Bu testte dört farklı anakart kullandık: Intel D845EBT (845E), AOpen AX4B Pro-533 (845E), Gigabyte GA-8IEXP (845E) ve MSI 6586 (SiS648).
Intel anakart ilk nesil 845E yongasetini kullanıyor ve Windows altından BIOS güncellemesi yapılabilme özelliği ile ayrı bir yere sahip - biz bu anakartta P06 BIOS sürümünü kullandık. PowerLeap uyumlu olduğunda ısrar etse de HT özelliğine sahip P4 işlemcimizi sadece adaptörsüz - yani HT desteği olmadan - çalıştırabildik ve doğal olarak bu da bizim için bir hayal kırıklığı oldu.
İkinci adayımız olan AOpen'ın AX4B Pro-533 modeli de Intel 845E yongasetli. 845E'nin yeni versiyonu (stepping) HT destekli ama bu anakartta yok. 1.15 no'lu BIOS ile denediğimizde HT desteği verdi.
Üçüncü adayımız Gigabyte'ın 8IEXP modeli. Gigabyte'a göre bu anakartın sadece Version 2.0 modeli HT için uygun; ancak biz 1.1 versiyonunu kullandık ve 1001 Kasım ayından kalma F9 BIOS sürümünü kullandık. iP4'ü takınca anakart HT modunda, sorunsuz çalıştı.
Dördüncü anakartımız MSI 648Max çalışmadı. Diğer üç modelin aksine bu anakartta SiS yongaseti var. Bunun da HT destekli versiyonu çok kısa süre önce çıktı. 1.5 no'lu BIOS sürümü, beklediğimiz gibi bir etki yaratmadı, çünkü bu sürüm HT destekli anakartlar için çıkarılmamış. MSI Web sitesine göre "eski" 648Max ile hiçbir şekilde uyumlu olmayan 3.1 no'lu BIOS'u, yine de denemek istedik. Adaptör takılıyken anakart ekrana görüntü vermedi. Adaptörü çıkardığımızda ise ekranda karışık karakterler çıktı. Bu durum BIOS'un HyperThreading'i desteklediğini ama yongasetinin bunu kaldıramadığını kanıtlıyor.
Bu yüzden genel olarak bu adaptörün kesin bir HT çözümü olduğunu söyleyemeyeceğiz; dört anakartımızın sadece ikisi istediğimiz gibi çalıştı. Ayrıca bir uyarı olarak yeni BIOS sürümlerinin aynı modelden eski PCB versiyonuna sahip eski anakartlarda çalıştırılmaması gerektiğini de not düşelim. Yeni BIOS sürümleri HT destekli ama yongaseti desteklemiyor. Bunun sonucunda, sisteminiz sadece HT'siz başka bir işlemci ile çalışabiliyor.