Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Taşınabilir Aygıt (mobil) »

"Desknote" Neler Getiriyor?
Tüm Detayları ile Smartbook

Sonuç

Smartbook 3, Celeron 1.1 GHz işlemcisi ile ofis uygulamaları için yeterli gözükse de standart donanımdaki 128 MB yerine 256 MB tercih edilmeli. 799$ fiyatı taşınabilir bir sistem için makul olmakla birlikte bu paraya oluşturacağınız masaüstü sistemin ise daha hızlı olacağı açık. Ancak hayalinizde ikinci bir sistem yerine sadece taşınabilir olması ön planda ise, işlemcinin ve belleğin ucuz maliyete değiştirilebilir olması artı puan teşkil ediyor. Genel olarak bakıldığında masaüstü PC'ler kadar hızlı olmadığı ortada. 3D peşinde koşmuyorsanız, pilinin harici olması sizi etkilemeyecekse Smartbook 3 uygun olabilir.

Smartbook 4+, bence bu iki ürün arasında daha başarılı olarak gözüküyor. Tüm ofis uygulamaları için geçer not aldığı gibi oyunlarda da kısmi olarak kullanılabilir. Eğer ekstradan piline de para verirseniz hayli güçlü bir taşınabilir aldınız demektir. Bir üst modeli yani Smartbook 4XP'yi incelemedik ancak aldığımız bilgilere bakılırsa CD yazıcı, 512 MB bellek gibi daha da fazlasını arayanlar o ürünü değerlendirebilir. Bu yazı hazırlanırken henüz pil fiyatı belirlenmemişti, ayrıca USB port kullanan floppy de stoklarda yoktu.

Toptan bir özet yapmak gerekirse Smartbook serisi belki biraz akıl karıştırıyor. Klasik notebook'lara nazaran düşük maliyetli olduğu gibi kolay terfi gibi çok önemli bir artısı var. Diğer yandan bütünleşik pili olmaması, floppy'nin opsiyonel ve harici (USB) olması gibi nedenlerle tam bir taşınabilir de olmuyor. Performans olaraksa diğer bazı notebook modellerinden ayrılmıyor.

Öte yandan ne aldığınızı biliyorsanız - ki bu yazıyı tam okuduysanız, biliyorsunuz demektir - masaüstü ile notebook arası bir kategoriye "hayır" demek için bir neden yok. Hatta taşınabilir olması bir yana, belki yer darlığı olan ofislerde masaüstü PC'ye tercih edilebilir. Tayvanlılar bu tür ürünleri savunurken, karşınıza Hong Kong, İstanbul gibi pahalı metropollerdeki fahiş ofis kirası maliyetleriyle geliyorlar. Hiç gülmeyin, tüm bir ofiste masaüstü PC yerine taşınabilir kullanmakla ne kadar yer tasarruf edeceğinizi, aynı alanda ilave kaç kişinin daha çalışabileceğini veya daha küçük ofis tutup bu Desknote'ların maliyetini nasıl kat kat çıkaracağınızı anlatıp sizi de ikna ediveriyorlar. Veya bu yaz aylarında belki de sırf bilgisayarınızı yazlığınıza da götürebilmek adına bir Smartbook tercih edebilirsiniz.


KÜNYE Smartbook 3 Smartbook 4+
Fiyat: 799$+KDV 1299$+KDV
Üretici Firma:
ECS
Türkiye Temsilcisi:
Kont

Geri | Anasayfaya Dön

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin