Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Yarış Devam Ediyor: DDR400, Rambus'a Karşı

Mükemmel Zamanlama: DDR Performans Analizi

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Anakart ve Bellek (RAM) »

VIA KT333'ler Testte:
18 Anakartı Karşılaştırdık

Windows 2000 Testleri

OpenGL Performansı Quake 3 Arena "Demo 1" and "NV15 Demo"
3D Rendering SPECviewperf Suite 6.1.2
Cinema 4D XL 7
DirectX8 Oyunlar 3D Mark 2001
MP3 Audio Encoding Lame mp3 Encoder 3.92
MPEG-4 Video Encoding XMpeg 4.5 and DivX 5.01 Pro
Office Performansı Sysmark 2002
Dosya Sıkıştırma Performansı WinACE 2.11
CPU ve Multimedya Testleri SiSoft Sandra 2002 Pro
CPU ve Bellek Testleri PC Mark 2002

Windows XP'nin otomatik kaynak yönetimi özelliğinden etkilenmek istemediğimiz için bu testi Windows 2000 altında gerçekleştirdik. Windows XP yerine Windows 2000'i seçmemizin tek nedeni, yeni Windows sürümünün arkaplandaki uygulamaları optimize ederek çalıştırması. Bu yeni özellik test sonuçlarını doğru almamızı önlüyor.

Yeni KT333 yongasetinin nasıl performans verdiğinin en kapsamlı, en dengeli görüntüsünü alabilmek için toplam 21 test gerçekleştirdik. AMD işlemciler için sunulan 3 ayrı platform ile elde ettiğimiz test sonuçlarına bakarak genel tabloyu açıkça görebilirsiniz. OpenGL performansını belirlemek için 4 farklı Quake 3 testi yaptık. Çeşitli MPEG-encoding testleriyle kapsamlı bir test ortamı oluşturduk - 178MB'lık bir WAV dosyasını "MPEG-1 Layer 3" (MP3) formatına dönüştürmek için Lame MP3 Encoder yazılımını kullandık. Yine klasik bir THG testi olarak MPEG-4 testimizde bir DVD filmden aldığımız VOB dosyasını Xmpeg 4.5 ve DivX 5.01 codec'leri ile MPEG-4 formatına dönüştürdük. Ayrıca "Pinnacle Studio 7." video-editing yazılımı ile bir MPEG-2 film oluşturduk. Yine sürekli testlerimizden biri olan "rendering" performansı ölçüm işlemini Newtek Lightwave 3D (Sürüm 7b) ile gerçekleştirdik. Ayrıca bilgisayar dünyasında yaygın bir uygulama olan dosya sıkıştırma/arşivleme işleminde işlemcilerin nasıl performans gösterdiğini test etmek için yeni WinACE 2.11'i kullandık. Ofis performansı için Sysmark 2002'yi, kapsamlı bir 3D test paketi olarak da her zamanki klasiğimiz SPECviewperf'ü kullandık. PC Mark 2002 ile de işlemci ve multimedya performanslarını analiz ettik.

CPU Saat Hızları: 18 Anakartın Karşılaştırması

CPU Saat Hızları: 18 Anakartın Karşılaştırması

Geri | İleri: OpenGL Performansı: Quake 3 Arena

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

25 Kasım 2008 - Spider Man: Web of Shadows :   Milyonların kahramanı Spiderman kötülere dur demek için tekrar bizlerle. Marvel Comics'in en ünlü kahramanlarından olan Spiderman bizleri hiç yalnız bırakmadı. Çizgi romanları, çizgi filmleri, filmleri ve oyunları ile bize eğlenceli anlar yaşattı. Okuduğumuz ve izlediğimiz o kahramanı yönetme şansını elde ettiğimizden beri yaklaşık 30 kadar oyunu ile beraber kötülere karşı göğüs gerdik.

Spider Man: Web of Shadows
Milyonların kahramanı Spiderman kötülere dur demek için tekr...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin