Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

OpenGL İş İstasyonları İçin Grafik Dinamoları

Radeon 9800 256 MB

NVIDIA (Yeni) Kartlarını Masaya Koyuyor

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Ekran Kartı »

OpenGL: ATi FireGL X2-256t ve NVIDIA Quadro FX 1100

Uwe Scheffel Çeviri: Ufuk Serkan Gür 2 Nisan 2004 - Ekran Kartı

NVIDIA/PNY Quadro FX 1100: Kasların Hafifçe Kasılması

NVIDIA/PNY Quadro FX 1100: Kasların Hafifçe Kasılması

NVIDIA farklı bir yol izliyor. GeForce FX5700'de bilinen NV36 yongası, ufacık-küçücük mikro kod güncellemesi ile OpenGL yongası NV36GL'ye dönüştürülmüş ve Quadro FX 1100 kartında yerini almış.Geçmiş sürüm FX1000 NV30GL tabanlıydı.

Genel konuşmak gerekirse NV36 yenilenmiş gölgeleme üniteleri ile ön plana çıkıyor. Piyasada bu özellik CineFX 2.0 adıyla pazarlanıyor. Genelde kayar nokta hesaplamaları bu yenilenmiş gölgeleme ünitelerinden faydalanıyor.

Aslında NV36GL yüksek başarımlı bir işlemci değil, fiyat/başarım oranı dikkate alınarak hazırlanmış. 128 MB DRAM'e sahip, yani belleği bile sıradan. Bu paket Ati'nin karşı hamlesi karşısında tutunabilecek mi?

NVIDIA/PNY Quadro FX 1100: Kasların Hafifçe Kasılması

FX 1100'ün ihtiyaç duyduğu soğutma, ek güç kaynağı kullanması ile karşılaştırıldığında oldukça az.

NVIDIA/PNY Quadro FX 1100: Kasların Hafifçe Kasılması

İki DVI-I girişine ek olarak stereo gözlük için girişi olması etkileyici bir özellik. Ati X2-256t'de böyle bir özellik sunmuyor.

Geri | İleri: NVIDIA Sürücüsü

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin