Türkiye'deki oyuncuları hedef alan bir oyunun, grafiklerinin güzel aynı zaman da her bilgisayarda çalışması gerekmektedir. Bildiğiniz gibi donanım sektörü pahalı bir sektör. Bu yüzden ülkemizdeki her oyuncuyu düşünmemiz gerekir ki zaten böyle de olmuş. Grafikler ve modellemeler orta seviye. Zaten bu tür oyunlar da oynanabilirlik ve hikâye ön planda olduğundan grafik aramıyorsunuz. Grafik arayanlar, bilgisayarları kaldırırsa Age of Conan ile haşır neşir olabilirler, aylık ödenecek parayı da unutmayım. Bedava olan bir oyun için "Bu neden böyle değil?" sorusu çok da hoş karşılanmayabilir.
Karargah sınırlarını aşan bir yaratık ile bir koruma görevlisi birbirine girmiş.
Müzikler harikulade. Atmosfere uygun, dinlendirici, farklı ve bize özgü müzikler. Oyun harici yazı yazarken veya bilgisayar boştayken İKV müziklerini dinlediğim dahi oldu. Ayrıca oyunun oynanmasında büyük bir etken olduğunu da düşünmekteyim. Hani bağımlılık yapar derler ya. Boş ve sisli sokaklarda yürürken arkada çalan bir ud ve ney taksimi farklı hislere kapılmamıza neden oluyor. Buradaki tek sorun bölgeden bölgeye geçerken müziklerin hızlı değişmesi. Zamanla bu durumunda düzeleceğini ümit etmekteyim.
Kederler Elbet Son Bulacak...
İstanbul'da sadece bizler yaşamadık öyle değil mi?
Evreni, hikâyesi ve yapımcıları ile oyun bizden bir parça. Talebin fazla olması ve oyunun benimsenmesi ile geçtiğimiz günlerde altıncı sunucu açıldı. Dediğim gibi oyun hâlâ en çok oynanan Türk oyunu olma unvanını taşıyor. Sobee ve Mynet amacına ulaşmış durumda. Hedefledikleri kitle artık bu oyunu oynuyor. Projenin büyüyeceği gidişatından belli ve dileriz ki bir Türk projesi olarak güzel yerlere gelir. İKV kesinlikle denenmeli.