925X Neo, MSI'ın çıkardığı en son ve en iyi modeli. 915P Neo2 gibi bu anakart da iki ağ denetleyicisi sunuyor, fakat her ikisi de Gigabit ağ desteği sunuyorlar. Ne yazık ki sadece üç aşamalı dönüştürücüler (transformer) kullanılmış, dört aşamalı olsaydı daha iyi olabilirdi. Rakiplerinden farklı olarak MSI, RAID denetleyici yerine ek seri ATA bağlantıları kullanmayı tercih etmiş ve UltraATA/133 arabiriminde RAID 0 ve 1 desteği sunmuş.
915P Neo2'nin tersine, bu anakartın BIOS hikayesi biraz daha uzun. MSI, 100°C'nin üstünde kapatarak ilk BIOS sürümünde kapanma deneyini geçmişti, her ne kadar sıcaklık göstergesi yanlış değer gösterse de. Ayrıca anakart GeForce 6800 GT yada Ultra temelli bir kaç referans tasarımı olan kartla yeni kurduğumuz Windows'u açmak istemedi. USB klavye yada fare desteği etkin hale getirilince, anakart BIOS ekranında öteye gidemedi. FSB hızı çok ince bir şekilde ayarlanmış: ve sabit bir şekilde 206 MHz hıza ulaşılmış, bu yüzden deneylerin sonunda sonuçlar pek de göz alıcı değildi.
İlk üç BIOS güncellemesi pek gözle görülür farklar getirmedi, dördüncü güncellemede BIOS'taki yanlış sıcaklık göstergesi düzeltildi. Beşinci güncelleme, her ne kadar sıcaklık göstergesi sorununu geri getirse de, pek çok performans sorununu çözdü. Bu BIOS çılgınlığı arasında, hızaşırtmayla ilgili bir şeyler yapmayı unutmuş gibi gözüküyorlar çünkü en son olarak çıkabildiğimiz değer 200 MHz!
Yedinci güncelleme ile birlikte anakart 203 MHz hızında ve DDR2 bellekler CL3 olarak çalışabildi (destekleselerde desteklemeselerde), yeni yapılan değişiklikler kesin kurallarını koymuş oldu. Sekizinci güncelleme bütün önemli sorunları çözdü hatta biraz performans artışı da getirdi. Ne yazık ki bu seferde CoreCenter yazılımı artık anakartı tanımadı ve işlemi iptal etti. Ek olarak BIOS 99°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda 0°C göstermeye başladı, göze batan bir hata. Dokuzuncu güncellemede ise MSI bellek zamanlamalarına el attı.