Asus işletim sistemi olarak yeni Windows Mobile 2003 for Pocket PC2yi seçmiş; bu işletim sistemi - eski Pocket PC 2002 sürümünün aksine - XScale işlemcilere göre optimize edilmiş durumda. Bu işletim sisteminin özel niteliklerinden yararlanan programlar, yeni PPC'ler üzerinde çok daha hızlı çalışıyorlar. Ayrıca, burada belirttiğimiz başka bir dizi gelişme de var.
Asus'un ilk PPC'si Mypal A600 pek uygun fiyatlı olmakla ün yapmamıştı. Asus, Mypal A620'de hem performansı artırıp hem de ilgi çekici bir fiyat noktası yakalamak için, bazı alanlardan feragat etmek durumunda kalmış. Örneğin yüksek kaliteli metal kasa ve jog-dial gitmiş. Pahalı Li-Polymer pil yerine de Li-Ion teknolojisine dönülmüş; ama daha yüksek bir kapasite (+100mAh) sunulmuş. Mypal A620'nin belleğini yükseltmek veya ilave özellik ve işlevler eklemek (örn. WLAN, BT, kamera) için artık bütünleşik CF kart yuvası kullanılıyor. Hatırlatmak gerekirse, Mypal A600'de hem SD kart yuvası hem de (opsiyonel) CF kartı adaptörü vardı.
Detaylarda ilginç gelişmeler: Hoparlör önceki modeldeki gibi navigasyon tuşunun içinde gizli değil - artık cihazın sağındaki iki düğmenin altından kullanıcıya sesleniyor.
Test Ettik Ve Onayladık
Asus'ta görmeye alıştığımız zengin CPU ayarı seçenekleri artırılmış. Kullanıcı Xscale işlemcinin gerek güç tüketim gerek performans ayarlarını değiştirebiliyor.
Tipik Asus: İşlemci ayarları için bol seçenek.
Toplam dört işlemci hız ayarı var - Turbo, Normal, Power Saving (Güç Tasarrufu) ve Automatic (Otomatik). Mypal A600'de sadece üç ayar vardı. Normal modda işlemci 200MHz hızında çalışıyor; Power Saver modunda pil, tüketmemek için 100MHz'e kadar düşüyor. Advanced Performance Enhancement (Gelişmiş Performans İyileştirme) seçeneği, önbellek performansını yükselterek sistem performansını artırıyor.