Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

İş Amaçlı Notebookların Bentley'i: Centrino Mobil Teknolojili Thinkpad T40

4x4: Dört Mobil Pentium 4-M İşlemcinin Karşılaştırması

İlk Pentium-M Notebook Testte

Notebook'lar İçin AMD Gücü: Mobil Athlon XP

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Taşınabilir Aygıt (mobil) »

AMD Usulü Mobilite: Düşük Voltajlı Athlon XP-M, Pentium-M'e (Banias) Karşı

Mobile Mark2002

Mobile Mark2002

iki farklı güç düzeninde Mobile Mark2002 ile de testler yaptık. Lifebook S6120 burada da galip geldi; pil dayanma süresi yaklaşık 30 dk. daha uzun çıktı. S2010'da düşük voltajlı Athlon XP-M kullanılmasına karşın, güç düzeni dikkatli seçilip saat hızı düşürülürse, ilave 15 dakikalık bir süre kazanılıyor. Kuşkusuz bu durumda performans düşüyor ancak 533 MHz'lik bir saat hızı belgeler üzerinde çalışmak için oldukça yeterli.

Düşük Voltajlı Athlon XP-M: En Güçlüsü Değil Ama Fiyat Açısından İnce Ve Hafif Notebook Kategorisinde Cazip Bir Alternatif

Lifebook S2010 ve Lifebook S6120, Fujitsu PC Corporation USA'nın (veya Avrupa'daki Fujitsu-Siemens Computers GmbH'ın) ince vehafif notebook kategorisinde sunduğu iki ilginç sistem. ABD'deki alıcılara düşük voltajlı AMD Athlon XP-M işlemcili veya Pentium-M işlemcili bir ultra taşınabilir alma seçeneği sunulurken, Abrupa'daki alıcılar (kibarca) Intel'in yeni harika silahı "Centrino"ya yönlendiriliyorlar. Avrupa'da satılan Lifebook S6120 modelinde 1.6 GHz Pentium-M kullanıldığı için daha hızlı ve yarım saat daha uzun pil dayanma süresi sunuyor.

Sadece ABD'de sunulan Lifebook S2010'un lehine üç şey söylenebilir: Birincisi, günlük iş kullanımı için yeterli performans sunuyor; ikincisi, pil dayanma süresi iş gününü bölecek kadar kısa değil; ve üçüncüsü - ve belki de en önemlisi - WLAN dahil aynı işlevleri, utanmaksızın daha düşük bir fiyata sunuyor.

Geri | Anasayfaya Dön

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin