Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Aquamark3: Eski ve Yeni (DirexctX9) Uygulamaları için Hassas Bir Test mi?

İş Amaçlı Notebookların Bentley'i: Centrino Mobil Teknolojili Thinkpad T40

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Taşınabilir Aygıt (mobil) »

Intel Dothan Gecikmiş Çıkışını Yaptı

Kısaca: WinBook W360 Deneme Sistemi

Kısaca: WinBook W360 Deneme Sistemi

Denemeler için geniş ekranlı bir Winbook W360 taşınabilir ürün kullandık. Winbook bu sistemi Haziran ayından itibaren bir Pentium M735 ile donatıp satacak. Dothan işlemciye ek olarak ürün beraberinde WXGA+ çözünürlüğe sahip 15.4" TFT geniş gösterimli ekran, 80GB sabit disk sürücü ve ATI'nin Mobility Radeon 9600 64MB görüntü çözümüyle geliyor. Bu özellikler ışığında bu ürünün hem iş hem de oyun için uygun olacağını söyleyebiliriz. Etiketinde ise olasılıkla 2000 USD dolayında bir fiyat yazacak.

Kasanın solunda VGA giriş, PCMCIA yuva ve hatta S-Video çıkış, modem ve ağ arayüzleri bulunuyor. Kasanın solunda VGA giriş, PCMCIA yuva ve hatta S-Video çıkış, modem ve ağ arayüzleri bulunuyor.

Dizüstü ürün bilindik arabirimleri sunuyor. Ethernet girişi, modem, üç adet USB 2.0 giriş, FireWire giriş ve tümleşik WLAN birimi üst düzey taşınır ürünlerde alışılagelmiş özellikler. Kasanın önünde kolay erişilir bir yerde duran ses girişleri arasında SPDIF-çıkışı göze çarpıyor, S-Video çıkışı da zaten standart.

Klavye tıkırtı yapmıyor, sertliği rahat ve genelde iyi bir izlenim bırakıyor. Bunun yanında duyarlı tablet (touchpad) altındaki iki fare tuşunun yerini alan fare çubuğuna (mousestick) alışmak biraz zaman alıyor.

Kısaca: WinBook W360 Deneme Sistemi

Görüntü kartıyla ilgili belirtmemiz gereken bir nokta da, varsayılan ayar olan "Powerplay" aslında standartların dışında. Çoğu taşınabilir bilgisayarda pilden çalışma sırasında, pil tam doluyken varsayılan ayar "Balanced" (dengeli) oluyor. Winbook için bu geçerli değil.

Kısaca: WinBook W360 Deneme Sistemi

Ekrandan yakalanmış görüntünün de gösterdiği gibi, görüntü çekirdeği ve işlemci pilden çalışma konumundayken en düşük 105 MHz'de çalışabiliyor. Dahası, elimizdeki bilgisayar sürücüyü "Balanced" ayarına getirmemize de izin vermedi. Sonuçta kullanıcı ya iki seçenek kalıyor: "En iyi başarım" veya "En uzun pil ömrü"

Geri | İleri: Sınama Düzeni

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
4 Ekim 2008 - İşlemci Listeleri 2008 :   Uzun süredir beklenen yeni işlemci listeleri en sonunda geldi. AMD'den 18, Intel'den de 36 işlemcinin katıldığı karşılaştırma maratonunda yeni deney setimizle yarışmacılar terlettik.

İşlemci Listeleri 2008
Uzun süredir beklenen yeni işlemci listeleri en sonunda geld...

4 Ekim 2008 - Ekran Kartı Listeleri 2008 :   En geniş kapsamlı ve en yeni 3B karşılaştırma listemiz beş nesle yayılan 101 farklı ekran kartı yapılandırması içeriyor. Testlerimiz Radeon X800, X1000, HD 2000, HD 3000, GeForce 6, 7, 8,9 aileleri ile yeni HD 4000 serisi ve GTX serisi ekran kartlarını da içeriyor.

Ekran Kartı Listeleri 2008
En geniş kapsamlı ve en yeni 3B karşılaştırma listemiz beş n...

3 Ekim 2008 - iPhone 3G Türkiye'de - Fiyatlandırma ve Paket Karmaşası  :   Bu yazımızda iPhone 3G Türkiye fiyatlandırmasını ayrı ayrı operatörler bazında inceleyeceğiz. Sözleşmelerde ufak ufak yazılmış önemli ayrıntıları büyüteç altına alacağız, Türkiye'den iPhone satın alırken dikkat edilmesi gereken noktaları da masaya yatıracağız.

iPhone 3G Türkiye'de - Fiyatlandırma ve Paket Karmaşası
Bu yazımızda iPhone 3G Türkiye fiyatlandırmasını ayrı ayrı o...

27 Eylül 2008 - Monster T2-Rex T96M860TU İncelendi :   Taşınabilirlik olgunsun hayatımızı her yönden kuşattığı bu dönemde her ne kadar masaüstü oyun sistemlerinin performansına tam olarak yetişemeseler de taşınabilir oyun bilgisayarları her geçen gün daha fazla dikkatleri üzerine çekiyor. Ülkemizde de bu alandaki en önemli oyunculardan birisi Monster dizüstü modelleriyle Fokus Bilgisayar.

Monster T2-Rex T96M860TU İncelendi
Taşınabilirlik olgunsun hayatımızı her yönden kuşattığı bu d...

18 Eylül 2008 - En Hızlı Ekran Kartları Yarışıyor :   En yüksek başarımı en düşük fiyatla hangi modellerin sunduğunu belirleyebilmek için en hızlı ekran kartlarını 60 deneyden oluşan zorlu bir incelemeye tabi tuttuk. Çıkan sonuçları daha kolay anlayabilmeniz için 100'e yakın tablo ve grafikle destekledik.

En Hızlı Ekran Kartları Yarışıyor
En yüksek başarımı en düşük fiyatla hangi modellerin sunduğu...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin