Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

İş Amaçlı Notebookların Bentley'i: Centrino Mobil Teknolojili Thinkpad T40

4x4: Dört Mobil Pentium 4-M İşlemcinin Karşılaştırması

İlk Pentium-M Notebook Testte

Notebook'lar İçin AMD Gücü: Mobil Athlon XP

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Taşınabilir Aygıt (mobil) »

AMD Usulü Mobilite: Düşük Voltajlı Athlon XP-M, Pentium-M'e (Banias) Karşı

Düşük Voltaj Athlon XP-M: İnce Ve Hafif Notebooklar İçin Alternatif Mi?

Düşük Voltaj Athlon XP-M: İnce Ve Hafif Notebooklar İçin Alternatif Mi?

Athlon XP-M mobil işlemcilerin standart versiyonu, "hepsi bir arada" notebooklarla yaptığımız bazı testlerde (Compaq Evo N1015 v, IGP320M, Vaio NVR-23) zaten gücünü ve enerji tasarruf becerisini (PowerNow! teknolojisi) göstermişti.

Ancak, AMD terminolojisinde "orta sınıf Athlon XP-M modeli" denince akla "ince ve hafif" kategorisi gelmiyordu, çünkü maksimum termal güç tüketimleri 35 Watt (V CC =1.45 V). Öte yandan Athlon XP-M serisinden yeni çıkan düşük voltajlı modeller artık sadece maksimum 1.25V'luk çalışma voltajı sunuyorlar. Giriş gücü gereksinimi düşük olduğu için maksimum termal güç kayıpları da yaklaşık %30 azalıp güç tüketimi 25 Watt'a düşüyor.

Bunun iki olumlu yan etkisi var: Birincisi, bu tür bir işlemciyle aynı kapasiteye sahip pillerle daha uzun bir pil dayanma süresi sunuluyor; ve ikincisi, daha ince ve hafif soğutma sistemleri kullanmak mümkün olduğundan ultra taşınabilir notebook'larda kullanılabilme yolu açılıyor. Bugüne dek ultra taşınabilir sektörü tamamen Intel'in mobil işlemcilerinin hakimiyetindeydi. Intel cephesindeki en güçlü oyunculardan biri, Centrino Mobil Teknolojisi ile birlikte lanse edilen Pentium-M (Banias) işlemciydi. Şimdi en azından Fujitsu Corporation, düşük voltajlı Athlon XP-M'in Pentium-M'e alternatif olabileceğini öngörüyor. Firma bu işlemciyi Lifebook S2000 serisinden "ekonomik" ince ve hafif modellerinde kullanıyor ve - şu andan itibaren - "ileri seviye" Lifebook S6000 serisinin ince ve hafif modellerini de Intel'in Centrino Mobil Teknolojisiyle donatıyor. Bu iki seri platform haricinde (AMD veya Intel) aynı olduğu için adil bir karşılaştırma için en iyi zemini sunuyorlar.

İleri: Artılar, Eksiler Ve Fiyatlar: İşlemcilerin Sundukları Ve Maliyetleri

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin