Gigabyte'ın Radeon 9700 modelinin PCB'si üzerindeki Part Number (PN:109-94200-11), HIS'in modeli ile aynı. Kart tasarımı ve bileşenleri de aynı olunca, bu da ATi üretimi olabilir diyoruz - ne de olsa henüz Radeon 9700'ler için firmalara üretim sertifikası yeni verilecek. Aynı otomotiv endüstrisindeki gibi, ilk modeller "orijinal" onu takip edenler "yerli" olabilir. Ancak Gigabyte'ın kartı kendisini fanı ile ayırıyor. Üstelik bellek modülleri üzerinde de heatsink var.
Ancak kartın arkasını çevirdiğimizde buradaki belleklerin üzerinde heatsink olmadığını görüyor ve öndekilerin de göstermelik olduğu sonucuna varıyoruz. Ne yani, arkadaki bellekler yanarsa kart çalışmaya devam mı edecek? Bu kartta da Samsung K4D26323RA-GC2A bellek kullanılmış.
Aksesuarlara gelince, yine güç kablosu, 1.5 metrelik, Y şekilde ayrılan S-Video/kompozit kablosu ve DVI-VGA dönüştürücüsü var ama Gigabyte gerek kutulamasında, gerek birlikte verdiği yazılımlarda diğer iki Radeon 9700 Pro'dan ayrılıyor: Her biri özel 'jewel box'ları içinde Sürücü CD'si, PowerDVD XP yazılımı, Rune, Motocross Mania, Heavy Metal F.A.K.K., ONI 4x4 Evo, Serious Sam oyunları ve şık kullanım kitapçığı ile piyasanın en hızlı oyun kartına daha yakışır bir görünüm sergiliyor. Öte yandan bu oyunlar artık eski sayılır ve kartın potansiyelini yansıtmaktan uzak. Kişisel fikrim, kartlarla birlikte kartın kapasitesini gösteren oyunların verilmesi; maliyet kaygısı verilemiyorsa, demoların (ATi sitesinde hayranlık uyandırıcı Radeon 9700 demoları var) ve benchmark yazılımlarının verilmesi.