Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

İş Amaçlı Notebookların Bentley'i: Centrino Mobil Teknolojili Thinkpad T40

Asus Mypal A620: Mypal A600'ün Başarısını Tekrarlayabilecek mi?

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Taşınabilir Aygıt (mobil) »

İnceleme: Asus Mypal A730

Pakete Her Şey Dahil

Mypal A730'un en güzel özelliği tartışmasız bir şekilde 3.7" VGA ekranı. Mypal A730'un en güzel özelliği tartışmasız bir şekilde 3.7" VGA ekranı.

Kişisel Sayısal Yardımcıların (Personal Digital Assistant - PDA) sadece elektronik bir takvim olarak çalıştığı günler artık çok geride kaldı. Bugünlerde düşük güç harcayan hızlı işlemciler ve ek hafıza imkanı sağlayan SD veya CF bellekler sayesinde PDA'lar çok işlevli aletlere dönüştürler. Taşınabilir MP3 çalıcısı, çektiğiniz resimleri gösterebileceğiniz bir ekran ya da gideceğiniz yönü bulma amaçlı kullanabileceğiniz bir pusula, cep bilgisayarı kesinlikle doğru seçilmiş bir aksesuar.

Mypal A730, Eylül ayından itibaren 500$/450€ fiyatla piyasaya sürülecek. Asus bu küçük aleti bir adım öteye taşıyarak "sayısal birleşme - digital convergence" olarak adlandırıyor. Bu alet, içerisinde 1.3 megapiksel sayısal kamera barındıran ilk PDA. Ayrıca üzerindeki 3.7" TFT ekran 480x640 piksel VGA çözünürlüğünü destekliyor. İşlemci olarak Asus, Intel'in en yeni Xscale PXA27X serisinden PXA270'i kullanmış. Bu işlemci en yüksek 520 MHz'yi destekliyor. Özellikle "en yüksek" diyoruz çünkü PXA27X serisi işlemciler, taşınabilir bilgisayarlardakine benzer bir enerji tasarrufu teknolojisi olan SpeedStep desteği sunuyor. Ek olarak bu yeni işlemci artık MMX komutlarını da destekliyor, böylece PDA'lar için çokluortam uygulamaları yazmak daha kolay hale geliyor. Ayrıca artık Intel her şeyi kablosuz teknolojiyle birleştirdiği için iki yeni özellik daha var; "Wireless SpeedStep" ve "Wireless MMX".

Henüz piyasada bulunmayan Asus Mypal A730'un bir kopyasına ulaşmayı başardık ve sizin için inceledik.

İleri: Mypal A730 Ayrıntılar

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
14 Mayıs 2008 - Memoright SSD: Mekanik disklerin Sonu Mu? :   Altı ay önce Western Digital'in yeni VelociRaptor diskleri gelene kadar masaüstüler için en hızlı disk olma özelliğini koruyan Mtron Flash SSD'ye (Katı Durum Disk, Solid State Drive) gözatmıştık. VelociRaptor bildiğimiz mekanik bir disk olarak transistör tabanlı ürünlerin kısa erişim sürelerine ulaşamasa da çoğunluk uygulama için en mantklı çözümü oluşturuyor ve SSD fiyatının bir kısmı kadar paraya 10 katı kapasite sunabiliyor. Diğer yandan bilgisayar tutkunlarının düşlerine girecek yeni bir ürün bulduk: Memoright SSD MR25.2-032S tüm mekanik disklere toz yutturacak kadar hızlı.

Memoright SSD: Mekanik disklerin Sonu Mu?
Altı ay önce Western Digital'in yeni VelociRaptor diskleri g...

13 Mayıs 2008 - NForce 780a SLI ve AMD 790FX Karşılaştırması :   nVidia geçen hafta tümleşik ekran kartlı üstü düzey yongasetini tanıtarak herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. NVidia kendine saygısı olan hiçbir bilgisayar tutkununun tümleşik 3B çözümlere saygı duymayacağını iyi biliyor ancak 780a SLI'nin konusu farklı. İlk amaç internet gezmek, Office, Google Earth kullanmak gibi basit 2B veya 3B işlerde ana ekran kartını kapatıp güç tüketimini düşürmek.

NForce 780a SLI ve AMD 790FX Karşılaştırması
nVidia geçen hafta tümleşik ekran kartlı üstü düzey yongaset...

8 Mayıs 2008 - NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi :   Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia da bu işi körüklüyor, peki bu yüksek başarımlı anakartların sonu gelecek anlamına mı geliyor? Yüksek başarımlı makinelerin baş düşmanı kabul edilen tümleşik grafik çözümleri artık tüm yeni Nvidia yongasetlerinde bulunacak. Tırnaklarınızı yemeye başlamayın hemen, NVidia tanıttığı yeni teknolojinin korkularınızı gidereceğinden emin.

NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi
Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia ...

7 Mayıs 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

6 Mayıs 2008 - Lenovo X300 ve Apple MacBook Air :   Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı hafif 13" bir dizüstü tasarladığı söylentileri başlamıştı. Lenovo söylentileri boşa çıkarmadı ve Şubat ayında X300 modelini tanıttı. Bu yazımızda X300'e odaklanacağız, ancak MacBook Air'la kıyaslamalar da yapacağız.

Lenovo X300 ve Apple MacBook Air
Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı ha...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin