Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

4.1 GHz'de P4 Northwood ve Prescott Karşılaştırması

THG En Son Teknoloji 13 Bellek Birimini ve 14 Anakartı Uyumluluk Deneyine Soktu

Intel Geleceğe İlişkin Yaklaşımını 775 ile Belli Etti

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

Intel'in 865/875 Adlı Üstün Başarım Şarkısı Üst Sıralardaki Yerini Koruyor

Intel D875PBZ

BIOS Sürümü: 0093.P22

BIOS Sürümü: 0093.P22

Intel anakartın görüntüsü pek hoş olmasada AGP yuvasının yerleşimi ve dördüne de tam boy kart takabileceğiniz beş adet PCI yuvası gibi geleneksel tasarım unsurları açısından kaya kadar sağlam. Kuzeyköprüsü yetkin bir ısı emici tarafından gerekli sıcaklıkta tutuluyor. Bir adet piezoelektrik (başelektrik) hoparlör insan ve makina arasındaki iletişimi sağlıyor.

Arka panelde çok sayıda USB giriş bulunması eğlenceli. Kendi ürettiği 82547EI modeli bir Gigabit ağ denetleyicinin bağlantısı da burada yer alıyor. Intel'in anakartında neden ses düzeneği bulundurmadığı da büyük bir sır. Çok kanallı AC97 uyumlu ses düzenekleri bugünlerde artık bir standart, çok çok ucuz ve çoğunluk kullanıcı için de yeterli.

Kilit düzeneği bulunan AGP yuvası her zaman takdiri hakediyor, çünkü genelde kart ve yuva arasındaki bağlantı yeterince sıkı olmuyor ve zamanla gevşeyebiliyor. Bunun yanında diğer AGP yuvaları rahatça söküp takmaya uygunken, kilidi açamak oldukça güç istediğinden sökerken biraz beceri gerekiyor.

Intel birisi işlemci için kullanılan dört adet fan bağlantısına sahip. "Büyük" güneyköprüsü SeriATA ve RAID desteğinden sorumlu. İşlevsellik gözönüne alındığında D875 PBZ kusursuz başarım sunuyor: nereye dokunduysak anında çalışıyor.

Intel sorunsuz Windows BIOS yazdırma (flash) uygulaması içeren markalardan ve bu sayede deneyimsiz bir kullanıcı bile en son sürüm BIOS'a rahatça geçebiliyor. Intel'in şu anki Masaüstü Denetim Merkezi'nin kullanımı rahat ve işlevsel, izleme ve hızaşırtma (overclock) özelliklerini beraber barındırıyor. Fan hızlarını ve saat hızlarını kapsayan üç ayrı yapılandırma saklanabiliyor. Tümleşik Zorlama Sınaması ise seçilen ayarların sağlıklı olup olmadığını sınamaya yarayan ilginç bir özellik.

Son olarak sızlandığımız bir nokta: sadece TakeMS'den gelen bellek birimleri Intel'in lekesiz şöhretini gölgeledi - anakart bu bellek birimleriyle çalışmayı kesinlikle reddetti.

Intel D875PBZ

Intel D875PBZ

Geri | İleri: MSI 865PE Neo2-P Platinum Edition

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin