Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Taşınabilir DirectX 9, Bölüm II: ATi Mobility Radeon 9600

ATi Yerini Sağlamlıyor Yeni Radeon 9700, 9500 PRO ve 9500

Mobil Grafik - Taşınabilirde DX9

Aquamark3: Eski ve Yeni (DirexctX9) Uygulamaları için Hassas Bir Test mi?

ThinkPad G40: Notebook Kılığında Masaüstü PC Kuvveti mi?

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Taşınabilir Aygıt (mobil) »

Ati'nin Mobil Radeon 9700 serisi masaüstlerinde

Önsöz

Önsöz

Yeni yılda sadece bir kaç hafta geçmesine rağmen Ati mobil oyun severleri yeni DirectX 9 görüntü yongası Mobil Radeon 9700 ile şaşırttı. MR9700'ün birincil hedefi dizüstü bilgisayarlarla masaüstü bilgisayarlar arasındaki 3D performansı farkını hissedilir olmaktan daha aşağıya çekmek.Ayrıca Ati bir önceki MR9600 versiyonundan farklı olarak yeni yonganın çıkış tarihinden itibaren dizüstlerinde hazır bulunabileceğini vaadediyor.

Fakat isim sizi kandırmasın. Mobil 9700 ismindeki 97XX takısına rağmen Radeon 9700 / R300,yongalarının bir türevi değil. Radeon 9700 sekiz-pipe tasarımına sahipken Mobil Radeon dört piksel-pipe tasarımına sahip.

Mobil Radeon 9700'ün blok diyagramı Mobil Radeon 9700'ün blok diyagramı

Yinede her iki VPU iki gölgeleme birimine sahip. Yani Mobil 9700 masaüstü Radeon 9600 XT, namı değer RV360'nin ailesinden geliyor.

Mobil Radeon 9700'ün 3D performansını karşılaştırabileceğimiz bir masaüstü versiyonunu bulmak bizim için her anlamda zorlu bir araştırmaydı. Sonuçta böyle bir yonga masaüstü rakipleri Radeon 9600, Radeon XT veya NVIDIA 5700 ultra ile karşılaştırılmak ister.

Oyun platformu olarak dizüstü ile masaüstü karşılaştırmasına dalmadan önce Mobil Radeon 9700'ün özelliklerine ve az da olsa getirdiği yeniliklere bir bakalım isterseniz.

İleri: Yeni MR 9700'ün Sundukları

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
6 Temmuz 2008 - Diablo III :   Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Blizzard'ın geçtiğimiz hafta Diablo 3'ü duyurması ise sanki yıllardır görmediğimiz bir kardeşimizi görmüşçesine heyecan yarattı.

Diablo III
Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Bl...

4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin