|
|
| Anasayfa » Ekran Kartı » |
8600 GT DDR2, 2600 Pro'ya Karşı
Sonuç
Rakamlar her şeyi söylüyor aslında. Axle GeForce 8600 GT DDR2, yedi oyunluk deney setimizdeki dört oyunda ya galip geldi ya da kendisinden donanımsal olarak bir hayli üstün olan Sapphire Radeon HD 2600 XT ile başa baş bir görünüm sergiledi. GeCube Radeon HD 2600 Pro ise düşük çekirdek ve bellek hızının yarattığı bazı gerçeklerle yüzleşmekten kurtulamadı.

İhmal etmeden geçmek istemediğimiz bir nokta da fiyat meselesi. GeForce 8600 GT DDR2 belki Radeon HD 2600 Pro DDR2'den daha iyi bir kart olabilir ancak GDDR3 bellekli, hatta hızaşırtmalı 8600 GT'ler bile 120 Dolar gibi bir fiyata bulunabilirlerken sırf daha yüksek bellek kapasitesi (512 MB) uğruna bu karta 125 Dolar veya daha fazlasını vermek niye? Heleki Sapphire Radeon HD 2600 XT bile yaklaşık 115 Dolar'dan satılıyorken? Bizce testlerdeki başarısına rağmen fiyatını karşılayabilecek bir ürün değil. Aynı şey GeCube Radeon HD 2600 Pro için de geçerli.
Bu yazıyı okuyan bilinçli bir tüketicinin ekran kartına ayıracak 120-150 Dolar'ı varsa parasını hızlı GDDR3 bellek taşıyan bir 8600 GT'ye veya GDDR4 bellekli bir HD 2600 XT'ye vermesinin yerinde bir davranış olacağını düşünüyoruz. Sonuçta aynı şirketlerin bu tip ürünleri de ülkemiz bilgisayar piyasasında satılıyor.
Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...
Geri | Anasayfaya Dön

|
|
|
|
|