Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Nasıl Yapılır? »

Windows Vista Ultimate, İnceleme Günlüğü: Bölüm 1

29 Aralık 2006 - Paketi Ele Geçirişim

Her şeyden önce şunu belirtmem gerekiyor ki, Windows Vista ile ilgili inceleme günlüğümü hazırlamaya başlayabilmem için Microsoft bana bir Acer Ferrari 1000 dizüstü bilgisayar ile tüm Windows Vista çeşitleri arasında en fazla özelliği ve bileşeni bünyesinde barındıran sürüm olan Windows Vista Ultimate'in RTM sürümünü ödünç vermeyi teklif etti. Üstelik bu dizüstü bilgisayar Office 2007'nin de RTM sürümü ile birlikte gelecekti. Bu kadar güzelliğe kim hayır diyebilirdi ki? Ben de onlardan bu ürünleri mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yollamalarını rica ettim.

29 Aralık 2006 - Paketi Ele Geçirişim

Öte yandan Noel tatilinde çalışmalarını kendi evlerinden sürdüren ya da başka bir yere tatil yapmaya giden TG çalışanları sebebiyle ofisimizde kimse bulunmadığından, DHL kargo şirketi birkaç kez denediği halde paketimi bana ulaştıramadı. Ben de paketimin Microsoft'a geri gönderilmemesi için arabama atlayıp şiddetli soğuğa aldırmadan Hawthorne California'ya kadar yol kat ettim. Dahası paketi ellerinden almak için bir saat boyunca dil dökmek zorunda kaldım. Bu konunun perde arkasını sizinle daha sonra paylaşacağım.

DHL nihayet paketi teslim ettiği zaman, bütün bu yaşananlardan ötürü deyim yerindeyse sahada bir amerikan futbol topunu korur gibi paketimi kucağımda sıkıca tutar buldum kendimi. Kimsenin elini bile sürmesine izin vermediğim paketimi arabama koyup, arkama ılık Santa Ana rüzgârının itici kuvvetini de alarak hızla oradan ayrıldım.

Kışın Soğukluğunu Unutun, Hadi Artık Başlayalım!

Eve geldiğimde içerisinin ne kadar soğuk olduğuna aldırmadan hemen kutuyu açtım. RTM Vista ve Office 2007 ile ilgili ilk incelemeleri gerçekleştirmek için heyecanla her şeyi yerli yerine koydum. Ve tabii ki Acer'in şık ötesi Ferrari 1000'ini de kurcalamak konusunda utangaç davranmamam sizi şaşırtmayacaktır.

Sizin de artık bildiğiniz gibi bu günlük, benim Vista, Office 2007 ve Ferrari ile ilgili tecrübelerimi sunmayı hedefliyor. Önümüzdeki aya veya daha sonrasına kadar bu günlüğe eklemelerde bulunacağım. Yeni eklemeler sundukça, bu günlüğü güncellenmiş olarak yayınlayacağız. Sizinle beraber şunu umuyorum ki Microsoft ve diğer yazılım üreticileri bu günlükte sadece size ne söylemeye çalıştığıma bakmaktan ziyade Vista ve Office 2007'nin satın alımından sonra yapılacak olan zorlu dahili - harici kalite kontrol ve son kullanıcı testlerine göre bir yerde önemli bir şey unutup unutmadıklarını da görme şansı bulacaklardır. Bu süre zarfında sizden gelecek soruları da yanıtlamaya çalışacağım ve eğer zamanımın kısıtlılığı dolayısı ile sorularınızı cevaplayamazsam Redmond Washington'dan yanıt bekleyin veya dünyanın herhangi bir yerindeki başka uzmanların yazılarına göz göz atın.

İleri: İlk İzlenimler

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
21 Ağustos 2008 - Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak :   Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in gelecekte çıkarmaya hazırlandığı Larrabee mimarisi kadar meraklıların ilgisini uyandırmıştır. Ürünün son halinin neye benzeyeceği konusunda henüz çok az ayrıntı belli şu an için elimizde ürünün temel de neler sunacağından başka bir şey yok. Doğal olarak gizemin ve merakın olduğu yerde dedikodular da alıp başını gidiyor ve Larrabee için de durum farklı değil.

Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak
Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in ge...

20 Ağustos 2008 - Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom :   Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tüketen yepyeni bir işlemci tasarımı getirmiş oldu. AMD'nin buna cevap vermesi gerekiyordu ve bunu Athlon 64'ü yavaşlatarak yaptı, K8 mikro mimarisinin olabilecek en düşük hıza (1 GHz) sahip üyesini duyurdu.

Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom
Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tü...

18 Ağustos 2008 - Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H :   Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (prototype) elimize ulaştı. Sizin için hızlıca temel özelliklerini gözden geçirdik.

Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (proto...

15 Ağustos 2008 - Asus Eee PC 901 :   İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha fazlasını vererek pazarda fırtına gibi esmişti. Asus daha önceleri es geçtiği bu yeni pazardan önemli bir kazanç sağlamış olacak ki önceki sürümlerde eksik olarak görülen özellikleri geliştirerek yeni modelleri pazara sürmeye devam ediyor.

Asus Eee PC 901
İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha faz...

14 Ağustos 2008 - AMD Radeon HD 4870 X2: R700 ilk Bakış :   AMD sadece ucuza iyi başarım arayan kullanıcılara yönelik ürünler üreten bir firma olarak kalmak istemiyor. Hedeflerinden birisi de Nvidia'ya uzunca bir süre önce kaptırdığı başarım tacını geri almak. Bu amaca yönelik olarak da firma en etkileyici yongasından iki taneyi tek bir kart üzerinde birleştirmiş ve adına Radeon HD 4870 X2 demiş. Şimdi soru şu: Bu ekran kartı Nvidia'nın en hızlı GeForce GTX 280 modelini yenecek kadar güçlü mü?

AMD Radeon HD 4870 X2: R700 ilk Bakış
AMD sadece ucuza iyi başarım arayan kullanıcılara yönelik ür...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin