Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

4.1 GHz'de P4 Northwood ve Prescott Karşılaştırması

THG En Son Teknoloji 13 Bellek Birimini ve 14 Anakartı Uyumluluk Deneyine Soktu

Intel Geleceğe İlişkin Yaklaşımını 775 ile Belli Etti

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

Intel'in 865/875 Adlı Üstün Başarım Şarkısı Üst Sıralardaki Yerini Koruyor

865/875'e Karşı 915/925

875'e karşı 925X 875'e karşı 925X

925/915 altyapısının başarımı, kuramsal olarak beklenenin şimdilik gerisinde kalıyor. Laboratuvarımızda yaptığımız ilk ölçümler gösterdi ki, sadece Intel'in sonbaharda sunmayı düşündüğü FSB 1066 ve DDR2-667 özellikleri gerçek bir fark yaratacak. İşlemci saat hızları git gide daha fazla ikinci planda kalıyor: ister 3.2, 3.4 veya 3.6 GHz olsun, farklı modeller arasındaki başarım farkı uygulamalarda çok az oluyor.

925 yongasetinin durumunun 18 ay önceki E7205 (Granite Bay) gibi olacağını öngörüyoruz. Bu yongaseti aslında işistasyonları (workstation) için tasarlansa da, iki kanal DDR bellek desteğini masaüstüne getiren ilk üründü. Aslında tüketici bundan altı ay sonra, teknoloji FSB 533 ve Çift DDR333'ten, 865/875'li FSB 800 ve Çift DDR400'e geçerken yeni teknolojiye geçiş yapmayı seçti. Aynı şey tekrar tekrar olacak gibi görünüyor, çünkü 925XE yongaseti gerçekten beklemeye değer bir ürün. Yongaseti pazara sunulduğunda gelecek kuşak görüntü kartları ve komut sıralamalı (command queuing) sabit diskler de bulunacak ve işte o zaman yeni donanımlara para harcamak anlamlı olacak.

865/875 için söylenenler ise sistemlerin düşük bedelli olması ve geliştirilmiş düşük enerji tüketimi. Pentium 4 Northwood hala Intel'in en çok sattığı ürün; P4 Prescott'tan daha az enerji tüketiyor ve L2 ön belleği (cache) 512kB daha az olmasına rağmen, kullanımda daha yavaş değil.

Bugünlerde VIA ve ALi, aynı anda hem AGP hem de PCI Express desteği sunan P4 yongasetleri üzerinde çalışıyorlar. Zaten PCIe kullanan görüntü kartları gelecek yılın başlarında bollaşacak gibi görünüyor.

Geri | İleri: Ayrıntılar

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
19 Kasım 2008 - Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet? :   Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik bilgileri iki sene öncesinden beridir biliyoruz. Intel'in bilindik mimarisi Core i7 ile bambaşka bir hale büründü ve oyuncular ilk testlerle beraber CrossFire ve SLI için umut tazelediler.

Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet?
Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik...

17 Kasım 2008 - Fallout 3 :   İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulmak için kendilerini Vault adını verdikleri devasa yer altı sığınaklarına kapattılar. Fakat yeryüzüne geri döndüklerinde kendilerini harcanmışlığın cehennemi karşıladı... Sadece Vault 101 dışındakileri... O kader gününde, ateş gökten yağdığında, Vault 101'in devasa çelik kapısı sıkı sıkıya kapanmış ve hiç açılmamıştı... O doğdunuz yerdi ve öleceğiniz yer olacak çünkü Vault 101'de kimse hiç girmemiştir ve kimse hiç çıkmamıştır...

Fallout 3
İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulma...

13 Kasım 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

11 Kasım 2008 - Far Cry 2 :   Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birlikteliği uzun bir süre önce yollarını ayırmıştı. Bunun üzerine Crytek yeni projesi Crysis üzerinde çalışırken Ubisoft da boş durmamış, Far Cry 2 üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ubisoft'un referansları sağlam olduğundan Far Cry 2'nin Crytek olmadan da güzel bir oyun olacağı düşünülüyordu. Ama görünen o ki yanılmışız.

Far Cry 2
Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birliktel...

11 Kasım 2008 - AMD Athlon 64 ve X2 Oyunlar İçin Hala Yeterli Mi? :   Piyasada bugünlerde çok uygun fiyatlı PCI Express ekran kartları dolaşıyor fakat onları eski bir makineye koymaya değecek mi? Hangi işlemcilere ihtiyacınız var? Tek çekirdekli bir işlemci işinizi görür mü? Yoksa saat hızına bakmaksınız herhangi bir çift çekirdekli işlemci yeterli olur mu?

AMD Athlon 64 ve X2 Oyunlar İçin Hala Yeterli Mi?
Piyasada bugünlerde çok uygun fiyatlı PCI Express ekran kart...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin