış öncesi sürümler ve BIOS'ları henüz indirilebilir değil!

Başarım açısından bakıldığında ECS PN2 SLI2+ BFG'nin 680i SLI modelini de temsil ediyor çünkü ikisi de aynı anakart: Ürünle birlikte gelen donatı paketi farklı ama buradaki puanlamaya o dahil değil.

Deneyler ve Ayarlar
3B Oyunlar
Call of Duty 2 Sürüm: 1.03
Video Çözünürlüğü: 1024x768
Keskinliği yumuşatma: kapalı
Gölgeler: yok
timedemo demo2
F.E.A.R Sürüm: 1.0 Retail
Video Çözünürlüğü: 1024x768
Bilgisayar: Orta
Ekran Kartı: Orta
Deney yolu: Options/Performance/Test Settings
Quake 4 Sürüm: 1.2 (Çift Çekirdek Yaması)
Çözünürlük: 1280x1024
Video Kalitesi: Ultra
THG Timedemo waste.map
timedemo demo8.demo 1 (1 = dokuları yükle)
Ses
Lame MP3 Sürüm 3.97 Beta 2 (12-22-2005)
Ses CD'si "Terminator II SE", 53 dk
wav'dan mp3'e
160 kbps
OGG Sürüm 1.1.2 (Intel P4 MOD)
Sürüm 1.1.2 (Intel AMD MOD)
Ses CD'si "Terminator II SE", 53 dk
wav'dan ogg'ye
Kalite: 5
Video
TMPEG 3.0 Express Sürüm: 3.0.4.24 (Sessiz)
ilk 5 Dakika DVD Terminator 2 SE (704x576) 16:9
yaratımlama ile çoklu-işparçası
DivX 6.2 Sürüm: 6.2.2 (4 Mantıksal İşlemci)
Profil: Yüksek Tanımlı Profil
1-geçiş, 3000 kb/s
Kodlama kipi: Insane Quality
Geliştirilmiş çoklu-işparçası
Sessiz
XviD 1.1.0 Sürüm: 1.1.0 Beta 2
Target qantizer: 1.00
Uygulamalar
Autodesk 3D Studio Max Sürüm: 8.0
Karakterler "Dragon_Charater_rig"
yaratımlama HTDV 1920x1080
Yapay
PCMark05 Pro Sürüm: 1.1.0
Sistem, İşlemci ve Bellek Deneyleri
Windows Media Player 10.00.00.3646
Windows Media Encoder 9.00.00.2980
SiSoftware Sandra 2005 Sürüm 2005.7.10.60
İşlemci Deneyi = Aritmetik, Çokluortam Deneyleri
Bellek Deneyi = Veriyolu Genişliği

Deney Sonuçları

3B Oyunları

3B Oyunları

3B Oyunları

3B Oyunları

Geri | İleri: Uygulamalar

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

23 Haziran 2008 - Nvidia GeForce GTX 260/280 İncelendi :   GTX 280 ve GTX 260 hakkındaki son görüşlerimiz nedir? Her şeyden önce GeForce 7800 GTX ile paralellik yaşandığı bir gerçek. Zaten çalışan bir mimarinin bilinen bazı zayıf noktaları düzeltilerek işleme gücünde ciddi oranda bir artış sağlanmış.

Nvidia GeForce GTX 260/280 İncelendi
GTX 280 ve GTX 260 hakkındaki son görüşlerimiz nedir? Her şe...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin