|
|
| Anasayfa » Ekran Kartı » |
DirectX 10 Savaşları Yenilendi: ATI, Nvidia'ya Karşı
Deneyler - World In Conflict Deney 2
Deneyimizin ikinci ayağını ise eğitsel (tutorial) bölümdeki uçuş sahnesi (fly-by) üzerinde gerçekleştirdik. Bu bölümde büyük patlamalar gibi zorlayıcı etkiler olmadığından kartlar çok daha yüksek kare hızlarında çalıştılar. Bu deneyimizin amacı ekran kartlarının özellikle yüksek çözünürlüklerde oyunun 3B motorunu ne kadar iyi bir şekilde kaldırabildiklerini görmek.
Esasında, yine sadece Nvidia'nın Geforce 8800'leri 1920x1200 gibi bir çözünürlükte oynanabilir kare hızları elde ettiler. Üstelik Radeon 2900 XT keskinliği yumuşatma (anti-aliasing veya FSAA) etkin hale getirildiğinde aynı bir önceki deneyde olduğu gibi yarı yarıya yavaşladı. Nvidia kartlar 1600x1200 çözünürlüğünden itibaren fazladan belleğin yararını görürlerken, ATI kartlar gene böyle bir gelişim gösteremediler.
Geforce 8400 GS hariç, Nvidia'nın giriş ve orta seviyeli kartları da ATI muadillerinden daha iyiydiler. Yalnız bu kartlarla yüksek çözünürlüklerde akıcı bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız FSAA seviyelerini kullanmayın ya da oyunun seçeneklerinden birkaç ayarı kısın.
Geri | İleri: Toplam Kare Hızları, Fiyatlar Ve Fiyat/Başarım Analizi

|
|
|
|
|