Radeon HD 4870 X2'i tasarlanırken Radeon HD 3870 X2'de yapılan hatalardan ders alınmış olduğu görülüyor. Bellek kapasitesi dört kat artırılmış böylece işlemci başına 1 GB bellek düşüyor. İşlemci ve belleğin çalışma hızı azaltılmamış. GPU'lar arasında köprü görevi gören PCI Express denetleyicisi 2.0 desteği sunuyor. Ayrıca PCIe veriyolunun şişmesi ihtimaline karşı gelecekte kullanılmak üzere bir yan yol (side-port) kenara ayrılmış.
Sonuç olarak Nvidia en sonunda yenildi ve gelecek birkaç hafta içerisinde hızlı bir cevap verebilmesi zor görünüyor. GT200 işlemcilerin büyüklükleri ve fiyatları düşünüldüğünde Nvidia'nın da çift GPU'lu bir kart çıkarması zor.
Kısacası Radeon HD 4870 X2 yeni 3B başarım liderliğini ele geçiriyor. Eğer gelecekte daha düşük güç tüketen, daha az gürültülü ve daha düşük fiyatlı bir modelin çıkacağı beklentisi içerisindeyseniz çok fazla umutlanmamanızı tavsiye ediyoruz.
Yazarın Not: 4870 X2'in Crossfire yapılandırması ile neler yapabileceğini de deneyimizi katmak isterdik ancak inceleme sırasında yaşadığımız zorluklar, beklenmedik aksaklıklar ve zamanın dar olması bu deneylerden vazgeçmemizi gerektirdi. Ayrıca güç ölçerimizin zamansız bozulması güç tüketimi değerlerini de yazamamamıza neden oldu. Daha ayrıntılı deneyler ve karşılaştırmalar için gözünüz üzerimizde olsun.
Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...


Gürültü













Yorumunu yaz, fikrini paylaş!