Belki de Apple'ın iPod for Windows'ta karşılaştığı en büyük zorluk, müziğin iPod'a nasıl aktarılacağı idi. Normal olarak, eğer bir Apple kullanıcısı iseniz, bu işi halletmek için iTunes'u kullanırdınız, fakat PC için bir iTunes bulunmuyor, bu yüzden Apple ya iTunes'u PC'ye uyarlayacaktı ya da tecrübeli bir üreticiyiden iPod için benzer bir program bulacaktı. Apple ikinci yaklaşımı seçmiş ve iPod'u yönetecek yazılım arabirimini sağlamak için Musicmatch ile işbirliği yapmış.
Apple'ın iPod'da kullandığı arabirim ve yönetim yazılımı iTunes. iTunes'un birçok işi iyi yaptığı ilk bakışta belli oluyor. Ancak PC kullanıcısıysanız, şansınız yok, Apple iTunes'u kullanamıyorsunuz.
iTunes, Apple iPod'du yönetebilmek için çok sezgisel ve kullanımı kolay bir program. iTunes'un sunduğu kullanıcı arabirimi, Musicmatch'in PC'de sunduğundan daha cilalı ve belki biraz daha güçlü. Birçok özelliği Musicmatch'den daha mantıklı bir şekilde kontrol edebilmesini sevmiştik. En azından şimdilik, Apple'ın iTunes'u PC'ye uyarlayıp uyarlamayacağı belli değil, ama Mac'ler için bedava olduğundan iTunes'u yakında PC'de görüp göremeyeceğiniz biraz şüpheli.
PC için iTunes'umuz olmadığı için, Windows için iPod'a dahil edilen Musicmatch Jukebox Plus'ı kullandık. Musicmatch Jukebox Plus'ın 7.1 versiyonu iPod'u yönetmek için bir arabirime sahip. Musicmatch çok popüler olduğundan ve her yerde çok detaylı olarak incelendiğinden, özelliklerinden bahsederek çok zaman kaybetmeyeceğiz. Musicmatch'in beklediğiniz özelliklerin çoğunu karşılayacağını ve Apple iPod yöneticisinin de bonus olarak geldiğini söylememiz yeterli.
PC kullanıcılarının iPod'larını yönetmesi için verilen Musicmatch Jukebox Plus 7.1., Mac'deki iTunes kadar sezgisel olmamasına rağmen işini yapıyor ve iPod'u iTunes'a benzer şekilde daha iyi yönetebilmesi için ebiraz elden geçirilmiş.
Musicmatch Jukebox Plus 7.1 yazılımını iPod'da kullanmak belki biraz zor. Musicmatch ile, okuduğumuz diğer incelemelerde olduğu gibi problemler yaşamadık. Hem FireWire portlu Dell Latitude C810 notebook ile hem de Adaptec DuoConnect FireWire arabirimli Asus P4TE sistemimizde, FireWire arabirimini kullanarak iPod'a MP3'lerimi taşıyabildik. Sistemlerden hiçbiri Musicmatch yazılımını kullanırken ya da MP3'leri iPod'a transferde problem yaşatmadı. Her iki FireWire denetçisi de TI yongaseti kullandığından, iki platformda herhangi bir performans farklılığı görmedik.