Gigabyte, bulabildiği her özelliği 845E anakartına doldurmuş. Altı PCI yuvası, bir CNR yuvası, klipsli bir AGP 4x yuvası, üç DIMM yuvası, Firewire denetçisi, Promise üretimi bir IDE RAID denetçisi (PDC20276), Creative CT5880 tabanlı bir ses sistemi ve bir Intel ağ denetçisi ile gönlünüzden geçen her şeye sahipsiniz. Bunun haricinde, Gigabyte, ilave iki USB 2.0 portu hariç, tüm konektörleri kullanabilmek için gerekli olan kabloları sağlıyor.
Kuzey köprüsündeki fan iyi gözükebilir, fakat fazla bir işlevi yok. Bu küçük yardımcının yararlı olabileceği tek alan overclock. BIOS, mümkün olan tüm overclock seçeneklerini sunuyor - FSB'yi değiştirmekten CPU çekirdeğinin, RAM'ın ve AGP'nin voltaj ayarlarını değiştirmeye kadar. Gigabyte, BIOS'ta çoklu dil desteği sunan az sayıda üreticiden biri. Üstelik çevirileri anlamlı; geçmişte, bazı üreticiler sadece bir sözlük kullanarak, menüleri saçma başlıklarla doldurmuştu.
Anakarttaki tüm portların plastik koruma çerçeveleri olması memnunluk verici. Bu, portların yanlış kutuplandırılmasını, düzgün takılamamasını ya da pinlerin eğilmesini engelleyen basit bir yöntem. Kart, çok sayıda kablonun yanı sıra Adobe Acrobat Reader 5, Norton AntiVirüs 2002 gibi birçok yazılımı da içeriyor.