Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...

İşlemci Soğutucu Listeleri 2008 - Bölüm 1 - İyi, Kötü, Çirkin

İşlemci Soğutucu Listeleri 2008 - Bölüm 2 - Ne Olursan Ol Gel

İşlemci Soğutucu Listeleri 2008 - Bölüm 3 - Ecoutez écoutez Pensez

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Nasıl Yapılır? »

İşlemci Soğutucu Listeleri 2008 - Bölüm 3 - Ecoutez écoutez Pensez

Kutudan Çıkanlar

Kutudan Çıkanlar

Bilgisayar tutkunlarının dünyasında güçlü soğutucular kullanmak alışkanlıktır. Daha özenli ve başarılı tasarımlara şükredelim ki, kutulu soğutuculardan daha düşük gürültü düzeylerinde daha iyi soğutma sağlayan ürünler bulabiliyoruz. Bunun yanında işlemci üreticileri kutulu ürünlerine sınıfına uygun soğutucular da koyuyorlar. Bu "aslını andıran" soğutucular yedek parça niyetine ayrı olarak da bulunabiliyor. Bizler de kutulu soğutucuların başarımını ve "kaslı" ürünlerden hangi yönlerden farklı olduklarını bilmek istedik. Ayrı satılan soğutucuların fiyatları 50 Avro'ya kadar çıkabiliyor. Bu işlemci alırken cebini fazla yakmak istemeyen kullanıcılar için yüksek bir fiyat olduğundan, kutudan çıkanlar ne kadar işe yarıyor görmemiz şart.

Yazı dizimizin ilk bölümünde ürünlerin yarıya yakınının ciddi sorunları olduğunu tespit etmiştik. İkinci bölümde incelediğimiz ürünler daha iyi sonuçlara imza attılar.

Bu bölümde işlemcilerin kutularından çıkan, diğer adıyla "kutulu soğutucuları" (box cooler) inceleyeceğiz. Bu süreçte Intel'in işlemci kutularına eklemeye layık gördüğü "tanıdık yüzlere" gözatacağız. Yanıtlamaya çalışacağımız soru şu: Kutudan çıkan soğutucular yeterli mi, yoksa daha kaslı ürünlere yönelmeli miyiz?

İncelememizi ilginç kılmak adına Soket 775 altyapısı için üretilmiş birçok modeli deneyimize kattık. Prescott için üretilen ilk mühendislik örneğinden tutun, Intel'in ilk çift-çekirdek Extreme sürümleriyle beraber sunduğu, efsanevi başarıma sahip Performance FMB de dahil değişik ürünler boy gösterecek. Bu sayede Intel Conroe-tabanlı Core 2 işlemci kuşağına ait soğutucularını bir çerçeve içine alacağız.

İşlemci Soğutucu Listeleri 2008'e ilişkin yazılar:

Yazı Dizimize Konu Firmalar
3R System Antazone Arctic Cooling
Asus Coolermaster Coolink
Cooljag EKL Foxconn
Gigabyte Glacialtech Hiper
Joujye Dynatron MSI Nexus
Noctua OCZ Scythe
Silentmaxx Silverstone Spire
Tacens Thermaltake Titan
Verax Watercool Xigmatec
Zalman Zaward Zerotherm

Ürünleri hangi düzenekle nasıl inceliyoruz ve nasıl notluyoruz merak etmiş olabilirsiniz:

Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...

İşlemci Soğutucu Listeleri 2008 - Bölüm 1 - İyi, Kötü, Çirkin

İşlemci Soğutucu Listeleri 2008 - Bölüm 2 - Ne Olursan Ol Gel

İleri: Prescott FMB2 C40387 - Prescott'un İlk Soğutucusu

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
8 Mayıs 2008 - NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi :   Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia da bu işi körüklüyor, peki bu yüksek başarımlı anakartların sonu gelecek anlamına mı geliyor? Yüksek başarımlı makinelerin baş düşmanı kabul edilen tümleşik grafik çözümleri artık tüm yeni Nvidia yongasetlerinde bulunacak. Tırnaklarınızı yemeye başlamayın hemen, NVidia tanıttığı yeni teknolojinin korkularınızı gidereceğinden emin.

NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi
Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia ...

7 Mayıs 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

6 Mayıs 2008 - Lenovo X300 ve Apple MacBook Air :   Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı hafif 13" bir dizüstü tasarladığı söylentileri başlamıştı. Lenovo söylentileri boşa çıkarmadı ve Şubat ayında X300 modelini tanıttı. Bu yazımızda X300'e odaklanacağız, ancak MacBook Air'la kıyaslamalar da yapacağız.

Lenovo X300 ve Apple MacBook Air
Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı ha...

5 Mayıs 2008 - EURO 2008 :   Aralık 2002'de yapılan oylama sonucu Türkiye/Yunanistan ve Avusturya/İsviçre ortaklıkları finale kaldı, kazanan Avusturya/İsviçre ortaklığı oldu. Böylece 2008 Avrupa Kupası hazırlıkları başladı. 2006'da başlayan elemelerde güzel başarılar elde eden Türkiye Milli Takımı 7 - 29 Haziran 2008'de Avrupa Kupası için canla başla oynayacak 16 takımdan biri olmayı başardı. 16 takım dört gruba ayrılmış durumda. Takımımız A Grubun'da: Ev sahibi İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Türkiye. Favori olarak gösterilmesek de Portekiz ve İsviçre'den alınacak hesaplarımız var. Ooo neyse kaptırdım gidiyorum. Ama belirteyim asla "holigan" değilim ve "fair play"den yanayım.

EURO 2008
Aralık 2002'de yapılan oylama sonucu Türkiye/Yunanistan ve A...

2 Mayıs 2008 - Dizüstünüze 4GB RAM ister misiniz? :   Ne kadar bellek (RAM) gerektiği her iki yılda bir veya her yeni Windows sürümü çıkınca tartışılır. Söylentilerin yanı sıra işletim sistemi ve gözde uygulamaların gereksinimlerinin de bellek miktarı üzerine etkisi olur. Bugün 512 MB RAM miktarı Windows XP veya Windows Vista için çalışılabilir alt sınır kabul edilebilir. Diğer yandan 1GB'ın altındaki her kapasite işletim sistemini disk üzerindeki takas dosyasına çok sık yazıp çizmek zorunda bırakacağından hem başarım çok düşer hem de dizüstü bilgisayarların pil ömrü oldukça kısalabilir. Bu durumdan yola çıkarak biz de tersi duruma göz atacağız: Dizüstü bilgisayarınıza 4GB bellek (RAM) eklediğinizde neler farkediyor?

Dizüstünüze 4GB RAM ister misiniz?
Ne kadar bellek (RAM) gerektiği her iki yılda bir veya her y...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin