Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Athlon Hız Şeridinde: nForce2- Yongasetli ve Dual-Channel DDR'lı 3 Anakart

NVIDIA nForce2 ile Karşı Saldırıya Geçti

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

nForce2 Anakartlar Türkiye'de

Volkan Ersoy Güncelleme: 12 Aralık 2002 5 Aralık 2002 - Anakart ve Bellek

NForce2'ler Türkiye'de

NForce2'ler Türkiye'de

nForce2 anakartları Türkiye'deki kullanıcılar, Türkçe olarak ilk kez THG'den yaptığımız çeviriyle tanıdılar. Athlon Hız Şeridinde: nForce2- Yongasetli ve Dual-Channel DDR'lı 3 Anakart başlıklı bu yazıda aslında nForce2 ile ilgili genel bilgilerin yanında Asus, Chaintech ve Leadtek'in modelleri de test ediliyordu. Bugün ise THG Türkiye'ye gönderilen Asus, Chaintech ve EPoX modellerini inceleyeceğiz (her üçü de nForce2 SPP yongalı, yani bütünleşik grafiğe sahip olmayan modeller). Burada, yine THG'den çevirdiğimiz yazılarla bir çakışma söz konusu ancak her zamanki gibi, biz THG Türkiye olarak, ürünleri incelerken çok farklı şeyler sunma becerimizi konuşturacağız.

Peki, nedir farklı olanlar? Birincisi, bahsettiğimiz test 166 MHz FSB'ye sahip Athlon 2800+ işlemciyle yapılmıştı. Bu işlemci henüz dünyada yaygın şekilde satışa sunulmadı. THG, AMD Almanya'dan bu işlemciyi önceden aldığı için testlerini yapabiliyor. Öte yandan bu bizim için büyük bir eksi değil; çünkü Türkiye'deki (hatta az sayıdaki şanslı kullanıcı hariç tüm dünyadaki) kullanıcılar bu anakartlardan birini alsalar da zaten bir süre sadece 133 MHz FSB AMD Athlon XP+ ile kullanabilecekler. Hatta terfi süreçlerini dikkate alırsanız, 166 MHz FSB'ye sahip işlemci piyasaya verildikten sonra bile, çoğunluğun en az 1 yıl terfi etmeyeceğini tahmin etmek güç değil.

İkincisi, THG kendi testinde DDR333 ve DDR400 bellek kullanmıştı. Aynı şey burada da geçerli. Türkiye piyasasında sadece ve sadece bir DDR400 belleğin adı geçiyor (Corsair) ve o da cinnet geçirmeden alınabilecek bir fiyatla satılmıyor. Bizim elimizde Kingston'un DDR266 CL2 olarak da çalıştırabildiğimiz CL2.5 DDR333 belleği var.

Sonuç olarak bu testte THG'nin testinde görmediğiniz bir şeyi göreceksiniz: Sistemi 133MHz FSB ile ve ona paralel (yani senkron modda) çalışan DDR266 ile denersek ne olur?

Ve elbette bizim farkımız, benchmarklar haricinde daha detaylı incelemeler gerçekleştirmemiz. Bu bize çok ciddi bir zamana maloluyor ama aylık bazda THG'den daha az ürün incelemenin avantajını da bu şekilde ortaya koyuyoruz.

İncelemelerimize geçmeden önce, bahsedip durduğumuz THG testini ve ayrıca, yongaseti ilk duyurulduğunda hazırladığımız NVIDIA nForce2 ile Karşı Saldırıya Geçti başlıklı yazıyı incelemenizde fayda var; çünkü burada tekrar yongasetinin özelliklerine girmeyeceğiz.

İleri: Giriş Notları

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Eylül 2008 - Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi :   Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değiştirip, "GTX" kısaltmasını öne alarak çıkardığı GTX 260 ve GTX 280 serisi kartların piyasaya sürülmesiyle, 9800 serisi kartlar yavaş yavaş orta seviyeye doğru kaymaya başlıyorlar.

Zotac 9800 GTX+ AMP Edition İncelendi
Nvidia'nın grafik işlemcilerinin isimlendirme şeklini değişt...

21 Ağustos 2008 - Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak :   Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in gelecekte çıkarmaya hazırlandığı Larrabee mimarisi kadar meraklıların ilgisini uyandırmıştır. Ürünün son halinin neye benzeyeceği konusunda henüz çok az ayrıntı belli şu an için elimizde ürünün temel de neler sunacağından başka bir şey yok. Doğal olarak gizemin ve merakın olduğu yerde dedikodular da alıp başını gidiyor ve Larrabee için de durum farklı değil.

Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak
Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in ge...

20 Ağustos 2008 - Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom :   Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tüketen yepyeni bir işlemci tasarımı getirmiş oldu. AMD'nin buna cevap vermesi gerekiyordu ve bunu Athlon 64'ü yavaşlatarak yaptı, K8 mikro mimarisinin olabilecek en düşük hıza (1 GHz) sahip üyesini duyurdu.

Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom
Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tü...

18 Ağustos 2008 - Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H :   Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (prototype) elimize ulaştı. Sizin için hızlıca temel özelliklerini gözden geçirdik.

Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (proto...

15 Ağustos 2008 - Asus Eee PC 901 :   İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha fazlasını vererek pazarda fırtına gibi esmişti. Asus daha önceleri es geçtiği bu yeni pazardan önemli bir kazanç sağlamış olacak ki önceki sürümlerde eksik olarak görülen özellikleri geliştirerek yeni modelleri pazara sürmeye devam ediyor.

Asus Eee PC 901
İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha faz...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin