Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

PCI Express'in Görüntüde Gelecek İçin Vaadleri

NVIDIA İkiz Grafik Çözümüyle SLI Ormanında Gezintiye Çıkıyor

AMD Soket 939 Daha Çoğunu Sunuyor

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

NVIDIA, SiS ve VIA yeni AMD Socket 939 Yongasetleriyle Sahnede

Sonuç

İncelediğimiz ve ölçümlerin yaptığımız yongasetleri arasında bazı başarım farkları bulunduğunu gözlemlesek de, kesin bir kazanan ve kaybeden belirleyemedik. Uygulamada farklar çok da büyük değil, örneğin uygun ayarlar yapılmış bir Yongaseti A, uygun ayarlanmamış bir Yongaseti B'yi rahatlıkla geçebilir.

Bu durumda başarım düzeyine bağlı bir iyi-kötü değerlendirmesi yapmak aslında doğru değil. Yine de şu ayrımı gözlemledik: Eğer ürün bedellerini gözönüne alacaksak, SiS ve VIA yongasetleri öne çıkıyor diyebiliriz; çoğunluk kullanıcı bunlardan birini seçecek gibi görünüyor.

Hızaşırtma (overclok) özellikleri gözönüne alındığında da incelemenin gerçek bir kazananı yok. VIA sabit bir AGP ve PCI hız oranı belirlemiş, çünkü K8T800 Pro "tehlikesiz" olarak Athlon 64'leri hızlandırabilmek için HyperTransport kullanıyor - ama bu özellik kararlılığı azalttığından pazardaki diğer ürünlerde seyrek yer alıyor. SiS 755FX yongaseti tabanlı anakartların giriş-düzeyi pazarını amaçlaması, hızaşırtma özelliklerine genelde gereksinim duymayacaklarını gösteriyor.

nForce3 Ultra fiyat ve işlevsellik açısından bir şekilde üste oturuyor. Bu yongaseti bir adet gigabit ağ denetleyici, yenilikçi bir ateşduvarı ve dört adet SATA giriş içeren tek ürün. Yeni Intel 915 ve 925 yongasetlerinde ayrı olarak, üretici eski tarz sabit diskler ve donanım için iki adet de UltraATA/133 giriş eklemiş.

Yıl sonuna doğru yeni yongasetlerinin pazara çıkmasıyla beraber ortalık karışacak gibi görünüyor, çünkü her üretici kendine has bir stratejiyle pazarda yer almaya çalışacak. Yeni anakartların hızlarını bugüne oranla çok artıramayacağı da belli, çünkü Athlon 64'ün yapısı bunu kısıtlıyor. Eğer PCI Express olmadan da yapabiliyorsanız, sonbahar geldiğinde oldukça hesaplı ürünlere ulaşabileceğinizi belirtelim.

Geri | Anasayfaya Dön

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin