ECS, diğer adıyla Elitegroup, geçen yılın ortalarından beri en önemli görüntü değişikliğini yaşıyor. Buna bağlı olarak Photon serisi kartlar tasarlanırken tüm pürüzleri gidermeye çalışmışlar: türündeki en nitelikli bileşenler, yüksek nitelikli üretim süreciyle üretilmiş 6-katmanlı baskılı devre kartı üzerine takılmış. Şunu söyleyebiliriz ki sonuçlar göz alıcı.
Burada karşımıza 865PE çıkıyor, 875P'den biraz daha zayıf olmasına karşın oldukça ucuz. Gerçekten dikkat çeken bir görünüş özelliği ise, diğer üreticiler tarafından neredeyse hiç kullanılmayan, keskin mor renkli anakart. En son farklı renkli bir anakart gördüğümüzde dört yıl önceydi ve kutudan pembe bir anakart çıkmıştı.
Sarı PCI yuvası daha ön plana çıkarılmış ve yuva yüksek kaliteli ses kartlarını takmak için uygun, ama ECS Photon PF3 Extreme üzerinde zaten basit bir AC97 ses düzeneği var ve 6 kanal ses ve iki adet de sayısal çıkışı destekliyor.
Anakarta Sis (180) bir SATA RAID denetleyici de eklenmiş ve bu zaten bulunan iki SATA bağlantılısına, iki adet de yenisini ekliyor. Anakart üzerinde VIA'nın FireWire yongası bulunuyor, ama ne yazık ki ECS kasaya bağlantı için gereken kabloyu yanlış göndermiş.
Hazır kusur bulmaya başlamışken - Kuzeyköprüsü üzerine konulmuş anakart serisinin amblemini taşıyan fan gereksiz tantana yaratıyor. Eğer işlemci için turbin (radial) fan kullanacaksanız, bizce kuzeyköprüsü fanını sökebilirsiniz. Sadece eğer hızaşırtma (overclock) uygulayacaksanız, çok ısınan kuzeyköprüsünü fanla soğutmak gerekebilir. Bunun dışında sadece yanıp sönen ışıkları seviyorsanız bir anlamı var.
Kuruluşun ecs.com.tw sitesine Almanya'daki 3MBit DSL bağlantısıyla ulaşmak bile zaman alıyor ama sonradan gördüğünüz indirme hızları arayı kapatıyor, elbette doğru yansı bağlantısına tıklarsanız.
ECS de bellek birimlerinin SPD EPROM'unu yanlış okuyarak oldukça aheste bir CL2.5-3-2-6 ayarını seçti. BIOS'taki "turbo kipini" etkinleştirdiğimizde ise Windows'umuz başlamayı reddetti. Anakart normal başarımı sağlayabildiği için bunu dünyanın sonu olarak algılamadık. Windows bir kez daha "CPC Addr/Control" (constant point calculation, sabit nokta hesaplaması adres denetimi) etkinleştirildiğinde başlamayı reddedecekti ama "Fast Chip Select" (hızlı yonga seçimi) ayarı bir sorun çıkarmadı. Dürüst olmak gerekirse ECS bu ayarların kararlı çalışmayı etkileyebileceği konusunda uyarmış.