Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Tom'un Ekran Kartı Listeleri

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Ekran Kartı »

Asus V8460 Deluxe:
Sınırlarda Dolaşan Bir Ekran Kartı

Volkan Ersoy 29 Temmuz 2002 - Ekran Kartı

TV Çıkışı Ve NView

Bir önceki Ti4200 incelememi bitirmiştim ki, TV Tool yazılımını üreten h.o.t sitesi ekran kartlarının TV çıkışlarıyla ilgili bir inceleme yayınladı. Ücretli bir yazılım olan TV Tool, eskiden beri, ekran kartlarının TV ekranın oturmayan TV çıkışlarını adam etmekle takdir toplarken, söz konusu incelemede benim yeni kartlardaki Philips TV çıkış yongaları ile ilgili söylediklerime tam zıt şeyler söyleniyordu. Site, Philips 710x serisi için önerilmez, Chrontel için kısmen önerilir, Conexant için önerilir yorumunda bulunmuştu. Özetle, ben Philips yongaları ile artık görüntünün ekrana tam oturduğunu (dolayısıyla TV Tool'a gerek kalmadığını!) söylerken, h.o.t sitesi Philips yongalarını beğenmeme nedenini şöyle sıralıyordu: Videolarda görülen renk gölgelenmesi; TV Tool'un bu yonga serisinde sadece 800x600 desteklemesi; Philips yeterli dokümantasyon sağlamadığı için TV Tool'u daha üst çözünürlüklerde destekletememesi; ve yine aynı nedenle 7104E yongasının TV Tool tarafından hiç desteklenmemesi. Görüleceği gibi, yonga hakkında "önerilmez" demek için dişe dokunur tek mazeret renk gölgelenmesi. Çünkü diğer mazeretler tamamen TV Tool'un sorunu; kimse yongasını TV Tool gibi üçüncü parti bir yazılıma destekletmek zorunda değil - hele zaten boşluk olmadan tam ekran TV çıkışı verebiliyorsa. Bu arada bu yazıdan h.o.t sitesinin 7108E'yi tam denemediği, 7102E'nin video girişi dışında tamamen aynısı olarak değerlendirdiği ve yine doküman eksikliği nedeniyle bu yonga serisinde yeterli inceleme yapamamasından dem vurduğu gözden kaçmıyor.

Dolayısıyla ben bu incelemeyi fazla taraflı buldum ama olayı sırf ekrana oturma açısından değerlendirmeyip, renk gölgelenmesi konusuna da bakmam gerektiğini anladım. h.o.t sitesinin dediği gibiyse, bu Philips yongasının bir zayıflığı olabilirdi. (Bu arada Türkiye'de ekran kartı inceleyenlerin TV çıkışlarına bu detayda bakmaması gerçekten çok üzücü; ortaya koyduğum savları doğrulayacak veya çürütecek birileri olsun isterdim!)

Sonuçta Philips 7108E yongası da kardeşleri gibi ayrı bir yazılıma (yani TV Tool'a!) gerek kalmadan görüntüyü TV ekranına tam oturtuyor. Asıl vurucu noktaya, yani görüntü kalitesine gelelim: Ben bu yonganın görüntü kalitesi ile diğerleri arasında bir fark göremedim! İzlediğiniz filmin görüntü kalitesi sıkıştırma sırasında bozulduysa bilemem ama ben DVD'den başarılı şekilde riplenmiş bir DivX filmi seyrettiğimde geçmişte kullandığım Chrontel ve Conexant'a göre ciddi bir fark göremedim. Hatta renklerini yeterince canlı bulduğumu da söyleyeyim. Dolayısıyla TV Tool'u geliştiren h.o.t. sitesinin incelemesini taraflı bulduğumun altını çizeceğim. TV Tool bu yongayla başarısız oluyorsa, onu bilemem ama yonga kendi başına TV Tool'a ihtiyaç bırakmayacak kadar başarılı. Dijital fotoğraf makinemle TV gibi taramalı bir ışık kaynağına yönelterek çektiğim resimlere bu kalite yeterince yansımayacaktır; ayrıca boyutu küçültmek zorunda da kaldım ama aşağıda flaşlı ve flaşsız çekilmiş resimler belki size bir fikir verir.

TV Çıkışı Ve NView

TV Çıkışı Ve NView

TV Çıkışı Ve NView

TV Çıkışı Ve NView

Bir not daha düşmek gerekirse, çoğu rakibinin aksine bu kartta NTSC ve PAL saeçimi için bir jumper yer alıyor. Gerçi Türkiye'ye hep PAL kartlar geliyor ama yeni ve pahalı TV'lerin çoğu hem PAL hem NTSC destekliyor; belki denemek istersiniz.

nView konusuna gelince, o cephede hiçbir değişiklik yok, Ti4200 testinde ne söylediysem aynen geçerli.

Geri | İleri: 3D Gözlük

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
22 Kasım 2008 - Yeni Güç Kaynakları: Kalite, Fiyat ve Verimlilik Bölüm 1 :   Günümüzün güç kaynakları eskilerine nazaran çok daha fazla özellik ve esneklikle beraber sunuluyorlar. Fan denetimi, güç tüketim değerlerinin gösterilmesi gibi özelliklerin yanında bazı güç kaynaklarında USB çıkışları, modüler kablolar ve şık donatı çantaları göreceksiniz. Fakat sizin hangi özelliklere ihtiyacınız var?

Yeni Güç Kaynakları: Kalite, Fiyat ve Verimlilik Bölüm 1
Günümüzün güç kaynakları eskilerine nazaran çok daha fazla ö...

21 Kasım 2008 - Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650 :   Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtınalar esiyor. AMD'nin, ATI'yi satın aldıktan sonra yaşadığı sarsıntıları atlatarak Nvidia'nın karşısına ciddi bir rakip çıkarması üzerinden altı aydan fazla süre geçti. Şimdiyse sıra giriş seviyesindeki savaşa geldi.

Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650
Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtı...

19 Kasım 2008 - Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet? :   Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik bilgileri iki sene öncesinden beridir biliyoruz. Intel'in bilindik mimarisi Core i7 ile bambaşka bir hale büründü ve oyuncular ilk testlerle beraber CrossFire ve SLI için umut tazelediler.

Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet?
Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik...

17 Kasım 2008 - Fallout 3 :   İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulmak için kendilerini Vault adını verdikleri devasa yer altı sığınaklarına kapattılar. Fakat yeryüzüne geri döndüklerinde kendilerini harcanmışlığın cehennemi karşıladı... Sadece Vault 101 dışındakileri... O kader gününde, ateş gökten yağdığında, Vault 101'in devasa çelik kapısı sıkı sıkıya kapanmış ve hiç açılmamıştı... O doğdunuz yerdi ve öleceğiniz yer olacak çünkü Vault 101'de kimse hiç girmemiştir ve kimse hiç çıkmamıştır...

Fallout 3
İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulma...

13 Kasım 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin