İlk önce Microsoft'un Windows Live Calendar'ı, Yahoo ve Google ile baş edebilmesi için elinden geldiğince geliştirmeye çalışmış olduğunu görüyoruz fakat beta sürümü olmasından kaynaklanan ufak pürüzleri var. Live Calendar'ın varsayılan ayarlarında bir etkinlik için sadece bir anımsatıcı ekleyebiliyorsunuz (Yahoo'da iki, Google'da ise sınırsız sayıda anımsatıcı eklenebiliyor). Yine de hatırlatmaların Windows Live Messenger ve e-posta ile yapılmasına izin veriliyor. Yalnız beta sürümünde hatırlatmaların günlük olarak tekrarlanmasını sağlayan bir seçenek bulunmuyor.
Etkinlikler (Events)
Live Calendar'a etkinlik eklemek zaman dilimi hücresi üzerinde çift tıklamak veya "add" düğmesine tıklamak kadar kolay. Live Calendar ‘in tekrar ayarları Yahoo'nun sunduğu kadar ayrıntılı değil ancak hiç değilse günlük/aylık/yıllık tekrar seçenekleri unutulmamış.
Windows Live Calendar'a etkinlik eklemek
Live takvimine birçok yerel takvim eklemeniz de mümkün. Aynen Google'da olduğu gibi diğer takvimleri sadece kutucukları işaretleyerek etkin veya devre dışı bırakabiliyorsunuz.
Windows Live: Birçok özel takvim sadece bir tık uzağınızda.
Bununla beraber Windows Live Calendar'ın aylık görünümü biraz sinir bozucu çünkü Ocak ayının yanında fazladan iki hafta daha gösteriyor (üstteki resimde gördüğünüz gibi Aralık ayının son haftası ve Ocak ayının ilk haftası görünüyor).
Tamam, belki bazılarınız için önceki ve sonraki ayın küçük bir kısmını görmek yararlı olabilir ancak ben Ocak ayını görmek istediğim zaman sadece Ocak ayını görmeliyim.
Live Calendar da Google'da olduğu gibi sınırlığı hücre genişliği sıkıntısını yaratıyor. Etkinlik adını uzun yazarsanız bir alt satıra taşmadan başlık yarıda kesiliyor.
Paylaşım (Sharing)
Live Calendar'ın paylaşım seçenekleri tipik: public/friends/private (halka açık/arkadaşlar/herkese kapalı). Yalnız Yahoo ve Google'ın aksine birilerini bir etkinliğe davet etmenin yolu yok.
Live takviminin diğerlerinden birazcık ayrıldığı nokta, arkadaşlarınıza hiç değilse özel bir takvim adresi gönderebilmeniz. Bu özel adres kullanıcı adı ve şifre ile korunmuyor ancak tahmin edilmesi kolay bir şey de değil.
Microsoft, ICS biçimindeki her takvimdeki Live Calendar içine rahatlıkla alınabilmesini mümkün kılıyor. Fakat ne yazık ki, beta sürümünde Microsoft Outlook ile eşitleme yapamıyorsunuz. Yalnız eğer Microsoft Outlook 2003 kullanıyorsanız kendinizi şanslı sayabilirsiniz ama bunu yapmak gerçekten basit değil. Bunun yanında Outlook 2007'nin ICS gönderme özelliği varken Outlook 2003'ün yok (Microsoft'un yardım belgesini okuyabilirsiniz)
Windows Live: takvim paylaşma seçenekleri
Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...
Geri | İleri: Sonuç

|
|