Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Monster Tyrannosaurus ND521N20S6

Windows Vista, XP'ye Karşı: İki İşletim Sistemini Karşılaştırdık

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Taşınabilir Aygıt (mobil) »

Gerçek Canavar: Monster T2-Rex T72M575U1

Ekran Kartı

Gelelim ekran kartına... Oyunlarda başarım için en önemli bileşen olan ekran kartı olarak bu dizüstünde alabileceğinizin en iyisi var: Nvidia GeForce Go 7950 GTX 512 MB DDR-III. 7900GTX serisinin 500 / 600 MHz olan çekirdek ve bellek hızları 7950GTX modelinde 575 ve 700 MHz seviyesine çıkarılmış. Yaptığımız 3DMark06 deneylerinde bu ekran kartının son derece başarılı olduğunu gördük. Ekranın standart çözünürlüğü olan 1920x1200'de bile keskinliği yumuşatma (AA) ve eşyönsüz süzme (AF) olmadan idare eder seviyede başarım sunuyor.

3DMark06 deneylerini öncelikle 1024x768 ve 1920x1200 çözünürlüklerde AA kapalı ve üçdoğrusal süzgeçle (trilinear filtering) yaptık. Bu ayarları kullandık çünkü sonuçları ekran kartı listemizle karşılaştırabilmenizi istedik. Daha sonra bir de 1280x1024 çözünürlükle 4x AA ve 8x AF açıkken neler yapabildiğine baktık. 1024x768 AA kapalı ve üçdoğrusal süzgeç ayarlarında 3DMark06 toplamda 5662 puan verdi. Ekranın desteklediği en yüksek çözünürlükte ise 3924 puan aldı.

Ekran Kartı

Ekran Kartı

1280x1024 4x AA ve 8x AF ayarında yaptığımız deneyde SM 2.0 başarımı 1768 oldu. Bu sonuçlara göre ekran kartı listemizden karşılaştırma yaparsak GeForce Go 7950 GTX kendisine 7900 GT Top (520 MHz çekirdek / 1440 MHz 256 MB GDDR3 bellek) ile Radeon X1900 XTX (648 MHz çekirdek / 1548 MHz 512 MB GDDR3 bellek) arasında yer buldu.

Dış özellikleri anlatırken değindiğimiz ve 3DMark / PCMark deneylerinde daha belirgin bir şekilde ortaya çıkan durumu yeri gelmişken paylaşalım: Sistem yük altındayken gerçekten yüksek gürültü üretebiliyor. Normal bir bilgisayar kasası olsa belki bu sorun olmaz ama tam karşınızda duran bir fan bir süre sonra canınızı sıkabilir.

Son olarak Coolbits yazılımını kullanarak ekran kartını hızaşırtmayı denedik. İki farklı sürüm sürücü kullanmamıza rağmen bunda başarılı olmadık. Ekran kartına kendiliğinden en iyi değeri bul dediğimizde bize 620 MHz civarında çekirdek hızı 800 MHz civarında bellek hızı önerdi. Ayarları uygula dediğimizde ise her seferinde standart ayarlarına geri döndü (575 MHz / 700 MHz). Fazla vaktimiz kalmadığından bu konunun üzerine gidemedik.

Geri | İleri: Sabit Disk

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
6 Temmuz 2008 - Diablo III :   Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Blizzard'ın geçtiğimiz hafta Diablo 3'ü duyurması ise sanki yıllardır görmediğimiz bir kardeşimizi görmüşçesine heyecan yarattı.

Diablo III
Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Bl...

4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin