Başlangıç olarak bütün anakartları, üreticilerinin internet sayfalarından rahatça indirilebilecek olan en son BIOS sürümleriyle güncelledik. Bütün kartlar voltaj ayarlarında değişiklik yapmaya izin veriyordu bu yüzden kendimize standart olarak 2.6 volt belirledik. Çoğu üretici özelliklede hızlı bellek üreticileri 2.6'dan 2.8 volta kadar işlem yapılmasına izin veriyor fakat besleme voltajını arttırarak sadece 200 ve 300 MHz arası çalıştırmayı garanti ediyor (OCZ'nin DDR600 bellekleri).
Deneylere geçmeden önce, kartların standart ayarlarla çalıştığına emin olmak için bütün CMOS'ları anakartın üzerindeki atlatıcı (jumper) ile silerek açtık. Çünkü sonuçta kullanıcılar yeni bir kart aldıklarında bu ayarlarla işe başlayacaklar.
TwinMOS'tan gelen bellek, elimize ulaşan bellekler arasında SPD bilgileri arızalı olan tek bellek birimi olduğundan bir kaç yerde sorun yaşadı. 166 MHz veya DDR333 için olan zamanlama seçenekleri tamamen kayıptı - bunun yerine 200 MHz veya DDR400 için olan bilgiler iki kere yazılmıştı. Pratikte bu sorun "isimsiz (no-name)" olarak nitelenen belleklerde sık yaşanan bir şey, sonuç olarak TwinMOS belleklerin bu deneyde kullanılmasının uygun olduğuna karar verdik.
Yük Deneyi: Prime95 İşkence Deneyi
Daha önceki bellek deneyinde olduğu gibi, bu işkence deneyi olası sorunları hemen ortaya çıkardığı için, kararlılık deneylerimizde Prime95'i kullandık.
Bu durum söz konusu olmamalı: eğer anakartınız ve bellekleriniz uyumlu bir şekilde çalışmıyorsa bu uyarı mesajını görürsünüz yada yazılım veya Windows işletim sisteminiz çöker.